6'lı masada göçmen kavgası: Ahlaksız, vicdansız!

6’lı masada ittifak ortaklığı yapan İyi Parti ile Gelecek Partisi arasında “mülteci” kavgası patlak verdi.

GİRİŞ 04.07.2023 14:49 GÜNCELLEME 04.07.2023 15:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Suriyeli olduğu ileri sürülen eli sopalı ve silahlı grubun, köpek kavgası nedeniyle bir evi bastığı iddiasıyla yaşanan gerginlik provokasyona dönüştürüldü. Emniyet Müdürlüğü saldırı iddiasını yalanladı. Görüntülere de yansıyan baskını gerçekleştiren grubun Suriyeli değil, Türk aile olduğu saptandı. Buna rağmen bazı siyasilerin sığınmacı muhacirlere yönelik tahrik kokan ifadeler kullanması, bölge halkını kışkırttı. “Ovada mülteci istemiyoruz” sloganlarıyla protesto yürüyüşü düzenlenilen ilçede tansiyon yükseldi.

TÜRKKAN’DAN YANGINA KÖRÜK

Şehit bacısına ettiği ağır küfürle tanınan İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın konuyla ilgili provokatif söylemlerde bulunmasına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Kurbanoğlu’ndan tepki geldi.

Kocaeli Valiliğinden Dilovası'ndaki gerginliğe ilişkin açıklamaKocaeli Valiliğinden Dilovası'ndaki gerginliğe ilişkin açıklama

Lütfü Türkkan, 2 Temmuz’da yaptığı paylaşımda, “Kentim Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin bir evi basması üzerine başlayan hadiseler bu gece halkın sokağa çıkması ile devam etti. Vatandaşlar şimdi dağılıyor. Yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terketmesini isteyecekler.” dedi.

İTTİFAK ORTAĞINDAN MANİDAR TEPKİ: AHLAKSIZ, VİCDANSIZ…

Türkkan’a sosyal medya hesabı üzerinden karşılık veren GP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Kurbanoğlu, provokatörlük ithamında bulundu. Kurbanoğlu, Türkkan’ın tavrını ahlaksızlık ve vicdansızlık olarak yorumladı.

GP’li Bahadır Kurbanoğlu şunları söyledi:

Siyasetçi yatıştırmaya çalışır, sükunete davet eder. Bu dil açıkça provokasyondur, ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır, halkı kin,nefret ve ayrımcılığa teşviktir. "Suç"un faillerini genelleştirip masum insanları hedefe koymaktır. Açıkça pogroma davetiyedir.

Bunların Batılı versiyonları Hollandalı Wildersler, Almanya’daki AFD’lerdir. Batı’da müslümanlara, yabancılara, Türklere yönelik kin ve öfkeyi bileyenlerden, kitleleri ayrımcılığa ve şiddete davet edenlerden farkları yoktur. Meydan boş değil! İnsanı ve onurunu korumaya ahdettik!

Dilovası halkını ve özellikle gençlerini sükûnete davet ediyoruz. Mesele yargıya intikal etmiştir. Olayların arka planına vukufiyet sağlamadan, sonradan pişmanlık yaratacak hiçbir eyleme başvurulmamalı, hiçbir kışkırtının davetine kulak verilmemelidir.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 12
  • Salih 9 ay önce Şikayet Et
    Lütfü kendiside göçmen diyorlar doğrumu acaba
    Cevapla
  • KONYA..KONYA... 9 ay önce Şikayet Et
    CUMHURUN seçim kazanmasının önemini gün geçtikçe daha iyi anlıyorum..
    Cevapla
  • Salih 9 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun tebrik ediyorum
    Cevapla
  • ... 9 ay önce Şikayet Et
    bu paylaşımı yapan millet vekili değildir...
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet bu provokasyona dur diyecektir. İYİ Parti seçimden ders almamışa benziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi