Sarıgül, İBB Başkan adaylığı iddialarına ilişkin ilk kez bu kadar net konuştu!

İmamoğlu'nun yerine, İBB Başkanlığına aday gösterileceği iddia edilen CHP'li Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün bu iddialara net cevap verdi.

GİRİŞ 07.08.2023 13:50 GÜNCELLEME 07.08.2023 14:18
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP'nin İstanbul adayı olarak gösterileceğine ilişkin iddialara ilk kez yanıt verdi. Değişim tartışmalarıyla ilgili de konuşan Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu söyledi.

"BİR KERE O MAKAMA ADAY OLDUM"

Fatih Altaylı'ya konuşan CHP'li Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan'ın aklında böyle bir düşünce var. Ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok. Ben bir kere o makama aday oldum. Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek.

"KEMAL BEY'İN YANINDAYIM"

Parti içindeki Kılıçdaroğlu'na tepki ve değişim krizini de yorumlayan Sarıgül, açık açık Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu vurguladı. "Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey'in yanındayım. Ona destek oluyorum. Moral bulsun diye kendisini Erzincan'a davet ettim. O da kalktı geldi. Örgütçüyümdür. Güzel bir gezi organize ettik. Çok destek gördü, mutlu oldu" ifadesini kullandı.

EMİR SARIGÜL'ÜN EYÜPSULTAN ADAYLIĞI İDDİASI

Mustafa Sarıgül, Oğlu Emir Sarıgül'ün Eyüpsultan adaylığı iddiaları hakkında ise şunları söyledi:

Emir kendi başına bir adam. Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, başka yer mi bilmiyorum. Kendi bildiği iş, kendi siyasi çalışması. Benimle alakası yok.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Burhan Uysal 8 ay önce Şikayet Et
    Pkk adayı Kaset ile başa geçen Kılıçdaroğlu da CHP'ye aday olmayacağım demişti, kesin olan şu ki CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül
    Cevapla
  • Afk 8 ay önce Şikayet Et
    Biz Türkler buna istemem yan cebime koy diyoruz.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 8 ay önce Şikayet Et
    boşuna Kemal'e yalakalık yapmıyor yani hem kendine hem oğluna çalışıyor adam
    Cevapla
  • Adnan 8 ay önce Şikayet Et
    Sarıgül ile ağzı bozuk altaylı söz konusu olunca geçmişte söyledikleri yalan ve kıvırmalara bakacaksınız,dün dündür bu günde bu gün. inandırıcılıkları çok hasarlı
    Cevapla
  • Ülkeci 8 ay önce Şikayet Et
    Çünki İBB yi batağa sapladılar. Yerel seçimde kazanmak için değil kaybetmek için ellerinden geleni yapacaklar. Bunu koyacakları aday ile zaten belli edecekler. Demedi demeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!