DEVA Partisi kurucularından Ünsal, Babacan'ı eleştirerek istifa etti

DEVA Partisi kurucularından Ahmet Faruk Ünsal, DEVA lideri Babacan’ı eleştirdi, kurucusu olduğu partiden istifa ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 31.08.2023 10:21 GÜNCELLEME 31.08.2023 11:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Geçmişte AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan DEVA Partili Ahmet Faruk Ünsal partisinden istifa ettiğini açıkladı. DEVA Partisi’nin de 90 kişilik kurucu üyesi arasında yer alan Ünsal, DEVA lideri Ali Babacan’a yönelik eleştirilerini sıraladı.

DEVA Genel Başkanı Babacan tarafından söz verilmesine ve kamuoyuna deklare edilmesine rağmen “şeffaf olmayan” bir karar alma süreciyle partinin seçimlere sokulmadığını, milletvekili adaylarının Babacan tarafından “tek başına” belirlendiğini ifade eden Ünsal istifa açıklamasını şöyle sürdürdü:

KONU GEÇİŞTİRİLDİ

Sn. Cumhurbaşkanı'nı Anayasa'ya uymamakla itham eden Sn. Genel Başkan'ın milletvekili listelerini hazırlarken parti anayasası niteliğindeki tüzüğün amir hükmü olan cinsiyet, genç ve engelli kotalarına uymayarak, yani kendi partisinin anayasasını açıktan çiğneyerek henüz yolun çok başında tüm siyasi iddialarımızla çelişmesi ve partinin en üst karar alma organı Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun konuyu geçiştirmesi. Genel Başkan'ın, 16 Nisan 2017 referandum sürecinde tek adam rejimi kampanyasında evet için canhıraş çalışan veya ülkenin en kritik oylamasında hiç bir şey olmamış gibi sessiz kalanları, kamuoyu önünde ciddi bir özeleştiri dahi vermemelerine rağmen, siyasi olarak önde tutması, partinin ve Millet İttifakı'nın en önemli siyasi iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda Parti'nin samimiyetinin sorgulanmasına yol açması…

İSTİFA EDİYORUM

Yukarıda maddeler halinde paylaşılan konular hakkında parti yönetiminin bir türlü ikna edici izahta bulunamayışı ve kendi küçük iktidar alanlarında hukuku, katılımcılığı, şeffaflığı, liyakati, adaleti, hesap verebilirliği, öngörülebilirliği, kural bazlı yönetimi inşa edemeyenlerin ülke genelinde bunu başaramayacaklarına olan inancım ve ayrışan siyasi pozisyonlarımızın parti yönetimiyle uzlaşılamayacak noktaya ulaşması nedeniyle, kuruluş aşamasında yüzde 12-13’lerde teveccüh gören ama tüm ikazlara rağmen işlenen hatalar nedeniyle vatandaşlarımızın umudunu tüketen, teşkilatları boşalan ve pratikleriyle geleceğe dair yeni bir hikaye yazma umut ve takati kalmayan Deva Partisi'nden istifa ediyorum. Adaleti, bilgeliği, liyakati, cesareti, fedakarlığı, isabetli öngörüyü, yani yürek ve beyin emeğini ortak akılla buluşturarak, adil, barışçı ve müreffeh bir dünyaya ulaşma mücadelesinin başarılabileceğine inanan yol arkadaşlarıyla arayışa devam edeceğimi kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Alperen 7 ay önce Şikayet Et
    Son cümleyi okuyunca, küçücük bir adam amma büyük laflar etmiş diye düşünen tek kişi ben miyim acaba?
    Cevapla
  • Alperen 7 ay önce Şikayet Et
    Son cümleyi okuyunca, küçücük bir adam amma büyük laflar etmiş diye düşünen tek kişi ben miyim acaba?
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    AKP kurucusu değil. Hanımı kurucular kurulunda idi. Daha sonra hanımı AKP den ihraç edildi.
    Cevapla
  • aramıza hoşgeldin 7 ay önce Şikayet Et
    Ali bey, partileri zaten onlara hizmet ediyor. bunların davası, vicdanı cüzdana kadar...
    Cevapla
  • istanbullu 7 ay önce Şikayet Et
    bu arkadaşta her yerde oynuyor bir karar veremedi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!