İmamoğlu’ndan gizli görüşme: 18 ilçe başkanını topladı!

İBB Başkanı İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında koltuk savaşı kızıştı. Genel Başkan olmak isteyen İmamoğlu, 18 ilçe başkanı ile gizli toplantı yaptı. Bunu duyan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan ise cevap gecikmedi.

GİRİŞ 03.07.2023 14:53 GÜNCELLEME 03.07.2023 14:53
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi, seçimlerde aldığı yenilgi ile sarsıldı. Partide İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlattığı değişim tartışmaları hız kazandı.

13 yıla sayısız yenilgi sığdıran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hem parti tabanından hem de seçmenden tepki yağdı.

Eleştirileri duymazdan gelen Kılıçdaroğlu ise koltuğu bırakmayacağı mesajını paylaştı. Kendilerine yakın isimlerle Ekrem İmamoğlu'nun adaylık çıkışını engellemeye çalıştı. Ankara'daki kavga, İstanbul'a kadar uzandı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN PROFİL MESAJI!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'ye yakın Sözcü gazetesine verdiği röportajda "Kılıçdaroğlu olmasaydı büyük ihtimalle İmamoğlu profilinde birisi İBB Başkan Adayı olamazdı" çıkışı yaptı.

Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun ise sosyal medyadan paylaştığı İmamoğlu fotoğrafıyla Kaftancıoğlu'na üstü kapalı mesaj yolladı.

İMAMOĞLU'NDAN SÜRPRİZ HAMLE

Kongreye sayılı günler kala, taraflar çalışmalarını hızlandırdı. Genel Başkanlık için hevesli olan Ekrem İmamoğlu, sürpriz bir hamle yaptı.

18 İLÇE BAŞKANINI TOPLADI

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin yazarlarından Seyhan Avşar'ın iddiasına göre 15 Haziran'da Emirgan'da 18 ilçe başkanını topladı.

Görüşmeyi ilçe başkanlarının istediği iddiası da ortaya atıldı. Ancak bu gizli görüşme, Canan Kaftancıoğlu'nu çok kızdırdı.

HAMLE GECİKMEDİ

Ekrem İmamoğlu ile görüşen isimleri, iki gün sonra Kadıköy'de topladı. Ancak o toplantıya CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün katılmadı.

Seyhan Avşar'ın iddiasına göre İmamoğlu ile görüşen ancak Kaftancıoğlu ile görüşmeye gitmeyen Aydın Düzgün, Kadıköy'deki o toplantıdan günler sonra görevden alındı.

'BENİ SOPALIYORLAR' DEDİ

Kaftancıoğlu'na yakın bir isim "Düzgün hakkında 3 yıldır devam eden şikayetler vardı. İki ilçe başkan yardımcısının şikayeti var. Toplantı yapıldı ve görevden alınmasına karar verildi" ifadesini kullandı.

İddiaları reddeden Düzgün "Beni sopalayarak diğer ilçe başkanlarını dizayn etmek istiyorlar" ifadesini kullandı.

KAYNAK: SABAH
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • TÜRKİYE 10 ay önce Şikayet Et
    Chp zihniyetinde hiç bir değişiklik yok sittin sene bu zihniyet ikdidar olamayacak İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Osman kabakci 10 ay önce Şikayet Et
    Chpnin turkiye partisi olduguna inanmiyorum. Canan kaftancioglu, israilin, ekrem imamoglu rumun Kemal kilicdaroglu ermenistanin destekleddigi kisiler, eren Erdem iran li oldugunu soyluyor, mahmut tanal pkknin, sezgin tanrikulu pkknin en ustduzey militani, mezhebi ve ulkesi herkesin maglumu, chp ye oy verenler acaba hangi zihniyetteler
    Cevapla
  • Kurdi 10 ay önce Şikayet Et
    Partinin başında bu kaftancı olacaktı.bu chpli baskın erkek hükümdarlığı kırılırdı.chp daha kendi içinde bile kadın erkek eşitliği sorununu halledememiş.yoksa böyle bir eşitliğe zaten hiç inanmıyorlarmı
    Cevapla
  • Mahmut 10 ay önce Şikayet Et
    Rezillik, chp, reziller, asalak yasamak icin yapmayacagi hicbir rezillik yoktur. Chp li ise.
    Cevapla
  • Muammer 10 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu gelecek seçimde büyük ihtimalle İPİN adayı.Mızıkacılar korosundan ancak böyle bir aday bulunur.İPE Selo da yakışırdı ama onun şimdi şansı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç adaylık için son kararını açıkladı!
Tesadüfen tespit edildi! Yaklaşık 6 ton: Askeri helikopterler taşıdı...