AK Partili Milletvekili Kurt: Adıyaman eğitim-öğretime hazır

AK Parti MKYK Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt Adıyaman'da eğitim ile ilgili tüm tedbirlerin alındığı açıkladı.

AK Partili Milletvekili Kurt: Adıyaman eğitim-öğretime hazır
AK Partili Milletvekili Kurt: Adıyaman eğitim-öğretime hazır
GİRİŞ 31.08.2023 21:47 GÜNCELLEME 31.08.2023 21:47

AK Parti MKYK Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt Adıyaman'da eğitim ile ilgili tüm tedbirlerin alındığı açıkladı.

'ADIYAMAN'DA TOPLAM 635 OKULUMUZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YAPILABİLECEKTİR'

Kurt, "6 Şubat Asrın Felaketinden en fazla etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’ımızda okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yoğun bir çalışma yapılıyor.

06 Şubat depremlerinden sonra yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Adıyaman’ımızda 380 okulumuzun hasarsız, 296 okulumuzun az hasarlı olduğu tespit edilmiş ve bu okullarımızda onarım çalışmaları yapılmıştır.

İl genelinde toplam 366 okulumuzda onarım çalışmaları yapılarak eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.

Adıyaman il genelinde toplam 635 okulumuzda eğitim öğretim yapılabilecektir.

İlimiz merkezde kurulan konteyner kentlerde 117 derslik kurulmuştur. Bu dersliklerde; 1560 okul öncesi, 3276 ilkokul ve 2722 ortaokul olmak üzere toplam 7558 öğrencinin eğitim alması beklenmektedir." dedi.

Doç. Dr. Resul Kurt AK Parti Adıyaman 1'inci sıradan Milletvekili adayı  oldu - Gaziantep Haberler - Gaziantep Son Dakika Olay Haber | Mega Haber 27

Adıyaman Milletvekili Doç.Dr.Resul KURT'un girişimleri ile İstanbul'dan hayırsever işadamı tarafından bazı köy okullarının boyanması yapılacak. Buna ilişkin protokol çalışmaları sonrasında:

1. Gölbaşı Savran Köyü ilk/ortaokulu

2. Gölbaşı Balkar ilkokulu

3. Tut Yaylımlı Ortaokulu

4. Tut Öğütlü İlk/ortaokulu

5. Samsat Yarımbağ ilk/ortaokulu

6. Kahta Şehit Osman Köse Ortaokulu

7. Kahta Göçer İlkokulu

8. Besni Sarıkaya İlk/Ortaokulu

9. Besni Sayören ilk/ortaokulu

10. Samsat Uzuntepe ilk/ortaokulu boya işi tamamlanacak.

Eğitim ve Öğretim Hakkının Engellenmesi Suçu

Milletvekili Kurt, hayırsever işadamına teşekkür ederek devlet-millet işbirliği ile yapılacak bu tür hizmetlerin her zaman takdire şayan olduğunu açıkladı. Okullarımızın kısa zamanda eğitim öğretime hazır hale getirilmesi nedeniyle Adıyaman Milli Eğitim personeline teşekkür etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı