AK Parti Sözcüsü Çelik'ten BM'ye tepki: Kabul edilemez

AK Parti Sözcüsü Çelik: Pile-Yiğitler Yolu insani bir amaç taşımaktadır, buna karşılık BM Barış Gücü'nün tavrı kabul edilemez. Barış Gücü'nün Rum Kesimi'ni memnun etmeye dönük tavrı, Kıbrıs'taki varlığını ve itibarını zedelemiştir.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten BM'ye tepki: Kabul edilemez
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten BM'ye tepki: Kabul edilemez
GİRİŞ 19.08.2023 14:38 GÜNCELLEME 19.08.2023 15:02
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'nün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Pile-Yiğitler Projesi yolunun inşa sürecine ilişkin takındığı tutumun kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türklerinin Pile'deki arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan Pile-Yiğitler yolunun, insani bir amaç taşıdığını belirterek "Buna karşılık Kıbrıs'ta görev yapan BM Barış Gücü'nün Pile-Yiğitler Projesi yolunun inşa sürecine ilişkin takındığı tavır kabul edilemez ve son derece yanlış olmuştur." ifadesini kullandı.

Barış Gücü'nün, Rum kesimini memnun etmeye dönük söz konusu tavrının, bizatihi Kıbrıs'taki varlığını ve itibarını zedelediğine işaret eden Çelik, "Barış Gücü, Rumlar tarafından Türk arazileri istimlak edilmek suretiyle inşa edilen Larnaka-Dikelya-Ayia Napa ile Pile-Voroklini yol yapımlarına izin vermiştir. Dolayısıyla Barış Gücü'nün bugün Kıbrıs Türk tarafına karşı takındığı tutum, çifte standart içermektedir ve Barış Gücü'nün tarafsızlığına ağır darbe vurmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne desteğinin tam olduğunu bildiren Çelik, son gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

KKTC: Gerginliğe BM askerleri ve personeli neden olduKKTC: Gerginliğe BM askerleri ve personeli neden oldu

Kıbrıs'ta gerginlik: KKTC güçleri, BM araçlarını dozerlerle süpürdüKıbrıs'ta gerginlik: KKTC güçleri, BM araçlarını dozerlerle süpürdü

Çelik, hiç kimsenin Kıbrıs Türkü'nün iyi niyetini istismar etmeye kalkmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün Kıbrıs Türklerine eşit mesafede, tutarlı ve çifte standart içermeyen tutum sergilemesi beklentimizdir. Cumhurbaşkanımızın BM platformlarında açık ve net şekilde dile getirdiği gibi herkes Kıbrıs'ta iki eşit egemen halk olduğu gerçeğine tam saygı göstermelidir. KKTC'nin egemenlik haklarına kimse saygısızlık yapamaz."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Das 8 ay önce Şikayet Et
    Bm nin cani cehenneme bm baris gücünün tarafsiz olmadigi kanitlanmistir tehditir hedeftir kibrisa daha fazla asker cikarilmali türkiye acil nükleer silah tedarik etmeli ve yapmali türkiyede nükleer silah oldumu kimse bir daha türkiyeyi kibrisi tehdit edemez güvenlik sorunu nükleer silah ile cözülecek
    Cevapla
  • sakaryalı 8 ay önce Şikayet Et
    Adada hiç kimseyi istemiyoruz bize karşı olan
    Cevapla
  • Kamil 8 ay önce Şikayet Et
    BM diye güvenilir bir kuruluş yoktur . ABD kendi çıkarları gözetilsin diye , kendi toprakları içerisinde Uluslar Cemiyetini kurdurmuştur . BM üzerinden hakkaniyet arayışı yersizdir . Ne Mavi Vatan'ı tanır , Ne Filistin meselesini çözer , Ne de Kıbrıs'ta adaleti tesis eder .
    Cevapla
  • VATANSEVER 8 ay önce Şikayet Et
    İncirlik üssünü kapatin malatya küreciği kapatın .abd suriyede ırakata pekakalı barzani iti ve ypgpekaka ile tatbikat düzenliyor abd konsolosu sınırdışı edilsin.
    Cevapla
  • VATANPERVER 8 ay önce Şikayet Et
    Kürecik 2012 de Türk Askerine devredildi. Barzani örgüt ile savaş halinde "Barzani pkk" yazıp arayın haberleri görürsünüz. İncirlik üssü ile aynı görüşteyiz.
    Cevapla
  • Ramazan 8 ay önce Şikayet Et
    Bu alçakların barışı koruma diye bir derdi yoktur. Onların aadadaki terk derdi rumları kollamaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek