Belediye Başkanı müjdeyi duyurdu: İda Madra Jeopark alanı için UNESCO'dan ön onay aldık

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Haber7'ye yaptığı özel açıklamalarda, "İda-Madra Jeopark Alanı için UNESCO'ya başvuru yaptık ve ön onay aldık" dedi

GİRİŞ 03.08.2023 15:57 GÜNCELLEME 28.08.2023 17:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yücel Yılmaz Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye Balıkesir'e dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz açıklamalarında Balıkesir'de gençlere yapılan yatırımlar, turizmde gelinen nokta ve çiftçiye sağlanan destek konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

"DİJİTAL GENÇLİK MERKEZLERİ AÇTIK"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz  şunları söyledi:


Biz toplumun her kesimine nasıl hizmet üretebiliriz ve belediyenin farkındalığını arttırabiliriz mantığı ile hareket ederken önce ihtiyaçları tespit etmeye çalışıyoruz.  Gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu şeyler, spor alanları, ders çalışabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri ve eğlenmek istedikleri alanlar.  Bu üç alanla ilgili özel sektörün bir ihtiyacı var mı? Veya ulaşılabilirlik konusunda sundukları hizmetler konusunda maliyetler var mı? Spor alanlarının sayısını Gençlik Spor İl Müdürlüğü'yle birlikte inanılmaz artırdık.  En önemlisi ise Dijital Gençlik Merkezleri açtık.  Belki de Türkiye'nin en büyüğü Balıkesir'in merkezinde.  Burada gençlerin oyun oynarken öğrenebileceği ve rekabetçi ortamda dünya klasmanına çıkabileceği alanlar açtık. Bu da bunun yanında KPSS'ye hazırlanan, tıp da okuyan, üniversite öğrencileri, yeni üniversiteye hazırlanan öğrenciler sessiz konforlu alan talep ediyorlar.  Bunu da Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen var. Çok güzel şeyler yapmış.  Hemen bu Balıkesir'de kurulması lazım. 2019'da ona benzeyen ve kendi konseptimizi de ekleyerek, kütüphane içerisinde okuma alanları, çalışma alanları kapasitesi yüksek binlerce insanın eğitim alacağı yerler açtık.  Bir de BAL BUCKS diye Balıkesir belediyesi ulusal çay kahve servisi diye uluslararası kahve zincirleri konseptine benzer o ihtiyaçları karşılayan yeni mekanlar yaptık.  Bunlarla çalışmalara devam ediyoruz.  İddiası olan, milli takıma vs. çıkmış gençleri de belediyeye müracaat ettiklerinde mutlaka destekliyoruz.  Destek verdiğimiz TÜBİTAK çalışmalarına katılan ve dünya çapında ödül alan  çok öğrencimiz oldu. Cumhurbaşkanımızda gençlerimizi Teknofest'te ödüllendirdi. 

"İDA-MADRA JEOPARK ALANI İÇİN UNESCO'DAN ÖN ONAY ALDIK"

Balıkesir'in 275km sahili var.  Sarımsaklı gibi Türkiye'nin en güzel plajı var. Erdek-Ocaklar-Turan gibi birçok koyu ve kıyısı var.  Tabii bunlar 45-60 günlük bir turizm altyapısı.  Biz termal olarak da çok güçlüyüz.  Üçüncüsü de İda-Madra Jeopark alanı.  Geldiğinizde bir kültürün coğrafya ile barışık şekilde yaşayışını anlatan hİkayeler olmak üzere birçok çalışma yapıyoruz. UNESCO'ya başvuru yaptık.  Ön onayımız kabul oldu.  İnşallah dünyada bu büyüklükte jeopark alanımız Balıkesir'de olacak. 

ÇİFTÇİLERE VERİLEN DESTEKLERİ ANLATTI

Balıkesir  çiftçisi bilinçli. Türkiye'yi doyuran şehir Balıkesir.  Ağırlıklı ürettiğimiz ürün sayısı çok.  Türkiye'nin ilk dördündeyiz.  Biz çok üretiyoruz ama tek yönlü değil, her şey var.  Biz de büyükşehir olarak maliyetlerini azaltıcı, hayatlarını kolaylaştırıcı ve satış değerini artırıcı şeyler yapmaya çalışıyoruz.  Bir diğer taraftan da üretici çiftçilerimizle küçülmüş tarlalarda katma değeri yüksek, emek yoğun aramoterabi bitkilerine yönlendiriyoruz.  En son aramo bitki festivali yaptık, o da dünyadan ilgi gördü. 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Dilek 9 ay önce Şikayet Et
    Bende bir istanbullu olarak bu sehirdeyim gercekten guzel calisiyor simdi nankorluk yapmayalim balikesir bir cok yere bakiyor kolay degil siz gidinde ibb gorun hizmet sıfır
    Cevapla
  • Nizar 9 ay önce Şikayet Et
    Jeopark konusunda tamamen yalan söylüyor. Tam tersine UNESCO red verilmiş. UNESCO Bu büyuklukte jeopak olmaz demiş
    Cevapla
  • Mis 9 ay önce Şikayet Et
    Sen onay makamındanıydın ?
    Cevapla
  • Diriliş 9 ay önce Şikayet Et
    Sindirgi belediye başkanı eser kaçakçılığından ceza aldı..Ama hala koltuğunda..4 yıl 3 ay hapis cezası alan biri neden hala koltuğunda.. Sindirgi halki herkez bu şahısı istemiyor.Heryer toz içinde.Elini iyice çekti Sındırgı dan.. Derhal görevden alin.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    evet
    Cevapla
  • Cezalı Köylü 9 ay önce Şikayet Et
    Bizim köyün yolu yarım bırakıldı (kavaklı-ortaca)tozun toprağın içinde yol tepiyoz. Gari asfalt için Uneskodan onayı alıver de gel bakam başkan
    Cevapla
  • Uzgun 9 ay önce Şikayet Et
    Dursunbey Balıkesir yolu da 10 seneden beri yapilamadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar