Akşener'den, Özdağ'la gizli mutabakat imzalayan Kılıçdaroğlu'na tepki

İYİ Parti lideri Akşener, Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ'la İçişleri dahil üç bakanlık ve MİT'le ilgili gizli mutabakat imzalanmasına tepki gösterdi, "Haberim yoktu. Biz bakanlıkları paylaşmamışken isabetli olmadı" dedi.

GİRİŞ 23.07.2023 16:10 GÜNCELLEME 23.07.2023 16:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında 28 Mayıs seçimleri öncesinde İçişleri dahil üç bakanlık ve MİT konusunda mutabakat imzalanması İYİ Partililerin tepkisini çekti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdağ'ın, "İçişleri Bakanı olacağım" sözlerinden sonra, "Biz Kılıçdaroğlu'na İnce, Özdağ ve Oğan'la ilişki kurma ve onların talepleriyle ilgili tutum alma konusunda yetki verdik. O yetkisini kullandı" demişti. 

Özdağ, Akşener'in bu mutabakattan haberdar olduğunu ima etti. İYİ Parti'den istifa eden eski Milletvekili Aytun Çıray da benzer iddiada bulundu. 

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Akşener'e Özdağ ve Çıray'ın iddiasını sordu. 

Gizli mutabakattan haberi olmadığını söyleyen Akşener, kamuoyuna yansıyan yedi maddelik mutabakatı bildiğini söyledi: 

“Kılıçdaroğlu'nun açık ya da örtülü mutabakat yapma yetkisi vardı. Bu yetkisini kullanır ya da kullanmaz. Kemal Bey partisine düşecek bakanlıklar hakkında istediği gibi tasarrufta bulunur. Bu yalnızca iki genel başkanı ilgilendirir. Ancak biz aramızda bakanlıkları bölüşmemiştik. Dolayısıyla henüz bakanlıkları konuşmadan İçişleri ya da şu bu diye bakanlıkların adını koymak yanlış olmuştur. Hangi bakanlık hangi partide olacak, bunlar konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak isabetli olmamıştır.”

HDP'den Kılıçdaroğlu'na 'gizli protokol' tepkisi! Altılı masa pazarlık masasına dönüştüHDP'den Kılıçdaroğlu'na 'gizli protokol' tepkisi! Altılı masa pazarlık masasına dönüştü

Ortaklardan Kılıçdaroğlu'na 'gizli protokol' tepkisi: Seçimi iyi ki kazanamamışızOrtaklardan Kılıçdaroğlu'na "gizli protokol" tepkisi: Seçimi iyi ki kazanamamışız

Ümit Özdağ’dan gizli protokol açıklaması: 'Akşener' iması!Ümit Özdağ’dan gizli protokol açıklaması: 'Akşener' iması!

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler: Zerre utanma yok!Yavuz Ağıralioğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler: Zerre utanma yok!

İYİ Partili isim Kılıçdaroğlu için özür dilediİYİ Partili isim Kılıçdaroğlu için özür diledi

Özdağ: Kılıçdaroğlu bana üç bakanlık vadetti, CHP: Öyle bir şey yokÖzdağ: Kılıçdaroğlu bana üç bakanlık vadetti, CHP: Öyle bir şey yok

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • 1233 9 ay önce Şikayet Et
    Soylu bu adam istihbaratın adamı demedi mi Demek ki Kılıçdaroğlu'na demişler bu adama istihbaratı vereceksin o da tamam demiş
    Cevapla
  • ATESHAN 9 ay önce Şikayet Et
    ZAFER partisine ikili görüşmede bakanlık vaadeden KILIÇDAROĞLU'nun HDP ile olan ikili görüşmelerinde neler vaadettiğini sen gayet iyi biliyorsun HDP'ye vaadedilenler zoruna gitmedide ZAFER partisine vaadedilenler mi zoruna gitti ??? kaldıki HDP ile ikili üçlü görüşmeler gerçekleştirende sizin partiniz değilmiydi biz neden İYİHDP diyoruz sence ???
    Cevapla
  • ömer 9 ay önce Şikayet Et
    haberin olsaydı ne olacaktı ki !!? masadan mı kalkacaktın ? yoksa masa altınamı girecektin ? yoksa yokum numarasımı çekecektin ? Bu milleti Allah korumuş başkaca söz yok
    Cevapla
  • hknslh 9 ay önce Şikayet Et
    ahahaha :)
    Cevapla
  • Çanakkaleli 9 ay önce Şikayet Et
    Sen ne biliyorsun ki Meral apla...Daha bilmediğin bilmek istemediğin neler var neler. Amerika'da 8 saat ortadan kaybolma da kimlerle buluştuğu ve neler konuştuğu,Londra'da tefecilerle görüşmesi ve 300 milyar dolar getirilmesi,HDPKK ile yapılan mutabakat metninde neler olduğu ve ne vaatlerin verildiği...Daha bilmediğin neler var kim bilir Meral apla...
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Döndü. Merale bak hele bakanlıkları kendileri paylaşmadan niye diyor, babanızın malı bölüşüyorsunuz sanki, ümit özdağ dan, kemalden hdp liflerden ne farkın var döndü meral. Senin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...