Özdağ: Kılıçdaroğlu bana üç bakanlık vadetti, CHP: Öyle bir şey yok

28 Mayıs seçimlerinden önce Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Ümit Özdağ, CHP liderinin kendisine üç bakanlık vadettiğini, MİT Başkanlığı için de sözlü güvence verdiğini iddia etti. CHP Sözcüsü Öztrak, Özdağ'ın açıklamasını yalanladı.

GİRİŞ 17.07.2023 16:58 GÜNCELLEME 17.07.2023 17:40
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Seçimler bitti ancak muhalefetteki tartışma devam ediyor. 

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ikinci tur görüşmelerinden önce Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini ilan eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın iddiaları gündeme oturdu. 

T24'e konuşan Özdağ, CHP lideriyle görüşmesinde kamuoyuna açıklanmayan gizli bir mutabakat olduğunu söyledi. 

"KILIÇDAROĞLU ÜÇ BAKANLIK VADETTİ"

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kendisine üç bakanlık vadettiğini, MİT Başkanlığı için de partisine sözlü güvence verdiğini iddia etti. 

Seçimin kazanılması durumunda kendisinin İçişleri Bakanı olacağını da ifade eden Özdağ, iki bakanlığı söylemedi. 

CHP'DEN YALANLAMA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ümit Özdağ’ın açıklamalarına yanıt verdi. Öztrak, “Zafer Partisi ile kamuoyuna açıklanan bir protokol yapıldı. İki protokolde de İçişleri Bakanlığı ve MİT ile ilgili bir madde yer almadı” dedi.

Ümit Özdağ, 24 Mayıs'ta da yaptığı açıklamada, "Altılı masa kendi içinde konuşmamış bu konuyu. Kemal Bey bizimle paylaştı. Teknik detayları daha sonra, 'önce bir 28 Mayıs'ı bitirelim daha sonra konuşuruz' şeklinde karara bağladık" demişti.

Faik Öztrak ise 25 Mayıs'ta gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesinde bakanlık konusunun gündeme gelmediğini belirtmişti.

 

Ümit Özdağ açıklaması! Kılıçdaroğlu'na kapıyı kapattılarÜmit Özdağ açıklaması! Kılıçdaroğlu'na kapıyı kapattılar

HDP’liler kazan kaldırdı: Kılıçdaroğlu'na çığ gibi Ümit Özdağ tepkisiHDP’liler kazan kaldırdı: Kılıçdaroğlu'na çığ gibi Ümit Özdağ tepkisi

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 158
  • necmettin 9 ay önce Şikayet Et
    ajanların savaşı seyre devam
    Cevapla
  • mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    en güçlü silahları YALAN.. allah müslümanları şerlilerin şerrinden korusun
    Cevapla
  • Burak 9 ay önce Şikayet Et
    bir kanun cikarilmali 3 donem milletvekili parti baskani ve bunun gibi seylerde gorev yapanlar bir daha yapamamali sikildik dogru olsaydiniz secilirdiniz gidin artik nedir bu israr millete bir faydaniz yok ekonomi ulke batmis dersinize bak nasil muhalefet bu hani halkin sesiydiniz
    Cevapla
  • Vatan 37 9 ay önce Şikayet Et
    Ümit özdağ da bay kemal gibi koltuk sevdası uğruna ideallerinden vaz geçip pkk sevici, islam düşmanı chp safında yer almış. Amaç ideal değilmiş yani, koltuk ve çıkar ön plândaymış.
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 9 ay önce Şikayet Et
    Sen gerçekten UMİT ÖZDAĞ denen (lafın gelişi) adamın bir ideali olduğunu mu sanıyordun....?????
    Cevapla
  • Burhan Uysal 9 ay önce Şikayet Et
    Pkk adayı Kaset ile başa geçen Kılıçdaroğlu istifa etmez ise Vatansever CHP tabanı yerel seçimde Kılıçdaroğlu'na liderliğinde hiç bir il , ilçe başkanına oy vermeyerek, sandıkta hezimete uğratıp yapıştığı koltuktan kazımayı planlıyor, kesinlikle isabetli bir karar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi