Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun maskesini indirdi! Açılmayan metroların nedenini açıkladı

AK Parti İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sert açıklamalarda bulundu. Göksu, "İmamoğlu İstanbullular'a hesap vermeden kaçmak istiyor" dedi.

GİRİŞ 21.07.2023 23:53 GÜNCELLEME 21.07.2023 23:53
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, CNN Türk kanalında Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik çarpıcı ifadeler kullanan Göksu, bazı metro hatlarının uzun süreler olmasına rağmen açılmama nedenini açıkladı.

Tevfik Göksu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bizim medeniyet kültür ve değerlerimizde şehir tasavvur edilirken 4 temel kavram ile tarif edilir. İhya, İnşa, tebarüz ve idrak. 4 temel kavram şehrin tasavvurunu anlatır. En önemli şey idrak ve tebarüzdur. Yani nereye bastığını bil ve kime neyi bırakacağını bil. O açıdan insan nereye bastığını neye bastığını bilirse kime de neyi bırakacağını bilir. Diye bizim şehir tasavvurumuzda 4 temel kavramdır bu. Ne alakası var video ile diyeceksiniz. Az sonra oraya getireceğim. Biz sıradan bir şehirden bahsetmiyoruz, İstanbul'dan bahsediyoruz. İstanbul bizim kendi tarihi kültürel değerlerimizin, medeniyet değerlerimizin kök hücresidir. İstanbul bizim gözbebeğimizdir. İstanbul dünyanın bize ikram ettiği en kıymetli hazinemizdir. Kültürel birikimiyle, hoşgörüsüyle, sosyolojisiyle, Sülaymaniye'siyle, Ayasofya'sıyla. Her tarafa baktığınız zaman Necip Fazıl'ın tabiriyle 'Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar' dediği bir kenttir. Şimdi siz böyle bir kentte görev yaparken önce nasıl bir kentte görev yaptığınızı idrak etmeniz gerekir. Eğer nasıl bir şehirde görev yaptığınızı hissetmezseniz, kendinizi ' oyunda ve oyuncakta' hissedersiniz."

"İMAMOĞLU HESAP VERMEDEN KAÇMAK İSTİYOR"

"Kendinizi esas idrak etmeniz gereken makamın üstünde tasavvurda bulunan bir insan değil, başka alanlarda uğraş veren bir insan olarak kendinizi konumlandırırsınız. Şimdi şu soruyu sorayım. Yaklaşık 5 yıla yaklaşıyor görev süresi. İLk iki yıla bakacak olursak belediye başkanı "algı, manipülasyon'ile geçti ilk iki yıl. Ne dedi ilk iki yılda, araçlardan bahsetti, sergiler açtı ama sergiye kendisi gitmedi. Hatırlar mısınız bir program moderatörüne izledim kanım dondu, kanım dondu görüntüyü dedi. Sonra yarın dedi ki böyle bir görüntü yoktur. Son iki yılda cumhurbaşkanı adayı olma hayaliyle geçti. Sonra son 1 yıl CHP Genel Başkanı olma hayali ile geçiyor. Ben soruyorum, şu 5 yılda İstanbul nerede? Eskiler İstanbulluları şöyle tarif ederlermiş aklı selim, kalbi selim, zevki selim insanların yaşadığı mekan olarak İstanbulluları tarif ederlermiş. Bu tartışmanın bizi ilgilendiren bir yanı var. İstanbul gibi medeniyet hazinesi bir yerin siz sorumluluğunu üstlenmişseniz, o zaman değerlendireceğiniz objeyi ona göre değerlendirmek zorundasınız. Her gün 98 bin 100 araç İstanbul'un dışından İstanbul'a giriyor. Bu araçların sürdürülebilir hızının sağlanması için İstanbul'da bir günde 33 milyon yolculuk yapılıyor. Sadece 7.5 milyon toplu taşımada yolculuk yapılıyor. Bu kadar büyük bir kente siz arkanızı dönüp, başka bir yere giderseniz İstanbul'u başka bir alana taşımız olursunuz. İmamoğlu'nun İstanbul diye bir gündemi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbullulara başarısızlığın hesabını vermeden kaçmak istiyor."

"İMAMOĞLU KRİZE GİRDİ, PANİKLEDİ"

İmamoğlu'na bir kesim tarafından 'Sen cumhurbaşkanı adayı olacaksın, erken seçim olacak' dendiğini aktaran Göksu, "İBB Başkanı koltuğa oturdu, oturduktan sonra baktı her şey yapılmış. Bundan sonra krize girdi, panikledi. AK Parti'den daha öteye vizyon koyamayacağını fark edince, kendisinde öyle bir vizyon olmadığını görünce panikledi. Gelinen süreçte de cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığını kabul etmek durumunda kaldı ve seçim akşamı da vatandaşları kandırdı" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN EN HAYATİ KONUSU ÖZEL OTURUMA BİLE KATILMADI"

Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 'değişim' hareketi başlatan İmamoğlu'nun kendi siyasi çıkarları için 50 günde 200 toplantı yaptığını belirten Göksu, "Aynı İBB Başkanı, İstanbul'un en hayati konusu İBB Meclisi'ndeki özel oturuma bile katılmadı. İstanbullulara soruyorum 4,5 yılda dün kötüydü bugün iyi oldu dedikleri bir husus var mı? İBB Başkanına soruyorum İstanbul için kaç tane toplantı yaptın?" dedi.

"ÇEKMEKÖY, YENİDOĞAN METROSUNU TOPRAK DOLDURUP KAPATTILAR"

"Bizim inşasını başladığımız metrolara hayır demişti meclis üyesiyken. Bakın şu anda eğer 2019'da AK Parti devam ediyor olsaydı yaklaşık olarak 105 kilometre ilave daha metrosu olacaktı İstanbul'un. Öyle bir manipülasyon yapılıyor ki yani bürokrasisiyle protokol yapıyor bunu yine metro olarak yapıyor. Beylikdüzü Metrosu açıldı diye reklamını yapıyor halbuki biz yaptık bu metroyu. Bir metronun bugün başladım deseniz başlama ihale süresi en az 2 yıl. Büyükşehir Belediye Başkanı şunu dese "AK Parti başlamış ben bunlara devam ediyorum..." Ya sen AK Parti'nin başladığı metrolara toprak doldurdunuz. Çekmeköy metrosuna toprak doldurdunuz. 220 trilyon o zamanki rakamla nevazım tünelini toprak doldurup kapattılar. Yenidoğan metrosunu toprak doldurup kapattılar."

AK Partili Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na sert tepki: Kaçmak istiyor... -  Video 7

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞU AN KARBON KREDİSİ SATIYOR

"ilk defa duyacaksınız. Büyükşehir Belediyesi şu an karbon kredisi satıyor. Hiç duydunuz mu? Şu an dünyaya karbon kredisi satıyor. Bizim yapmış olduğumuz çevre yatırımıyla. Sözüm ona çevreciler ya. AK Parti döneminde dikine yetişkin ağaç 524 bin, 3 yılda 169 bin. Bakımı yapılan ağaç sayısı AK Parti 1 milyon 453 bin, onlarda ise 708 bin. Onarılan anıt ağaç sayısı 7 bin 119, onlarda 500 küsür. Mesela ortaya yeni bir ulaşım aksı, projesi koyarsınız. İstanbul'un ulaşım master planını bile güncellemediler ya. Bunların yenilenmesi lazımdı. Öyle bir noktaya geldik ki karayolu sisteminde, deeniz 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Remzi arik 9 ay önce Şikayet Et
    Chp demek fakirlik demekdir
    Cevapla
  • ÖMER 9 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu nun tek doğru fikri taksi sayısını iki katına çıkarıp plaka rantını kurmaktı.Ama daha üçbin plakayı bile devreye alamadı...aslında iyi fikirdi
    Cevapla
  • misafir hhv 9 ay önce Şikayet Et
    7500 liralık maaş karşılığında ne beklersin akparti. 22017 TL verdiğin memurların seçsin. gerçi zamanında en çok zammı Erbakan vermişti de onu bile alaşağı etmislerdi.
    Cevapla
  • Veysel 9 ay önce Şikayet Et
    Ekremi bu sefer biz seçelim. Engelleniyoruz diye hizmet yapmıyor zaten. Hizmeti metroyu trafiği ne yapıyormuş soğan patatesçi. Soğan koy yesin. 5 sene sıkışan trafikten çıkan gazı soluyup 5 sene sonra kanser olduktan sonra patatesçi akıllanır. Başka türlü akıllanmaz. Kanser olup gidecekler haberleri yok
    Cevapla
  • Ali bak gör 9 ay önce Şikayet Et
    Beylikdüzü ne görünmez ve binilmez metroyu kim yaptı. Girişi bulamadım. Akbil basacagım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...