MHP’den Haber7’ye ilk açıklama! “Okul açmakla laiklik zarar görmez”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 'kız okulları' ile ilgili açıklamasına dair Haber7'ye değerlendirmede bulundu.

MHP’den Haber7’ye ilk açıklama! “Okul açmakla laiklik zarar görmez”
MHP’den Haber7’ye ilk açıklama! “Okul açmakla laiklik zarar görmez”
GİRİŞ 14.07.2023 16:38 GÜNCELLEME 14.07.2023 16:38
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 'kız okulları' ile ilgili açıklamasına destek verdi. MHP'li Yıldız, ‘Laiklik elden gidiyor’ diyerek algı operasyonu yapan CHP milletvekilleri ve CHP’ye yakın medyaya ise tepki gösterdi.

Haber7’ye önemli açıklamalarda bulunan MHP’li Feti Yıldız, Bakan Yusuf Tekin’in “Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli” ifadesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

“KARMA VE AYRI OKULLARIN OLMASI BİR ZENGİNLİKTİR”

Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir.” diyen MHP’li Feti Yıldız, “Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok” ifadesinde bulundu.

“KIZ OKULLARININ AÇILMASIYLA LAİKLİK ZARAR GÖRMEZ”

Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz” diye konuşan Yıldız, “kız okullarının laikliğe zarar vereceği” düşüncesinin ‘cahilce’ olduğunu dile getirdi.

“ÇOK HARİKA KIZ LİSELERİMİZ VAR”

Daha önce bu tür okulların kendisini kanıtladığını belirten Yıldız, “Kız liselerinin veya okullarının açılmasıyla laiklik zarar görmez. Çok önemli kız liselerimiz var bizim. Örneğin, Kandilli Kız Lisesi… Birçok yakınımız oradan mezun oldu. Çok harika liseler bunlar. Milli Eğitim Bakanı’nın söyledikleri doğru şeyler. Uygulamalarıyla yaşadık. Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok.” ifadesinde bulundu.

“LAİKLİĞİ GERÇEK MANASINDAN KOPARIYORLAR”

Laikliğin farklı noktalara çekilerek gerçek manasından koparıldığını vurgulayan Yıldız, “Anayasa’da ve Anayasa Mahkemesi kararlarında laikliğin ne olduğu belli. Laikliği bazıları maalesef gerçek manasından koparıp çok farklı yorumluyorlar. Laiklik, inançsızlık falan değil yani. Onların biraz okumaları ve öğrenmeleri lazım. Sistemleri okumaları, inanç dünyalarını geliştirmeleri ve dini bilgileri olması lazım. Demokrasiyi doğru dürüst özümsemeleri gerekiyor.” dedi.

“BİZ BU TERANELERİ ÇOK DİNLEDİK”

Laiklik elden gidiyor” diyerek laikliği kendi amaçları doğrultusunda yorumladıklarını kaydeden Yıldız, “Bunlar laikliği, demokrasiyi bilmiyorlar. İnançlı ve inançsız olmanın ne olduğu bilmiyor. Milletin üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi “Laiklik elden gidiyor” falan... Biz bu teraneleri çok dinledik. Bizim ülkemizde Anayasa’nın ilk 4 maddesi belli. Bunu da Cumhur İttifakı sıkı sıkıya sahipleniyor. Laiklik öyle tehlikede falan değil.” ifadesinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 79
  • Mücahid Türki 9 ay önce Şikayet Et
    Bence gayet iyi olur. Bazı insanlar kızlarını kız okullarına göndermek isteyebilir. İnsanların tercih özgürlüğü var sonuçta. Hem kız okulları açılırsa kimse kızının okula gitmesine engel olmaz.
    Cevapla
  • Sedat Antalya 9 ay önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış, Artık Orta okulda bile flört başlamış, zaten liseye söz söylemeye dilim varmıyor ateş barut bir arada olmaz erkek dişi yaşı ne olursa olsun illaki sakatlık çıkar, 4. Sınıftan sonra okul kız erkek ayrılmalı
    Cevapla
  • DADAŞ 9 ay önce Şikayet Et
    Geç kalınmış şimdiye kadar çoktan yapılmalıydı
    Cevapla
  • Bursevi ahıskavî 9 ay önce Şikayet Et
    Kız ve erkek okulları olmalı eskiden lise düzeyinde vardı zaten. Her kademede olmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Batsın ulan bu laiklik denen zorbalık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı