Zafer Partisi'nden Davutoğlu'na: Yüzde 1'le Meclis'e girip grup kurmak ne kadar ahlaki?

Zafer Partisi'nden CHP'yle imzalanan protokol hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, protokolün altılı masanın protokolünde yer almayan vurgulara yer verdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Davutoğlu'na sert tepki gösterildi.

GİRİŞ 25.07.2023 14:25 GÜNCELLEME 25.07.2023 14:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Zafer Partisi, CHP ile imzalanan protokole ilişkin, "Bu protokol, altılı masa olarak ifade edilen siyasi yapının protokolünde yer almayan 'Atatürk İlke ve Devrimleri', 'Terörle Etkin Mücadele' ve 'Ulus Devlet-Üniter Devlet' vurguları ile Türk siyasetinde bir denge sağlamıştır." açıklamasında bulundu.

Zafer Partisi Başkanlık Divanı'nın açıklamasında, Gelecek Partisi tarafından dün yayımlanan bildiride, Zafer Partisi ve CHP arasında 24 Mayıs 2023'te imzalanan protokolün hedef alınarak, çeşitli ithamlarda bulunulduğu hatırlatıldı.

Zafer Partisi ve CHP'nin, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylamasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesine ilişkin işbirliği esaslarını içeren protokolü ortaklaşa hazırlayarak kamuoyuna duyurduğu anımsatılan açıklamada, ilgili tüm tarafların, üçüncü kişiler de dahil, anılan protokolün içeriği hakkında bilgisinin olduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğlu protokol suçunu partililere attı: Beni bu duruma sokmasaydınızKılıçdaroğlu protokol suçunu partililere attı: Beni bu duruma sokmasaydınız

Ümit Özdağ’dan eleştirilere cevap: Hepsinin haberi varÜmit Özdağ’dan eleştirilere cevap: Hepsinin haberi var

Gelecek Partisi'nden Kılıçdaroğlu ve Özdağ'a tepki: Ahlaki değeri yoktur!Gelecek Partisi'nden Kılıçdaroğlu ve Özdağ'a tepki: Ahlaki değeri yoktur!

DAVUTOĞLU'NA TEPKİ: YÜZDE 1 OYLA GRUP KURMAK NE KADAR AHLAKİ?

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu protokol, altılı masa olarak ifade edilen siyasi yapının protokolünde yer almayan 'Atatürk İlke ve Devrimleri', 'Terörle Etkin Mücadele' ve 'Ulus Devlet-Üniter Devlet' vurguları ile Türk siyasetinde bir denge sağlamıştır. Halk nezdinde bir karşılığı olmayan ve kendi başına seçimlere girme cesareti gösteremeyen, Atatürk ve Cumhuriyet ile sorunlu siyasal İslamcı yapıların, terörle etkin mücadele, sığınmacı ve kaçakların ülkelerine gönderilmesi, laiklik ve milli devlet vurguları içeren bir protokolden rahatsız olmalarını anlamak güç değil.

Diğer yandan, AKP karşısında siyasi olarak yenilmiş altılı masa ittifakında, yüzde 1'den az oy potansiyeline rağmen, Meclise girerek grup kurmak; çağdaş demokrasi, siyasi hakkaniyet, ulus egemenliği ve halk iradesinin adilce Mecliste temsili bakımından ne kadar ahlakidir?

Altılı masada bir yıldan uzunca bir süre devlet kadroları üzerinde pazarlıklar yapan, cumhurbaşkanı yardımcılıkları paylaşan, bedavadan milletvekillikleri alıp bakanlıkları tapulamaya kalkışan bu yapının stratejik derinlik sahibi liderinin, hangi cesaretle mezkur bildiriyi yayımladığı tarafımızca şaşkınlıkla karşılanmıştır."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • CCC 9 ay önce Şikayet Et
    Aaaa kumalar kavga ediyor.
    Cevapla
  • emre19 9 ay önce Şikayet Et
    Altılı ittifak, artı Ümit Özdağ katışıksız PKK varlığına hizmet eden yardakcilardir.bizde bir ata sözü vardır.bana arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyim der. Gördük seçimlerde gizli ortakliklarini bu yapılanları asla unutmamalıyız.
    Cevapla
  • dedeoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Ramazanda birini Hacivat diğerini Karagöz diye hayali sahnesinde oynatsalar acayip tutar. Bu arada Hacivat ile Karagözden ve sevenlerinden özür diliyorum bu liyakatsizleri sahneye yakıştırdığım için.
    Cevapla
  • A.A.A 9 ay önce Şikayet Et
    Ümid Özdag, Türkiye icin en büyük Tehlikedir! Adam Yahudiyim diyor, Adam Israile Calisiyorum diyor ve halen Onu dinleyenler var...
    Cevapla
  • dedeoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Başlar ayağa düşüp, ayaklar baş olunca aynen böyle oluyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha