Babacan’dan CHP’lileri kızdıracak bir hamle daha! ‘Ödünç vekil’ istiyor

TBMM’nin yeni yasama döneminde grup oluşturmayı planlayan Deva Partisi yine CHP’nin kapısına dadandı. CHP listelerinden 15 vekil çıkaran Deva Partisi, 5 ödünç milletvekili arıyor.

GİRİŞ 27.08.2023 18:16 GÜNCELLEME 28.08.2023 10:48
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Demokrasi ve Atılım Partisi’nde gündem Meclis grubu.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ile yürütülen grup kurma görüşmeleri olumsuz neticelenen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu’nun TBMM’de birlikte grup kurma kararı üzerine boşta kalmıştı. TBMM’de haftalık grup toplantıları düzenleyerek konuşma yapmayı ve medyada bu şekilde var olmayı çok istediği bilinen Ali Babacan’ın yeni dönemde 5 ödünç milletvekili bularak grup kurmak istediği belirtiliyor.

Genel seçimlerde CHP listelerinden, CHP’lilerin oylarıyla TBMM’de 15 milletvekiliyle temsil hakkı kazanan Deva Partisi’nde grup kurmak için 20 vekil sayısına ulaşmak için diğer partilerin kapısı çalınıyor.

DP ‘TAMAM’ DESE BİLE YETMİYOR

Kulislere yansıyan bilgilere göre Deva Partisi ilk olarak Demokrat Parti’nin kapısına gitti. CHP listelerinden Meclis’e 3 milletvekili gönderen Demokrat Parti’nin, Deva Partisi ile mutabık kalması durumunda grup kurulması için 2 milletvekili daha gerekiyor.

GÖZLER CHP'DE

Deva Partisi ve Demokrat Parti arasında olası anlaşma durumunda kalan 2 milletvekili konusunda adres yine CHP olacak.

Ali Babacan’ın diğer 2 milletvekili için CHP’den “ödünç vekil” istediği belirtiliyor.

Seçimlerde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy katkısı olmadığı yönünde eleştirilen Deva Partisi’nin bu partiden 2 vekil daha alacak olmasının ciddi rahatsızlık oluşturacağı kaydediliyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bu nedenle ödünç vekil formülüne soğuk yaklaştığı ifade ediliyor.

Deva Partisi kurmaylarının seçim sonrasında CHP’ye yönelik eleştirileri ise CHP tabanında büyük rahatsızlığa sebep olmuştu. Ali Babacan, kendileri olmadan CHP’nin seçim kazanmasının mümkün olmadığını öne sürerek tepki toplamıştı. Babacan, “CHP kendi başına bugün herhangi bir seçime girip Türkiye genelinde, Türkiye’nin tümü için kazanması mümkün mü? Siz hayal mi görüyorsunuz? Bu ülke öyle bir ülke mi?” demişti.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise, “CHP ile işbirliğinde DEVA Partisi olarak biz de karşılığını alamadık” ifadesini kullanmıştı.

CHP listelerinden Meclis’e giren Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Nedim Yamalı, kendilerine eleştirilerde bulunan CHP seçmenine tepki göstererek, “Bir şekilde Millet İttifakı ile girdik diye hayatımız boyunca bu seçmenle uğraşacağız diye bir görevimiz yok” diye konuşmuştu..


AKŞENER NE YAPACAK?

Deva Partisi’nin ödünç vekil konusunda CHP’nin yanı sıra İyi Parti’ye de teklif götürdüğü gelen bilgiler arasında. Altılı masaya kapılarını tamamen kapatan Meral Akşener’in, Babacan’ın ödünç vekil teklifine nasıl bir karşılık vereceği merak konusu.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 138
  • dedem 7 ay önce Şikayet Et
    derenin tası derenin kusuylu bır yapı kurmaya calısıyor , bılmıyor kı ılk ruzgarda yaprak gıbı ucusacaklar
    Cevapla
  • isa 7 ay önce Şikayet Et
    HAHAHA BULDU SÖĞÜŞLEYECEK MADEN :)) Bu İP ide geçti..
    Cevapla
  • Bandırmalı 7 ay önce Şikayet Et
    "İsteyenin yüzü bir, vermeyenin iki kara" sözü herhalde bu yüzsüz eleman için söylenmiş.
    Cevapla
  • Ahmet Y 7 ay önce Şikayet Et
    Verir veriiir, aslan Kemalım verir, vekil nedir ya, hiç kimseyi veremese bile kendini verir yine de kırmaz gelenleri, hatta dur bi ya ben niye gitmiyorum ki, nasılsa herkese veriyor, milleeet!!! Parti kuruyorum seçmene falan ihtiyacım yok hele size hiç ihtiyacım yok bana Kemalım yeter, 1 tane bile verse yeter bana reklamım olur.)))))
    Cevapla
  • Recep 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizin muhalefeti mahallelerdeki çocukların oynadığı futbol maçında gibi bizim takım eksik sizde tamamlayalım der gibi seçim bitti hükümet kuruldu ama hala muhalefet T.B.M.M.deki yerlerine oturamadılar milletin derdine dertlenen yok kimisi parti başkanı olacak kimi grup kuracak da yakın mahalli seçimlere gidilecek onun dedi konusu geçer üç dört ay ne muhalefet olmak yan gel yat Ben
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...