Mustafa Sarıgül'den İmamoğlu'na tepki

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, belediye başkanları toplantısında yaşanan tartışmalarla ilgili konuştu. Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

GİRİŞ 24.07.2023 21:21 GÜNCELLEME 25.07.2023 10:39
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda yaşanan tartışmalara ilişkin sorusuna, "CHP'de değişim çağrılarına cevap veriliyor. Türkiye Değişim Partisi olarak biz de CHP ile birleştik. Bu da değişim için en önemli göstergedir. Her CHP'linin yapması gereken şey içe değil dışa dönük mücadeledir. Bizim görevimiz, 'CHP'ye bir oy nasıl kazandırabilirim?' hesabını yapmaktır. Gerçekler, genel merkezlerde değil, halkın arasındadır. Biz, halkın arasında olmaya devam edeceğiz." yanıtını verdi.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ

Sarıgül, "Parti genel başkanı ile belediye başkanının bu kadar sert tartışmaya girmesi doğru mu?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Bu tartışmaları, tamamen kişisel koltuk ve bireysel bir mücadele olarak görüyorum. Toplumsal ve ülkemizin yararına bir mücadele olarak görmüyorum. Bu tartışmayı ortaya çıkaranlar, kısa zamanda çıkan kaostan 'acaba ben faydalanır mıyım?' diyenlerdir. Bu nedenle siyaset bireysel değil, toplumsal mücadele yeri olmalıdır. Siyasette kısa vadede başarı elde etmek isteyenler, kesinlikle hayatları boyunca muvaffak olamazlar. Uzun vadeli mücadele edenler, dik duranlar, omurgalı olanlar başarılı olurlar. Gücünü bulunduğu koltuktan alanlar değil, gücünü önce Allah'tan, sonra kendi kişiliği ve yurttaşların desteğini alıp istikrarlı gidenler muvaffak olur."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Yıldırım 9 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın partisi yokmuydu bu adam bir tam fırıldak chp de genel başkanlığa bu oynayacak çünkü kendi partisindeki adamlarıda yanına alacak
    Cevapla
  • VAH HALİMİZE.VAH 9 ay önce Şikayet Et
    Sarıglden.cacık olmaz.Yatsın kalksın Kılıçdaroğluna dua etsin.Şimdi C.H.P' yi ele geçirektir.Takip ediniz.
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Bir Erzincanlı olarak söylüyorum Seçim dönemi Erzincan daki propaganda çalışmalarından gözlemlediğim kadarıyla Sarıgül koca bir balondur. 70'li 80'li yılların siyasetini yapıyor ancak çok ilginç bir şekilde seçmende karşılık buluyor.
    Cevapla
  • thunder 9 ay önce Şikayet Et
    sarigulun chp den ayrilmasinin sebebi plan program dahilindeydi chp den ayrilanlarin en azindan birkismini kontrol altinda tutmak icindi ve geri donusu saglamak daha kolay olsun diye
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Sarıgöl devam belki koltuk sana kalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar