İmamoğlu’nu panik sardı! Kılıçdaroğlu yok saydı, ittifak arayışına girdi

Seçim sonrasında CHP liderliğine soyunan ancak delege seçimlerinde hezimete uğradıktan sonra İBB adaylığını açıklayan Ekrem İmamoğlu’nu ittifak paniği sardı.

GİRİŞ 11.09.2023 14:59 GÜNCELLEME 11.09.2023 15:57
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son 3 İstanbul ziyaretine davet edilmeyen, CHP’nin Ankara’daki 100. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yalnızlara oynuyor.

Kılıçdaroğlu’nun adeta yok saydığı İmamoğlu, yerel seçimlerde farklı partilerle ittifak kurulması gerektiğini söyledi.

İTTİFAK ŞART

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan İmamoğlu, “İttifak olmamalıdır diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart. Cumhur’un ittifakı sağlam bir şekilde yerel seçimlerde yürütmesi karşılığında bizim de ittifakı önemsememiz şarttır. Karşı bir diyaloga şimdilik girilmemesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Henüz CHP’de adaylığı ilan edilmeyen Ekrem İmamoğlu’nun ittifak çağrısının “panik” işareti olduğu değerlendiriliyor.

  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 100. Yıl Hatıra Ormanı’nın açılışında Mansur Yavaş’ın adaylığını ilan ederken Ekrem İmamoğlu’nun ismini bile anmaması dikkatlerden kaçmamıştı.


OY HESABI

2019 yerel seçimlerinde CHP, İyi Parti ve HDP’nin ortak adayı olarak AK Parti’li Binali Yıldırım’ın karşısına çıkan Ekrem İmamoğlu, şaibeli seçimleri 13 bin oy farkla kazanmıştı. Tekrarlanan seçimde tepki oylarıyla farkı 806 bin 456’ya çıkaran İmamoğlu’nun oy hesabı son seçimde kritik seviyeye geldi. CHP’ye yerel seçimde rest çekilerek ittifaksız dönem sinyali verilen İyi Parti 2023 seçimlerinde 840 bin 891 oy almıştı.

Ekrem İmamoğlu’nun kötü yönetimi dolayısıyla oy vermeyecek kitlelerin yanı sıra, İyi Parti’nin İstanbul’da aday çıkarması durumunda İmamoğlu’nun seçim kazanma ihtimalinin ortadan kalkacağı değerlendiriliyor.

  • CHP’nin ağır toplarıyla gizli Zoom toplantısı yaptığı deşifre olan Ekrem İmamoğlu, tepki toplamıştı. Partideki ilçe ve mahallelerdeki delege seçimlerinde Kılıçdaroğlu yanlısı isimlerin ipi göğüslemesi üzerine kurultayda seçilme ihtimali oldukça azalan Ekrem İmamoğlu, “Ben İstanbul’a mühürlüyüm” açıklamasıyla genel başkanlık yerine İBB başkanlığı için aday olacağının sinyalini vermişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 98
  • M. N. 7 ay önce Şikayet Et
    Bir pula satarım seni. Haliç'e atarım seni. İstanbul halkı zamanın gelmesini ve yük'ten kurtulmak istiyor. O mağlup olarak boynu bükük evine dönerken, erik dalı oynamak isteyenler de var, haberiniz olsun.
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 7 ay önce Şikayet Et
    Ekrem İstanbul seni özleyecek, yapraklar sen yoksun diye yeşermeyecek, yeşerenlerde seni alkışlayamadıkları için fotosentez yapmayıp intihar edecekler. Otobüsler yansın bu dünya diye kendilerini yakamayacaklar. Metro inşaatı şaftları açık kalacak içine İstanbul halkı düşecek.
    Cevapla
  • A.A.A 7 ay önce Şikayet Et
    Imamoglu, her yerden Kovuluyor...
    Cevapla
  • Ümit 7 ay önce Şikayet Et
    Chp yerli ve milli turkiye partisi hic olmamistir, ve simdi aciktan rum, ermeni zerdust, cetesine donusmustur, durum budur ve ulkenin bekasi sorunu vardir.chp bir hizmet ve ulke icin deyil turkiye yj yok etmek icin cabalayan aciktan aciga yunan cetesidir.
    Cevapla
  • Alparslan 7 ay önce Şikayet Et
    kk CHP nin dedesi oldu artık dede ne derse o olur kimsede CHP'yi kk nin elinden alamaz bitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina