Aksakal'dan CHP'nin çağrısına tepki: Komedinin nirvanası

CHP’nin Meclisin olağanüstü toplanması çağrısını değerlendiren DSP lideri Aksakal, “Hakikaten komedinin nirvanasını yaşıyor bunlar. " dedi.

GİRİŞ 19.07.2023 15:07 GÜNCELLEME 19.07.2023 15:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mayıs ayındaki seçimlerin ardından sert iç tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) son dönemde yapılan zamları görüşmek üzere 25 Temmuz Salı günü Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP’nin çağrısı gündemdeki yerini korurken konuya ilişkin DSP lideri Aksakal’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin konuştu.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI
Rusya'nın, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı sonlandırdığını duyurmasının, dış politikada her an bir oldubittiyle karşılaşma riskini beraberinde getirdiğini belirten Aksakal, "NATO veya ABD, Türkiye olarak bizi, yürüttüğümüz tarafsız politikalardan uzaklaştırmaya yönelik baskılar kurgulayabilir; bu baskıların neticesinde, Montrö Anlaşması'nın, 'bir kereden bir şey olmaz' yaklaşımıyla dejenere edilmesini denemeye kalkışabilir. 'Aman dikkat' diyoruz." şeklinde konuştu.

CHP’YE KKTC TEPKİSİ
Meclis'te, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümü üzerine gündem dışı konuşma yaparken CHP milletvekillerinin Genel Kurul salonundan ayrılmalarına ilişkin Aksakal, "Yaptıkları çarpıcı muhalefet için kendilerini tebrik ediyorum. Kıbrıs'ta görev yapan Türk askerine 'işgalci' diyen PKK yandaşlarıyla yol yürüyenlerden zaten böyle bir karşı eylem beklenebilirdi." ifadelerini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA ÇAĞRISINI Tİ’YE ALDI
CHP'nin, 25 Temmuz Salı günü Meclisin olağanüstü toplanması talebini değerlendiren Aksakal, "Hakikaten komedinin nirvanasını yaşıyor bunlar. Adama sorarlar; 'bu torba kanun görüşülürken yarıdan fazlanız Meclis'te yoktu, oylaması yapıldığında da yarıdan fazlanız oy kullanmadınız.' Neymiş efendim, sahadalarmış. Herhalde top sahasındaydılar. Siz bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz?" diye sordu.

EMEKLİYE ZAM ÇAĞRISI
Aksakal, enflasyon çerçevesinde çalışanlara yapılan ücret zammı ve verilen refah payının aynı oranda emekli aylıklarına yansıtılmamış olmasının sadece Anayasa'nın değil, ilahi adaletin eşitlik ilkelerine de uymadığını dile getirdi.

Yüzde 25 artışın, ele geçen maaş üzerine yapılması ve en az 4 bin lira seyyanen bir zammın ilave edilmesi gerektiğini söyleyen Aksakal, enflasyona karşı alınan tedbirlerin sert karakterde olmasının ciddi bir toplumsal travmanın tetiklenmesine yol açtığını kaydetti.

Mali disiplinin sağlanması için öngörülen gelir artışlarının sadece yeni vergiler koyarak veya oranları artırmak suretiyle elde edilemeyeceğini vurgulayan Aksakal, "Öncelik, mevcut oran ve vergilerin tam ve zamanında toplanmasını sağlayacak idari yapılanma ve önlemler de olmalıdır." dedi.

Aksakal, DSP olarak akaryakıttan alınan ÖTV'nin 6 ayda bir enflasyona uyarlanmasını hatalı bulduklarını ve bunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • mersinli 9 ay önce Şikayet Et
    Adam demiş ki PKK ile yol yürüyenle bir araya gelmem diyor sen daha CHP nin OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINA ÇAĞIRIYORSUN BUNA APTALLIK DENİR
    Cevapla
  • bülent duman 9 ay önce Şikayet Et
    allah razı olsun.vergiler ve sigorta primleri zamanında toplansın.af çıklmasın
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bir daha oku belki anlarsin
    Cevapla
  • Emekli 9 ay önce Şikayet Et
    Hak etmediğiniz tatiliniz yarım mı kalacak
    Cevapla
  • simal 9 ay önce Şikayet Et
    Neyini beğenmedin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!