İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nu devirme planı yaptığı gizli toplantı internete düştü

Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İmamoğlu'nun; Özgür Özel, Gökhan Günaydın, Engin Özkoç, Engin Altay ve Bülent Tezcan gibi CHP'nin önemli isimleriyle gerçekleştirdiği gizli toplantının görüntüleri sızdırıldı.

GİRİŞ 19.07.2023 08:24 GÜNCELLEME 19.07.2023 16:07
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Türkiye, seçimini bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'ndan yana kullanmış, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonrası CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kazan kaldıran partililer olmuştu.

Kılıçdaroğlu ise, değişim çağrılarına karşı "mücadeleye devam" mesajıyla genel başkanlığa yeniden aday olacağının sinyalini vererek, mağlubiyetin faturasını Merkez Yönetim Kurulu'na kesti ve kendisine yakın isimlere görevlendirmelerde bulunarak koltuğunu sağlama aldı.

Başarısızlıkla sonuçlanan seçim sürecinin ardından Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Menzile yürümekte net olarak kararlıyım. Değişim şarttır" ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu'na değişim konusunda net bir mesaj verdi ve "iktidar için değişim" temalı bir internet sitesi kurdu.

GÖRÜNTÜLERİ KİMİN KAYDA ALIP PAYLAŞTIĞI BİLİNMİYOR

Bu gelişmeler yaşanırken YouTube'ta yayınlanan bir video bomba etkisi yarattı. Kılıçdaroğlu'nu devirmeyi kafasına koyan İmamoğlu'nun öncülüğünde gerçekleştirilen online toplantının görüntüleri ifşa oldu.

CHP'de gizli toplantının görüntülerini kim sızdırdı? Bomba iddia!CHP'de gizli toplantının görüntülerini kim sızdırdı? Bomba iddia!

Görüntülerde, CHP'nin önemli isimleri ve bazı Parti Meclisi üyelerinin Kılıçdaroğlu'na karşı net bir şekilde harekete geçtiği görülüyor.

KILIÇDAROĞLU'SUZ ALTERNATİF OLAĞANÜSTÜ KURULTAY PLANI

Toplantıda, "Kılıçdaroğlu'suz alternatif olağanüstü kurultay" söylemini dile getiren İmamoğlu, "Birkaç hususta ilk planlamamızı yaptık. Parti Meclisi süreciyle ilgili zemin oluşturmaya dönük bir kararlılık göstermiştik, bunun da özellikle örgütün görev alma sürecine dair bir hazırlık olacaktı. Bu konuda en son Gökhan Bey (CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın) bir süreç başlattı" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Alternatif bir olağanüstü kurultay süreci olabilir mi? Olgunlaşabilir mi? Buna dair bir zemin var mı? Elimizdeki veriler üzerinden bir heyet konuşulmuştu. O konuda da katkısı olacak olan, burada olan ve olmayan arkadaşların da katkılarıyla birlikte bir çalışma ve öngörü zemini oluşacaktı. O konuda da bir çalışma sürdürüldü diye biliyorum."

TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

  • Özgür Özel - CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili
  • Gökhan Günaydın - CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili
  • Engin Özkoç - CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı
  • Tekin Bingöl - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili
  • Onursal Adıgüzel - CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili
  • Veli Ağbaba - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Malatya Milletvekili
  • Engin Altay - CHP İstanbul Milletvekili
  • Bülent Tezcan - CHP Aydın Milletvekili
  • Muharrem Erkek - CHP Parti Meclisi Üyesi
  • Selin Sayek Böke - CHP Parti Meclisi Üyesi
  • Ahmet Hakan Uyanık - CHP Parti Meclisi Üyesi
  • Pınar Uzun - CHP Parti Meclisi Üyesi
  • Gökhan Zeybek - CHP Parti Meclisi Üyesi
  • Sevgi Kılıç - CHP Parti Meclisi Üyesi
  • Hakkı Süha Okay - CHP Parti Meclisi Üyesi

PM'Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLAMAK İÇİN HAZIRLANAN DİLEKÇENİN DETAYLARI KONUŞULUYOR

Görüntülerde, Bülent Tezcan tarafından hazırlanan ve Parti Meclisi'ni (PM) olağanüstü toplantıya çağırmak için verilmesi planlanan dilekçe değerlendiriliyor; ne zaman ve kim tarafından sunulması gerektiği, basına nasıl duyurulacağı konuları ele alınıyor. İmzalayanlar ve imzalaması beklenenler de dilekçenin kendisi kadar dikkati çeken türden.

İmzalayanlar: Bülent Tezcan, Gökhan Zeybek, Tekin Bingöl, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık, Erbil Aydınlık.

İmzalaması beklenenler: Selin Sayek Böke, Onursal Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun, Turan Aydoğan, Muharrem Erkek, Hakkı Süha Okay, Yaşar Selman. 

Toplantıda imza sayısını "garantiye almak" adına listeye Veli Ağbaba ya da Murat Emir'den birinin eklenmesi ihtimali de konuşuluyor.

O anlarda şu diyaloglar yaşanıyor:

Ekrem İmamoğlu: İstersen bu Parti Meclisi'nden başlayalım. Sonra olağanüstü kurultay zemini ya da ihtimali, alternatifi nasıl bir bakış diye devam edelim. Selin Hanım katıldığında biraz içerik detayına girebiliriz. Ardından da önümüzdeki günlere dair hem mahalle seçimleri nasıl bir akışla gidiyor. Sonrasındaki genel kurullara kongrelere dair var mı ön tespiti olan biraz da ona bakmak lazım. Nasıl bir zemin geliyor diye tartışalım. Bu şekilde sonlandıralım. Yani uygun görürseniz yaklaşık bir saat gibi bir süre koyarsak toplantımıza makul bir zeminde toparlarız diye düşünüyorum. Önce Gökhan Bey, Parti Meclisi işi galiba sizin tarafta yürüyordu değil mi yanlış mı?

Gökhan Günaydın: Bir bilgi sunayım ben o konuda. Bülent Bey (Bülent Tezcan) de burada. Kendisi sağ olsun bir metin hazırladı. Bu metinden sonra onun da aldığı imzalar var benim de aldığım imzalar var. Şu an itibariyle 7 kişi imzaladı. İzninizle sayıyorum; Bülent Tezcan, Gökhan Zeybek, Tekin Bingöl, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık ve Erbil Aydınlık. Biraz evvel ben metni bir zarf içerisinde Selin Hanım'a (Selin Sayek Böke) gönderdim. Selin hanım da imzalamış olacak. Böylelikle 8 imza olacak. İstanbul içine yönelik bir toplantımız var. Orada Onursal Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun ve Turan Aydoğan da imzalamış olacaklar. Ben yarın sabah bir arabayla Muharrem Bey'e (Muharrem Erkek) Çanakkale'ye göndereceğim imzayı. Oradan Burhaniye'den Yaşar Selman Hanım imzalayacak. Oradan'da Bodrum'a geçecek. Böylece imza sayısı Pazartesi akşam itibariyle 15'e ulaşacak. Özgür başkanım da burada. Eğer uygun görürseniz Veli Ağbaba ya da Murat Emir'den birinin de imzasını alalım.

Muharrem Erkek: Evet, iyi olur.

Ekrem İmamoğlu: O zaman Parti Meclisi süreci aslında şu anda dengede gidiyor. Muhtemelen Tekin başkanın (Tekin Bingöl) ifade ettiği mektup sürecine dayalı olarak çarşamba günü bir aksiyona dönüşecek ya da maksimum perşembe diyelim buna.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Emirgan Korusu'nda düzenlenen 125 İETT Otobüsü Temini Sözleşme Töreni'ne katıldı.

Törenin ardından CHP'li yetkili isimlerle yaptığı online toplantının internete sızdırılmasına ilişkin soruları yanıtlayan İmamoğlu, toplantının gizli bir tarafı olmadığını, görüntüleri sızdıranın da araştırılacağını söyledi.

İmamoğlu, "Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle konuşulur, parti meclisi üyeleriyle konuşuluyor, partinin eski yeni milletvekilleriyle konuşulur. İlçe başkanlarıyla, il başkanlarıyla konuşulur. Dolayısıyla bundan daha doğal bir şey yoktur. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor, gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. O masalarda konuşmaya devam edeceğim. Onu araştıracağız, bakacağız, ne olmuş, nasıl olmuş. Bunu seven kimler var. Partinin içinden mi var, dışından mı var. Ona da bakacağız ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden, açık ve seçik kalbimizde ne varsa bir arada bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

TOPLANTIYA KATILAN ALTAY VE GÜNAYDIN'DAN AÇIKLAMA

Sözcü TV'ye konuşan Gökhan Günaydın özetle şunları söyledi:

"Bu toplantı nedir? Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantı yapmaya davet etmek için bir karar alan PM üyelerinin toplantısı. Çünkü CHP'nin MYK'sı kongreler süreci başlamışken mahalle delegasyon seçimleri yapılırken Muş'u, Ağrı'yı, Kayseri'yi, Mardin'i, Hakkari'yi ve Van'ı görevden aldı. Bunun yanında İstanbul'un Beykoz, Hatay'ın Dörtyol ve Diyarbakır'ın 3 ilçesini görevden aldı. Tüzüğümüz uyarınca MYK toplantılarına girebiliyoruz. 15 gün evvel yapılan MYK toplantısında söz olarak bu şekilde görevden almaların kesinlikle doğru olmadığını, kamuoyunda kongrelere müdahale ediliyor şeklinde algı oluşturacağını, Sayın genel başkanımızın yönteminin bu olmadığını bildiğimi, bu nedenle bu işlerin yapılmaması gerektiğini ifade ettim. Buna karşın MYK oy birliğiyle bu görevden almaları yaptı.

Tüzük bunun için 13 kişinin imzasının yeterli olduğunu söylüyor. Toplantıda bu metni imzalama sürecinden bahsediyoruz. Arkadaşlar çarşamba günü metni genel merkeze teslim etmekten bahsediyor ve bir arkadaşımız 'İletişimini yapmadığımız bir işin içinde olmayalım' diyor. Rutin bir toplantı bir ahlaksızlık gibi tanıtılıyor. Bir tek nezaket dışı söz kullanılmış mı?"

Engin Altay ise, "Bu tür toplantılar sürekli yapılıyor, normal. Bir şey olmaz. Sızması enteresan" dedi.

"Çalışmalarınız devam edecek mi?" sorusuna Altay, "Parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır" yanıtını verdi.

Toplantıdan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olup olmadığı sorusuna ise Altay, bilmediğini belirterek, "Olmuştur haberi, daha önceden de olmuştur gayet normal" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 121
  • Okan 7 ay önce Şikayet Et
    en sakatı bu
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 9 ay önce Şikayet Et
    Bizans oyunları yeniden başladı demekki. Ama bu sefer biraz zor. Bu işlerin ustası eski gücünde değil artık.
    Cevapla
  • Uzmanı 9 ay önce Şikayet Et
    Acil bu papazoglunu chp den atın kendi başına yediği hadlere bakın
    Cevapla
  • Kompakt 9 ay önce Şikayet Et
    Ülkeyi devirme planı değil ya..siz ülkeyi devirenlere laf söyleyebilirsiniz ancak
    Cevapla
  • MSELİM 9 ay önce Şikayet Et
    m.inceden ders almıyan ekrem kesinlike bitti fırıldalıkta kk nın yanında çok cahil kalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...
Uzmanlar: İsrail'in Gazze'deki amacı Philadelphia Koridoru'na ulaşmak