Kılıçdaroğlu protokol suçunu partililere attı: Beni bu duruma sokmasaydınız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 saatlik süren PM toplantısında partililere sitem etti. Özdağ'la protokolü hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Oyumuzu artırmaya çalıştım. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız" dedi.

GİRİŞ 25.07.2023 11:17 GÜNCELLEME 25.07.2023 11:32
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

CHP'nin 12 saatlik Parti Meclisi toplantısından yeni detaylar paylaşılmaya devam ediyor. 

Toplantıda yaşananları aktaran Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, PM üyelerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'la imzalanan İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT'in verildiği mutabakatı, "yerden yere vurduğunu" söyledi.

KILIÇDAROĞLU: BENİ BU DURUMA SOKMASAYDINIZ

Saymaz'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, şöyle savunma yaptı:

“Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ'ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.”

Ümit Özdağ’dan eleştirilere cevap: Hepsinin haberi varÜmit Özdağ’dan eleştirilere cevap: Hepsinin haberi var

Gelecek Partisi'nden Kılıçdaroğlu ve Özdağ'a tepki: Ahlaki değeri yoktur!Gelecek Partisi'nden Kılıçdaroğlu ve Özdağ'a tepki: Ahlaki değeri yoktur!

Akşener'den, Özdağ'la gizli mutabakat imzalayan Kılıçdaroğlu'na tepkiAkşener'den, Özdağ'la gizli mutabakat imzalayan Kılıçdaroğlu'na tepki

PARTİLİLERİ SUÇLADI

Toplantıda bir diğer eleştiri başlığı ise milletvekili listeleriydi. Saymaz'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, milletvekillerini belirlemek için kurulan komisyonu da suçlayarak şu ifadeleri kullandı:

"İttifak açısından zorunluydu. Daha yüksek sonuç getireceğini düşündüm. Ama ben oturup 600 milletvekilini yazabilir miyim? Bir komisyon kurduk, ‘Mülakat yapın' dedim. Baktım ki ahbap çavuşlarını ve siyasi yakınlarını yazmışlar."

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, 'Siz de vardınız. Suçu bize atmayın. Yakınlardan söz ediyorsanız Faik Öztrak'ı niye MYK'ya aldınız? En çok Öztrak yazdı' dedi."

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • vysmksz 9 ay önce Şikayet Et
    VAY vay vay kemal sütte leke var sende yok öylemi . Yaptığın konuşmalara bak verdiğin sözlere bakınca vatandaşları ikna edebilecek sende keramet yok oğlu yok keeemaaaaaal sende o kapasite yok yok yok yok yok kelimesini yüzbin defada yazsam bunu anlayacak o kapasite yok yok yok
    Cevapla
  • Erdo 9 ay önce Şikayet Et
    Sorunun ta kendisi sensin, niçin kafan bunu basmıyor. Milletle iyi kafa buldun yıllarca, aslında tiyatrocu olmalıydın. Eeee seni oraya getirenlerin demek ki bir bildiği varmış. Üzücü olansa bu pis kirli çirkin siyasetini Atatürk ün kurduğu parti içinde yapmış olmandır. Tek kelime YAZIK.
    Cevapla
  • Ruhkalp 9 ay önce Şikayet Et
    Kemal bey sivrittigi comak gözune girdi .bir aleviyi 100 rum cocuguna degismem.eko rum pontus torunu .senin asla basarini yakalayamaz ist ornek
    Cevapla
  • dedeoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Kendisi 2018 de sayın Muharrem İncenin Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında aynı şeyi yapmamışmıydı. O nu tamamen yalnız sahipsiz bıraktığı yetmezmiş gibi aleyhindede gizli gizli kulis işleri yürütmemişmiydi. Eeeeee işte; ne ekersen onu biçersin,
    Cevapla
  • Yabgu 9 ay önce Şikayet Et
    Ayrilsaydin o duruma dusmeseydin Kilictaroglu.İstenmeyen adamsın anla işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Yüzde 500 yetmedi! İmamoğlu’nun ilk işi İstanbul’da suya zam