Erdoğan'dan, Hollanda Başbakanı Rutte ile kritik görüşme! Mutabık kalındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç'in NATO üyelik süreci ve Kur'an-ı Kerim yakılması skandalına değinildi.

GİRİŞ 05.07.2023 20:42 GÜNCELLEME 06.07.2023 09:10
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması skandalının yanı sıra İsveç'in NATO üyelik süreci ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rutte'yi resmi törenle karşıladı - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin açıklama metni paylaşıldı. Açıklama metninde yer alan ifadelerde Türkiye ve Hollanda arasında 12 Temmuz'da Litvanya'da yapılacak olan NATO Liderler Zirvesi'ndeki ana gündem maddesinin Rusya-Ukrayna savaşı olması gerektiğinde mutabık kalındı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ERDOĞAN ÜST DÜZEY İKİLİ ZİYARET MESAJI VERDİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki sene Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın 100'üncü yılının kutlanacağını hatırlatarak üst düzey ziyaretlerle ikili ilişkilerin taçlanacağına inandığını ifade etti.

'İSVEÇ TERÖRLE MÜCADELE MEVZUATINDA DEĞİŞİKLİKLER YAPARAK DOĞRU YÖNDE ADIMLAR ATIYOR'

İsveç'in NATO üyeliği sürecinin de ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanımız Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatında değişiklikler yaparak doğru yönde adımlar attığını ancak terör örgütü PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye devam etmesinin atılan adımları boşa çıkardığını belirtti.

KUR'AN-I KERİM YAKILMASI SKANDALINA DA DEĞİNİLDİ

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte'ye İsveç'te mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırıların fikir özgürlüğü kisvesi altında meşrulaştırılmasının da kabul edilemeyeceğini belirterek yapılanların açıkça ifade suçu olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN VE RUTTE MUTABIK KALDI

Görüşmede liderler ayrıca, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilecek NATO zirvesinin en önemli gündem maddelerinden birinin de Rusya-Ukrayna Savaşı olacağı konusunda mutabık kaldı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • MACKALI 61 9 ay önce Şikayet Et
    Yillar önce Erdoganin Hollandaya gelmesini istemeyen tip´ve bunu proteso eden Türkleri yere yatirip köpeklere isirtan ülke ba$bakani LALE HIRSIZILARI UNUTMADIK.
    Cevapla
  • nevzat 9 ay önce Şikayet Et
    vatandaşlarımızın hollanda daköpekle ısırtılmasını unutmadık sömürgeci krallıkla yönetilen hollanda
    Cevapla
  • Selami 9 ay önce Şikayet Et
    keferelere nokta operasyonu yapılarak hadleri bildirilmeli.
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Reis bu İsveç e kesinlikle VETO hakkını kullan.. Görsünler kuran yakmayı...
    Cevapla
  • selim 9 ay önce Şikayet Et
    hem kutsal kitabımıza saldırın . yarın rusya isveçe savaş açarsa müslümanlarda gitsin isveçi korusun. ne kadar güzel... isveç natoya alımamalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...