Akşener'e kötü haber... İYİ Parti kurucular kurulunda istifalar sürecek

İYİ Parti'de parti içi muhalefeti ortaya koymak kurulan Ortak Akıl Platformu'nun sözcüsü Ethem Baykal kurucular kurulunda istifaların süreceğini, ittifak olarak Kılıçdaroğlu ile Akşener’in isteseler de ayrılamayacağını ifade etti.

Akşener'e kötü haber... İYİ Parti kurucular kurulunda istifalar sürecek
Akşener'e kötü haber... İYİ Parti kurucular kurulunda istifalar sürecek
GİRİŞ 26.06.2023 13:43 GÜNCELLEME 26.06.2023 13:43
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan CHP ve İYİ Parti'deki "değişim" sancısına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in ısrarla parti içi muhalefete karşı derinden sürdürdükleri tasfiye çalışmaları tabanda büyük kopuşlara sebep oluyor.

2. tur seçimleri sonrasında CHP'de ciddi bir hesaplaşma yaşanırken "kurucu" değerlerinin bir bir yok olduğu bugüne kadar 200 kurucusundan 70'den fazlasının istifa ettiği İYİ Parti'de bir dağılmanın önüne geçilemiyor.

İYİ PARTİ'DE ESKİ GİK'TEN 29 KİŞİ LİSTEYE ALINMADI

İYİ Parti kurultayında, 50 üyeden oluşan GİK ve 11 üyeden oluşan MDK seçildi. Kurultayda genel başkan Meral Akşener’in hazırladığı blok liste oylanırken, eski GİK’ten 29 kişi yeni listede yer alamadı.

Ortak Akıl Platformu adıyla kurulan platformun sözcüsü Ethem Baykal

YENİ GİK'TYE PATİ İÇİN MUHALEFET EGALE EDİLDİ

Yeni GİK’te parti içi muhalefeti kamuoyunda dile getirmek için Ortak Akıl Platformu adıyla kurulan platformun sözcüsü Ethem Baykal da yeni dönemde MDK listesinde yer alamadı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre bazı partili kaynaklar, yeni listelere tepki göstererek partinin Kurucular Kurulu’nun kırgın olduğunu ve istifaların süreceğini ileri sürdü.

Ethem Baykal Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada “Birtakım istifalar vardı. O istifaları önlemek için kendi kurduğumuz partimize ‘kıyamadık’. O nedenle aday çıkarmadık. Aday çıkarsaydık genel başkanın dün yaptığı sert konuşmayla birlikte daha gerilimli bir ortam oluşabilirdi. Delegeyi ele geçirebilirsiniz. Ancak her şeyi yapamazsınız. Türk milletine rağmen bir yere varmak mümkün değil” dedi.

"KILIÇDAROĞLU İLE AKŞENER’IN POLİTİKALARI OTOMATIK PİLOTA BAĞLANMIŞTIR. İSTESELER DE AYRILAMAZLAR”

Akşener’in CHP’ye yönelik sözlerine ilişkin konuşan Baykal, “Seçim yaklaştığında pazarlığı artırarak ittifaka girmek durumunda kalacaklar. Kılıçdaroğlu ile Akşener’in politikaları otomatik pilota bağlanmıştır. İsteseler de ayrılamazlar” dedi. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 90
  • KONYA...KONYA.. 10 ay önce Şikayet Et
    İ Y İ Haber...demekki İYİ Parti İYİ dağılacak...chp ve dolayısıyla GİZLİ yeşil sol pkk ittifakı bunları inşaallah darma , duman edecek..
    Cevapla
  • TÜRKİYE 10 ay önce Şikayet Et
    Bu hanım efendi niye bukadar gergin?
    Cevapla
  • kolibasili 10 ay önce Şikayet Et
    Allah bin beter etsin
    Cevapla
  • enver 10 ay önce Şikayet Et
    bu başlığı önemsiyorum. zira KK, kasetle geldi ve ne olduğunu az çok biliyoruz; Akşener için ise MHP nin de bölünmeye çalışıldığı dönemleri hatırlıyorum !!!
    Cevapla
  • usta 10 ay önce Şikayet Et
    hem bağırıyor CHP den ödünç milletvekili aldığım yanlıştı diyor günah çıkarıyor. Öbür taraftan eleştiri yapanlara kapıyı gösteriyor. lahana turşusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru
Yunan basını: Fatih Terim kovuluyor!