İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 Temmuz Şehitliği'ndeki anma programına katıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenen anma etkinliğine katıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 Temmuz Şehitliği'ndeki anma programına katıldı
İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 Temmuz Şehitliği'ndeki anma programına katıldı
GİRİŞ 15.07.2023 11:38 GÜNCELLEME 15.07.2023 11:38

İçişleri Bakan Yardımcıları Bülent Turan, Mehmet Aktaş, Mehmet Sağlam, Münir Karaloğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, siyasi parti temsilcileri ve askeri yetkililerin de yer aldığı anmaya 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 15 Temmuz'da şehit olan sivil vatandaşların kabirlerine karanfil bırakan Yerlikaya, şehit aileleri ile sohbet etti.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından Yerlikaya ve beraberindekiler, Polis Şehitliği'ne geçti.

Alanda, şehitler için dualar edildi. Şehit yakınlarıyla görüşen Yerlikaya, şehit polislerin kabrine karanfil bıraktı.

ŞEHİT ANNESİ IŞIK: OĞLUM CENNET KOKUYORDU

15 Temmuz'un yıl dönümünde şehit aileleri de evlatlarının kabrini ziyaret ederek dua etti.

Şehit polis Beytullah Melih Işık'ın kabrini ziyaret eden annesi Zekiye Işık, oğlunu son gördüğü anları, "Giderken alnından öptüm, 'Oğlum ne güzel kokuyorsun, cennet kokuyorsun' dedim. Arkasına bakmadan gitti, yavruma sarılamadım" sözleriyle anlattı.

Her 15 Temmuz'da büyük bir gurur yaşadığını dile getiren Işık, "Vatanım için, bayrağım için canım feda olsun ama evlat acısı bir başka" diye konuştu.

Darbe girişiminin ardından her zaman şehitliğe gelerek dua ettiğini belirten 77 yaşındaki Yusuf Gülmez, şehit oğlunun mezarının başından ayrılmadı. 15 Temmuz gecesinin kendileri için zor geçtiğini ancak şehitlerin gurur kaynağı olduğunu söyleyen Gülmez, "Bu mesleğe çok severek başlamıştı. Çok severdi milletini, devletini" ifadelerini kullandı.

- Şehidin son sözü "vatan sağ olsun" oldu

Şehit polis Hamza Irmak'ın babası Bekir Irmak, "Bu duygu anlatılmaz, bir şehit ailesi olmak anlatılamaz" dedi. "Bir evladın babasına verebileceği en büyük mertebeyi verip gitti" ifadelerini kullanan Irmak, yaşadığı acının ilk günkü gibi taze olduğunu aktardı.

"Buraya böyle geldiğimiz zaman sanki evladımızın evine gelmiş gibi oluyoruz. Çünkü şehitler ölmez" diyen Irmak, 15 Temmuz'da oğlunun son sözünün "Vatan sağ olsun" olduğunu anlattı.

Şehit polislerin mesai arkadaşları da başsağlığı diledikleri şehit anne-babalarının elini öptü.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...