Delege savaşlarının kilit şehrinde İmamoğlu'na hüsran: Yüzde 92'sini kaybetti

Kurultay sürecinin gerilimli devam ettiği CHP’de, İstanbul’da gerçekleştirilen delege seçimlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu büyük hüsrana uğradı. İmamoğlu destekçileri, İstanbul’un 960 mahallesinin 890'ında kaybetti.

GİRİŞ 01.08.2023 10:36 GÜNCELLEME 01.08.2023 10:45
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Seçim sonrasında alevlenen “genel başkanlık değişimi” kavgaları üzerine kurultay sürecine giren CHP 1,5 aydır kaynıyor. Kurultay takvimine göre 15-21 Haziran’da başlayan kongre sürecinde mahalle delegelerinin belirlendiği sandık yarışları kıran kırana devam ediyor. 30 Temmuz itibariyle yaklaşık 300 bin mahalle delegelesinin seçiminin tamamlandığı CHP’de gözlerin çevrildiği İstanbul’da saflar netleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ‘muhalif’ kanadı oluşturan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı mahalle delegeleri seçiminde, İmamoğlu’nun güvendiği dağlara kar yağdı.

İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu yönetimine karşı en büyük kozu olarak görülen İstanbul mahallelerinden sadece 70’inde ipi göğüsleyebildiği belirtildi.

İstanbul’daki 960 mahallenin 890’ında Kılıçdaroğlu’na yakın delegeler kazanırken, 70 mahallede İmamoğlu taraftarları galip geldi.

  • CHP’li gazeteci Barış Yarkadaş, TV100 yayınında delege seçimleriyle ilgili şu ifadeyi kullandı:
    “İstanbul’da CHP delege seçimlerinde, 960 mahallenin sadece 70’inde Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen delegeler kazandı.”


ŞİMDİ NE OLACAK?

İstanbul’da Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’na yüzde 92’lik oranda galip geldiği delege seçimlerinin, kurultay sürecinin sonucunu gösterdiği belirtiliyor.

  • CHP’de ilçe kongreleri 5 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu kongrelerde belirlenecek yaklaşık 500 bin il delegesi de 16 Eylül’de başlayıp 15 Ekim’e kadar sürecek il kongrelerinde il yönetimleri için oy kullanacak. İl kongrelerinde seçilen delegeler, büyük kurultayda genel başkan da dahil yeni genel merkez yönetimini belirleyecek.


Öte yandan CHP’de Parti Meclisi’nde çoğunluğu elde etme gayreti devam eden İmamoğlu’nun “olağanüstü kurultay” hamlesini hayata geçirebilmek için dört koldan bastırdığı kaydediliyor.

İmamoğlu, internette yayınlanan gizli toplantısında da olağanüstü kurultay planlarıyla ilgili ifadeler kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 51
  • Qwerty 9 ay önce Şikayet Et
    Imamoglunu göre bir şey olmaz ki. Ayh pardon der devam eder. Bunlar yüzsüz adamlar. CHP ye yakışmayan insanlar. Bir CHP li değilim ama siyasetin hiç hu kadar ayak altına alındığını görmemiştim. Ne imamoğlu ymuş. Erken öten horoz misali oldu. Gile güle demek lazım.
    Cevapla
  • Gelen gideni aratır 9 ay önce Şikayet Et
    Nasıl ki kemal, Baykal 'ı aratır oldu. Ekrem de kemali aratır olur
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    bu ülkenin başına 100 senede bir kemal lazım,gelmişken de bırakılmaz.sonuç doğal,kemal başkan gelir,bütün içeride dışarıda ne kadar hain var başa geçer mevcut ne kadar eser ne kadar işe yarar insan var çöpe atılır,yok edilir.bu ekibin bu ülkede yüzde 48 oyu var,niye vaz geçilsin.üzerine 2 -3 oy daha çalışılsa başa geçecekken,başkan seçilecekken.bunlara o kadar masraf edilmiş, atılır mı?
    Cevapla
  • konuk 9 ay önce Şikayet Et
    delegeleri kılıçtaroğlu seçmişti 10 yıl önce o sistem değişmeden kılıçtaroğlu gitmez.
    Cevapla
  • Orhan 9 ay önce Şikayet Et
    Herkes kendi adamını yerleştiriyor ondan sonra seçim yaptık!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert sözler: Baş ahlaksız...
Ayhan Bora Kaplan 'Kumpas'ının anatomisi ve 11 sayfalık yeni ifade