İYİ Partili isim Kılıçdaroğlu için özür diledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın protokol iddiasını doğruladı. İYİ Parti Milletvekili Çömez, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi, güvenlerinin hoyratça heba edildiğini söyledi. Bilge Yılmaz'ın ise "özür dilerim" açıklaması dikkati çekti.

GİRİŞ 21.07.2023 15:30 GÜNCELLEME 21.07.2023 16:28
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

28 Mayıs öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın protokol açıklaması, İYİ Partililerin tepkisini çekti. 

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kendisine üç bakanlık vadettiğini ve MİT Başkanlığı konusunda güvence verdiğini söylemiş; CHP liderinin seçimleri kazanması halinde kendisinin İçişleri Bakanı olacağını söylemişti. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özdağ'ın açıklamalarını yalanlayarak mutabakatta herhangi bir bakanlığın konuşulmadığını söylemişti. 

Kılıçdaroğlu ise, Özdağ'ı doğruladı, "Öztrak da bilmiyordu. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil" dedi. 

CHP liderinin protokolü doğrulaması üzerine İYİ Partili Turhan Çömez, Bilge Yılmaz ve Lütfü Türkkan sert tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ itirafıKılıçdaroğlu'ndan Ümit Özdağ itirafı

Özdağ: Kılıçdaroğlu bana üç bakanlık vadetti, CHP: Öyle bir şey yokÖzdağ: Kılıçdaroğlu bana üç bakanlık vadetti, CHP: Öyle bir şey yok

"BİZ KENDİSİ İÇİN OY TOPLARKEN O PAZARLIK YAPIYORMUŞ"

Sosyal medyadan paylaşım yapan Çömez, "Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o Ankara'nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu?" ifadelerini kullandı.

"ENGEL OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden samimi olarak özür diliyorum. Ve bu özrü, sadece seçimleri kaybettiğimiz için değil aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı elde etmek ve seçimleri kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeteri kadar mücadele edemediğim için diliyorum" ifadelerini kullandı. 

"PERVASIZCA DESTEK ÇIKANLAR MESULDÜR"

Kılıçdaroğlu'na tepki gösterenler arasında İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan da var. Türkkan şu ifadeleri kullandı:

"Altılı Masa’ya aday dayatmak üzere davet edilenler, benzer pazarlıklar ile hakları olmayan kazanımlar elde ettiler.

Şimdi kendileri ile aynı yolu izleyene tepki gösteriyorlar. Bir kişinin inadı ile işi bu noktalara getirenler, al takke ver külah diyerek konuyu koyun pazarlığına çevirenler, onlara pervasızca destek çıkanlar; tarih önünde suçludurlar, mesuldürler."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Ersan 9 ay önce Şikayet Et
    Niye oy alamadınız belki biraz anlarsınız. Halkın feraseti sizden fazla imiş...
    Cevapla
  • ankaralı 9 ay önce Şikayet Et
    Valla kilıctaroğlu küfürbaz lütfiden daha iyidir.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İpi Meral'in adamı PKK'yla işbirliği yaptığınız için de özür dileyecek misin,çünkü HDPKK'yla birlikte Kılıç'ın oğlu'nun seçilmesi için ipli Meral şeyini yırtmıştı.
    Cevapla
  • Ömer kb 9 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz aynı yolun yolcusunuz birbirinizden hiç farkınız yok alın birinizi çalın öbürüne zikrinizde bir fikrinizde iki yüzlü insanlarsınız
    Cevapla
  • Gurbetçi 9 ay önce Şikayet Et
    KK ile meral daha geçen görüştü, varmı bi tepkiniz, hepiniz aynısınız al birini vur ötekine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi