Kılıçdaroğlu'ndan partisine talimat: İttifak yokmuş gibi çalışın

Gizli toplantıdan sonra CHP'de belediye başkanları toplantısı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu yerel seçim öncesinde partiye, "İttifak yokmuş gibi çalışın" talimatı verdi.

GİRİŞ 23.07.2023 12:43 GÜNCELLEME 23.07.2023 12:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görüntüleri internete sızan gizli toplantısından sonra ilk kez CHP'li belediye başkanları toplantısı gerçekleşti. 36 belediye başkanının katılmadığı toplantıya İBB Başkanı İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve diğer büyükşehir belediye başkanları katıldı.

İmamoğlu, tartışmalı toplantıdan sonra ilk kez Kılıçdaroğlu'yla bir araya gelmiş oldu. 

Toplantıda yerel seçim ve ittifak konusu gündeme geldi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına, "ittifak yokmuş gibi hareket edin" talimatı vererek, "İttifakın gündeme gelmesi halinde ittifak yapılacak illerde bizim için artı olur" dedi. 

Kılıçdaroğlu bırakmak için tek şart sundu! İmamoğlu bunu beklemiyorduKılıçdaroğlu bırakmak için tek şart sundu! İmamoğlu bunu beklemiyordu

CHP'li gazeteciden bomba iddia: İmamoğlu'na savaş açıp adaylığını ilan etti!CHP'li gazeteciden bomba iddia: İmamoğlu'na savaş açıp adaylığını ilan etti!

Ekrem İmamoğlu'na büyük şok! Tüm planı altüst olduEkrem İmamoğlu'na büyük şok! Tüm planı altüst oldu

GİZLİ TOPLANTI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, İmamoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen toplantının da gündeme geldiği öğrenildi. İmamoğlu’nun toplantıya ilişkin “Etikdışı olarak değerlendirilemez” dediği belirtildi. “Kol kırılır yen içinde kalır” diyen belediye başkanları, toplantının sükunet içinde, “kavgasız, gürültüsüz” geçtiğini kaydederek, “Daha önce yapılması gereken bir toplantıydı. Güzel geçti. Dertleştik” değerlendirmesini yaptı. 

‘TOPARLAYAMAM KONUŞMAYA GELDİM’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplantıda söz alarak önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurmayı planladığı metni açıklamak istediği aktarıldı. Ancak İmamoğlu’nun konuşması uzayınca CHP’li Ahmet Akın, her başkana 5 dakika süre verildiğini belirterek “Toparlayabilir miyiz başkanım” dediği öğrenildi. İmamoğlu’nun ise “Hazırlık yaptım, anlatmak istiyorum, toparlayamam, bunları konuşmak için buraya geldim” karşılığı verdiği belirtildi. Bunun üzerine Akın, İmamoğlu’nun sözünü kesmedi. İmamoğlu, değişimi birlikte gerçekleştirebileceklerini söylediği kulislere yansıdı. İmamoğlu’nun konuşmasının ilerleyen bölümlerinde “Siz varsanız ben yokum” anlamına gelecek sözler kullandığı ifade edildi. İmamoğlu’nu alkışlayan belediye başkanları oldu. Eskişehir belediye Başkanı Büyükerşen, “Evet değişim olabilir ancak yerel seçimler sürecinin Kemal bey tarafından yürütülmesi doğru olanıdır” dedi. Kemal Bey’in konuşmasını ise katılan çok sayıda belediye başkanının alkışladığı öğrenildi. “Genel başkanın mücadelesine katılıyoruz” diye görüş dile getiren başkanlar da oldu.

GÖZLER PM TOPLANTISINDA

CHP’de gözler dün yapılan belediye başkanları toplantısının ardından bugün yapılacak PM toplantısına çevrildi. PM’nin “sert geçeceği” kaydediliyor. PM’de zoom toplantısına katılan Muharrem Erkek, Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel , Tekin Bingöl gibi isimlerin “konuşup konuşmayacakları” merak ediliyor. 

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Adnan 9 ay önce Şikayet Et
    Bu adam CeHaPe 'nın başına aradığı özellikte bir adam adla bulamaz çünkü CeHaPe o vasıflara sahip kişiler yok
    Cevapla
  • Şükrü yıldırım 9 ay önce Şikayet Et
    Oldi siperleri hazirledik dedeeeee akşamda fener Beşiktaş Galatasaray ve Trabzonspor lu taraftarlara ziyarete gidecez reis gemi hazır limanı şöyle
    Cevapla
  • Erdem 9 ay önce Şikayet Et
    CHP den bir cacık olmaz .
    Cevapla
  • Erdem 9 ay önce Şikayet Et
    CHP den bir cacık olmaz .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehitliklerde buruk Anneler Günü: Acıları ilk günkü gibi taze!
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?