Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yüzüne bile bakmıyor! 'Doğrudan iletişim bitti'

CHP’nin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir ziyareti sırasında yan yana gelmemeleri dikkat çeken Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun arasının bozuk olduğu, iki isim arasında “aracılar üzerinden iletişim” kurulduğu konuşuluyor.

GİRİŞ 12.09.2023 17:02 GÜNCELLEME 12.09.2023 17:13
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Seçim mağlubiyetinin sorumluluğunu kabullenmeyen muhalefet paydaşlarında taht kavgaları büyük kırılganlıklara yol açıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında başlayan liderlik çekişmesi, yerel seçim öncesi sahaya küskünlük olarak yansıyor.

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, CHP’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretinde yan yana gelmedi. İkilinin aynı karede yer almaması, parti kulislerinde aralarının bozuk olduğu ve uzun zamandır doğrudan iletişim kurmadıkları iddiasını gündeme getirdi. Kurmaylar “sorun yok” mesajı verse de kulislerde iki isim arasında diyaloğun aracılar üzerinden kurulduğu konuşuluyor.

İmamoğlu’nu panik sardı! Kılıçdaroğlu yok saydı, ittifak arayışına girdiİmamoğlu’nu panik sardı! Kılıçdaroğlu yok saydı, ittifak arayışına girdi

İmamoğlu’nun yeniden adaylık mesajına karşın henüz Kılıçdaroğlu’ndan somut bir açıklama gelmediğine dikkat çekilen kulislerde, ikilinin kritik önem taşıyan İstanbul İl Kongresi için bir araya gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun uzun zamandır görüşmediğini savunan CHP’li bir kaynak, “Genel Başkan’ın sadece Ekrem Bey değil, birkaç isimle daha görüştüğünü zannetmiyorum. Aracılar üzerinden bazı şeyler, gidip geliyor. Görüşmeme Kemal Bey’in tercihi değil. Süreç öyle ilerliyor” dedi.

YENİLGİNİN PAYDAŞI

Kılıçdaroğlu kurmayları, İmamoğlu’nun yeni “değişim” çıkışı için şu değerlendirmeleri yapıyor:

“İmamoğlu 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri için 100’den fazla miting yapmış, sürecin en görünen yüzü, sürecin ve sonucun doğal paydaşıdır. Bu paydaşlık nedeniyle düşüncesini ifade etmek konusunda birtakım sınırların ötesinde ifadeler kullanabilir. Ancak CHP’de bir değişim zaten gerçekleştirmekte. MYK değişikliğiyle başlayan süreç, kongrelerle sürmekte. Akabinde, tüzük, program ve siyaset yapma şeklimizi yeniden gözden geçireceğimiz kapsamlı değerlendirmelerle değişim devam edecek. Ekrem Bey’in bu değişim sürecimizin kıymetli bir parçası olma hassasiyetini son derece anlamlı buluyoruz. Ekrem Bey belediye başkanımızdır. Kendisine saygı duyuyoruz. Düşüncelerini açıklayabilir. Burada da bir sakınca yoktur. Arkadaşlar konuşurlar, tartışırlar, ‘değişim’ derler, sandık geliyor, kurultaydan bir irade çıkar, seçime gideriz, olur biter. Kurultayın iradesine herkes saygı duyacak.”

  • İmamoğlu’nun “değişim” sloganıyla başlattığı liderlik mücadelesi, “İktidar İçin Değişim” adlı internet sitesinin açılmasıyla ivmelenmişti. İmamoğlu’nun kapalı kapılar arkasında CHP’li üst düzey isimlerle yaptığı Zoom toplantısı ise gizlice kayda alınarak internete sızdırılmıştı. İmamoğlu son olarak CHP'nin kuruluş yıldönümünde kaleme aldığı yazısında, "Kulağını millete vermeyen, kendi doğrusunu dayatan politika yapma alışkanlıklarımızı değiştirmek zorundayız. CHP’yi, kamu aklını Türkiye’nin ve dünyanın dehasıyla bir araya getiren daha kapsayıcı, icraatçı ve reformcu bir parti kılacak şekilde değiştirmeliyiz." ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu'na bayrak açmıştı.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 72
  • MSELİM 7 ay önce Şikayet Et
    imamoğlunu incenin akibeti bekliyor kk nın intikamı acı olacak
    Cevapla
  • ferhat3436 7 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi birini bulamayacak mı chp bu nedir ya biri yalan makinesi biri 80 küsür yaşında yetmedi mi bu millete çektirdiğiniz.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 7 ay önce Şikayet Et
    Tam yeri. Anıtkabirde düelloya tutuşsunlar. Hatta medeniyetini aldıkları avrupada zamanında yapıldığı gibi, arena dövüşü yapsınlar... "Kılıçlaaaar çekildiiii bu bir düelloooo"
    Cevapla
  • Mgl 7 ay önce Şikayet Et
    Ataları, bunlar hayırsız evlatların, kız bunlara
    Cevapla
  • Mgl 7 ay önce Şikayet Et
    Atanıza ayıp olmuyor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Leverkusen yine kaybetmedi! Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oldu
Türkiye'nin CDS puanı açıklandı! 2020'den bu yana en düşük seviyeyede!