CHP’li başkanların rüşvet kavgası: Adrese teslim milyonluk ihale!

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay arasında patlak veren rüşvet tartışmasının ardından yeni bir skandal ortaya çıktı.

GİRİŞ 29.08.2023 09:28 GÜNCELLEME 29.08.2023 09:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerdeki rüşvet kavgası dudak uçuklattı. Gündeme bomba gibi düşen tartışmanın ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

CHP'li Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, "Örneğin, aynı şirkete onlar da sıcak asfalt yaptırdı biz de. Ben açık ihale yaptım, onlar öbür türlü ihale yaptı" demişti. Atay'ın Çerçioğlu'nu kast ederek, "Ben onların neler çaldığını biliyorum, asfalt ihalesinde 32 milyon yolsuzluk yaptılar" iddiasında bulunduğu ihalelerin belgelerinde CHP'li Atay'ın yolsuzlukla suçladığı Çerçioğlu'nun ise 4 yıl içinde İmfalt A.Ş. isimli şirkete 440 milyon liralık asfalt ihalesi verdiği ortaya çıktı.

CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu.

EKAP kayıtlarından yapılan ihalelerin sözleşme bedellerine ulaştı. Adı yolsuzluk belediyesi olarak anılan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi 2017/340320 ihale kayıt numarası ile çıktığı asfalt ihalesini İmfalt Yol Yapı Sanayi Ticaret A.Ş şirketi 178 milyon 394 bin 440 lira bedelle aldı.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay.

2019'da 2019/615212 ihale kayıt numarası ile çıkılan ihaleyi aynı firma tarafından 63 milyon 962 bin 546 lira 50 kuruş bedelle aldı.

2021'de 2021/40049 ihale kayıt numarası ile çıkılan ihale yine aynı firma tarafında 198 milyon 60 bin 860 lira bedelle alındı.

TOPLAM İHALE TUTARI YAKLAŞIK 440 MİLYON LİRA

2017 yılından 2021 yılına kadar yaptırılan ihalenin aynı firma tarafından alınması bu kadarına da pes dedirtti.

İmfalt Yol Yapı firmasının 4 yıl içinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden toplam 440 milyon liralık ihale aldığı ortaya çıktı.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ın kast ettiği firmanın İmfalt A.Ş şirketi olduğu öğrenildi.

PROJE MÜDÜRÜ İHBAR ETMİŞ

2020 Yılında İmfalt Şirketi proje müdürünün asfalt firması ile Aydın Büyükşehir Belediye bürokratları arasında para alış verişi olduğu iddiasıyla Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulunduğu öne sürüldü.

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ MUSTA SAVAŞ'TAN SERT TEPKİ

Yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları havada uçuşurken AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyon Başkanı Mustafa SAVAŞ konuyla ilgili açıklama yaparak sert tepki gösterdi.

Savaş "CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu ve CHP'li Efeler Belediye Başkanı Sayın Fatih Atay'ın arkası yarın kuşağına dönen itirafları dikkatle takip ediyor, belediyelerimizi düşürdükleri hakir durumun nedenlerini daha iyi anlıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi için 'Ben onların neler çaldığını biliyorum, asfalt ihalesinde 32 milyon yolsuzluk yaptılar' diyen Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay çoktandır bildiği yolsuzluğa karşı bu güne kadar neden sessiz kaldı? Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'a 'Mal varlığındaki artışı açıklasın. Akrabalarını belediyede çalıştırmasın' mesajı veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu niye bu güne kadar olanlara göz yumdu? Sayın Özlem Çerçioğlu ve Sayın Fatih Atay'ın itiraf performansını hemşehrilerimin takdirine sunuyor, samimiyetsizliğinizi ise kınıyorum. Önümüzdeki dönem yolsuzlukla anılan, iş bilmez, aciz yönetimleri değil; Aydın'ımızı hak ettiği lige taşıyacak projeleri konuşacağız. Yatırımların geldiği bir süreci hep birlikte yaşayacağız.'' dedi.

KAYNAK: SABAH / CEYHAN TORLAK
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Retli 7 ay önce Şikayet Et
    Adam da zaten onu söylüyor devletin yargı organı bu lar hakkında neden soruşturma açmıyor diyor
    Cevapla
  • Vatan 7 ay önce Şikayet Et
    Eski bir belediye çalışanı ve eski bir chp li olarak,topuklu efe denilen şahsın ve sağın da solun da olan bürokratların neler yapıp . Milletin hakkını nasıl gasp ettiğini çok iyi biliyoruz. Hani boğazım dan haram lokma geçmedi diyor ya. Helal lokma geçtimi acaba diye ben sormak isterim.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Chp seçmeni açıklamadan anlamıyor. Heykel yaparak anlatın ve açıklama levhasına 5N 1K şeklinde açıklama yazın. Unutmayın,söz uçar heykel kalır! Ben heykel çalışması için “ Tencere dibin kara! Seninki benden kara!” sözünü tavsiye ediyorum.
    Cevapla
  • Manavgat li 43.5 7 ay önce Şikayet Et
    belediyelerin ihalelerini devlet tarafından yapılması gereklidir
    Cevapla
  • Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    Kayyum atanması şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Özel hastanede yenidoğan vurgunu