Süresiz nafaka devam edecek mi? Bakan Tunç'tan yeni düzenleme sinyali

Adalet Bakanı Tunç, "Deprem bölgesinde soruşturmalar sonucunda 27 bin 124 dava açıldı" dedi. Bakan Tunç, süresiz nafaka hakkında da yeni düzenleme sinyali verdi.

GİRİŞ 31.08.2023 11:41 GÜNCELLEME 31.08.2023 12:27
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Tunç ayrıca, süresiz nafaka konusunda da yeni düzenleme olması gerektiğini vurguladı.

NTV yayınında konuşan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Deprem bölgesinde soruşturmalar sonucunda 27 bin 124 dava açıldı.

Hasarlı binalarda vatandaşın can güvenliğini düşünmeliyiz.

CEZAEVİNE DÖNMEYEN MAHKUMLAR

Covid izni 31 Temmuz 2023'te bitti Nisan 2020'de başlamıştı. Salgın döneminde cezaevlerinde büyük bir risk oluşmuştu. O risk dikkate alınacak açık cezaevlerindekiler Covid iznine çıkarıldı. Dışarıda Covid izninde bulunan 120 bin 419 hükümlü vardı. 19 bin 159 kişi açık cezaevlerine geri dönmek zorunda kalacaklardı 9 bin 56'sı izinden geri dönmedi. Bunlar firar durumunda olurlar. Bunlar yakalandıklarında açık cezaevlerinde değil kapalı cezaevlerinde barındırılacaklar.

SÜRESİZ NAFAKA KONUSU: SİL BAŞTAN ELE ALINACAK

Aile hukukuyla ilgili geniş bir çalışmamız var. Aile hukukuyla ilgili bir sempozyum düzenleyeceğiz. Oradan önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum.

Boşanma, nafaka, tazminat konuları yargının önünde ve uzun süren yargılamalar nedeniyle vatandaşların mağduriyetine neden olabiliyor. Aile hukukunda arabulucuyu getirmek lazım.

Aile hukukunu sil baştan ele alacağız.

KİRA ANLAŞMAZLIĞINDA ARABULUCULUK DÖNEMİ

Kira anlaşmazlığında 1 Eylül itibariyle zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Agır Hapis 7 ay önce Şikayet Et
    Sahtekarlar kanun ların acıgını bilir. Saflar bu sahtekarların eline düşer. Devlette böyle kanun olurmu. Devlet milletini korur. Kanunlar cift ve aldatici olurmu . Kanunlar şikayet kanunu hep. Birlik beraberlik huzur güven kanunu detil. İkiye bir kanun degişirse yeni anayasa ve yeni tek tip kanunlar acil yapılmalı. Hırsızlık gasb cek senet dolandırıcı nafaka v.s. Fahiş kazança agır hapi
    Cevapla
  • muhteşem 7 ay önce Şikayet Et
    artık kadınlar da çalışıyor..
    Cevapla
  • malzeme 7 ay önce Şikayet Et
    tek başına iktidar... cb Erdoğan çok rahat kanunlaştırır bunu.. hamdolsun böyle bir sorunum yok ama büyük haksızlık.. üç ay evli kal ömür boyu öde...
    Cevapla
  • Bir vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Kanunlar , haklı her kimse ondan yana olmalı. Sadece kadından veya zenginden yana olmamalı.
    Cevapla
  • aleyka 7 ay önce Şikayet Et
    Kadınlar azıcık çenesini tutsa sıkıntı kalmayacak ammmaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı