İmamoğlu ilk kez açık çağrı yaptı: Toplum CHP'de liderin değişmesini istiyor

CHP'de değişim tartışmalarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu, "Toplum, CHP'de lider ve yönetimin değişmesini istiyor" dedi.

GİRİŞ 27.07.2023 15:05 GÜNCELLEME 27.07.2023 15:44
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra "değişim" tartışmalarının yaşandığı CHP'de sular durulmuyor. 

Genel başkanlık hevesini belli eden ancak kamuoyuyla açık şekilde paylaşmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gizli zoom toplantısının deşifre olmasının ardından ilk kez açık çağrı yaptı. 

Sosyal medyadan paylaşım yapan İmamoğlu, "Toplum, CHP’de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor" ifadelerini kullandı. 

4 Temmuz'da CHP'de değişim için "iktidaricindegisim.org" adıyla web sitesi oluşturduklarını hatırlatan İmamoğlu, sayfanın bir milyondan fazla vatandaş tarafından ziyaret edildiğini, 100 binden fazla kişinin de değişim ile ilgili görüş ve önerilerini ilettiğini söyledi. 

Bir heyetin, görüş ve önerileri incelediğini aktaran İmamoğlu, "İletişim uzmanları NLP yöntemi ile duygu analizi yaptı, semantik arama aracı ile mikro seviyede de analizler gerçekleştirdi" dedi. İmamoğlu, gelen öneriler ve yorumları şu şekilde sıraladı: 

  • Toplum, CHP’de  lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor. Toplumun ihtiyaçlarına uygun net bir vizyon ve politikalar belirlenmesini, kapsayıcı bir demokrasi ve laiklik anlayışının üretilmesini bekliyor.
  • Tabanla bağlantıların güçlenmesi, demokratik, hizmet odaklı bir muhalefet yapısının, dilinin ve üslubunun oluşturulmasını bekliyor.
  • Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor.
  • Gençlerin ilgisini çekecek yapıların teşvik edilmesini, gençlerin güçlendirilmesini, talep ediyor.
  • İletişimi güçlendirmemizi, değişim vizyonumuzu duymak istiyor.
  • Ayakları yere basan bir siyaset benimsememizi, Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumu öne çıkarmamızı bekliyor.
     

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu krizin ardından ilk kez bir arada! Toplantı sonrası açıklamaİmamoğlu ve Kılıçdaroğlu krizin ardından ilk kez bir arada! Toplantı sonrası açıklama

İmamoğlu'nun eş başkanlık oyunu: Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle geldiİmamoğlu'nun eş başkanlık oyunu: Kılıçdaroğlu'ndan karşı hamle geldi

ÖZGÜR ÖZEL, GÖKHAN GÜNAYDIN VE ENGİN ALTAY DA TOPLANTIDAYDI

İmamoğlu'nun düzenlediği gizli toplantıya CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın dikkat çekti. Bunların yanı Kılıçdaroğlu’nun eski kurmayları Engin Altay, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Tekin Bingöl katılmıştı.

Toplantı görüntülerinin deşifre edilmesi, CHP'de deprem etkisine neden olmuştu. Bazı genel başkan yardımcıları, Özgür Özel ve Gökhan Günaydın'ın istifa etmesi gerektiğini söylemişti. 

Özel ile Günaydın ise gelen eleştirilere tepki göstermiş, toplantının doğal olduğunu savunmuştu.

CHP'yi sarsan iddia: Mansur Yavaş, Akşener'e liste verdiCHP'yi sarsan iddia: Mansur Yavaş, Akşener'e liste verdi

Eren Erdem: CHP'de Kemal Beye 'çekilin' deme kontenjanı vardırEren Erdem: CHP'de Kemal Beye "çekilin" deme kontenjanı vardır

Gizli zoom toplantısında bardağı taşıran damla: Kılıçdaroğlu'ndan ilk hamle geldi!Gizli zoom toplantısında bardağı taşıran damla: Kılıçdaroğlu'ndan ilk hamle geldi!

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • ismailbey 9 ay önce Şikayet Et
    aslı aslına nesli nesline çeker bunların sözüne görünüşüne bakmayın eşyanın tabiatı neyse odur.....
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Bir mağlubiyet , iki mağlubiyet , üç mağlubiyet , Artık Eyvallah deyip , Arena'yı zafer vadedenlere bırakacaksın .
    Cevapla
  • Alia 9 ay önce Şikayet Et
    kasetle ayak kaydırırsan kasetsiz ayağını kaydırırlar...
    Cevapla
  • Gerçek 9 ay önce Şikayet Et
    Chp tarihi boyunca aynı. Terlik koysalar kazanır. Yani zihniyet değişmez. Kim oturursa otursun o koltuğa aynısı olacak, seçmenide böyle.
    Cevapla
  • Bekir 9 ay önce Şikayet Et
    Ekrem istanbullunun çalınan milyarların 5 yıllık işkencenin hesabını soracağını biliyor Mart 2024 te rezil olacak bitecek paris e kaçacak Kilicdaroglu da bunu biliyor Ekrem i bitirmenin yolu onu ibb adayı yapmak Gerisi kolay Muharrem gibi bırakır cami avlusuna secimlerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Benzema'yı konuşuyor! Dudak uçuklatan maaşından vazgeçiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Endişe verici' diyerek açıkladı: Türkiye için tehdittir!