Tanju Özcan açıkladı: Genel başkan adayı olmak istiyorum

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu karşısında genel başkanlığa aday olmak istediğini açıkladı.

Tanju Özcan açıkladı: Genel başkan adayı olmak istiyorum
Tanju Özcan açıkladı: Genel başkan adayı olmak istiyorum
GİRİŞ 06.09.2023 22:13 GÜNCELLEME 07.09.2023 00:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İhraç edildiği CHP'ye geri dönmek için hukuki yollara başvurduğunu söyleyen Özcan, Kılıçdaroğlu karşısında genel başkanlığa aday olmak istediğini açıkladı.

Tanju Özcan şöyle konuştu:

Her doğru her yerde söylenmeli siyasetçi açısından. Ben dedim ki tek başıma kalsam da bunun sonucunda koltuğumu kaybetsem de, başıma bir şey gelse de. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'nun arkasında hangi güçlerin olduğu belirsiz. Başka şeyler de gelebilir insanın başına. Bu yola çıkarken bunları da düşündüm. Şimdi Sayın Muharrem İnce'nin başına ne geldi? Muharrem Bey bunu FETÖ'cüler yaptı, CHP'liler yaydı diyor. Yayan kişinin yapan kişiden haberi olur. Siz bir şey yayacaksanız onu kimin yaptığını bilirsiniz.

FETÖ'cü danışmanın var dedim. Bunlardan dolayı bana dava açmadı. Başka paylaştığım bir video yüzünden daha açtı. Hangi FETÖ'cü danışmanım kardeşim demedi.

"CHP, PARTİ PROGRAMI DA TÜZÜĞÜ DE GÜNCELLEMELİ"

CHP tabanının önüne sandık koyun en az yüzde 80'i 'Kemal Bey değişsin' diyecektir, adım gibi eminim buna. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir fedakârlık yapması gerekiyor. 2012 yılında Kemal Bey partinin en demokratik tüzüğünü yaptı, sonra aynı Kılıçdaroğlu kalktı partinin en antidemokratik tüzüğünü yaptı. Değişim sadece genel başkan ile sınırlı kalmamalı. Parti programı da tüzüğü de güncellenmeli.

"ÖZGÜR ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU KARŞILIKLI OLURSA, KEMAL BEY KAZANIR"

Özgür Bey ile geçen gün konuştum. 'Özgür Bey gerçekten aday mısın?' dedim. 'Gerçekten adayım' dedi. Kemal Bey'den ne farkın olduğunu anlatman lazım dedim. Yıllardır birlikte yol yürüyorsun, en yakınında olanlardan birisi. 'Seni Kemal Bey'den ayıran ne?' dedim. 'Bu geniş bir konu fırsat olduğunda oturup konuşalım.' dedi. Eğer Özgür ve Kemal Bey karşılıklı olursa, Kemal Bey kazanır.

"İMAMOĞLU, İYİ PARTİ VE HDP'NİN DESTEĞİ İLE KAZANMIŞTI"

İmamoğlu neyin değişmesi gerektiğine karar veremedi. Benim Ekrem Bey ile özel bir dostluğum yok. İmamoğlu'na da gittim halk sizi umut olarak görüyor dedim. Siz benim babamın oğlu değilsiniz. Ben yürüyüş yapacağım dedim, çok fazla bir yorum yapmadı. Daha sonra geri adım attığını gördüm. Bir açıklama yapmadığı için her gün kamuoyu desteği eridi. İstanbul'da kazanma şansı olmadığını görüyorum. İYİ Parti ve HDP'nin desteği ile kazanmıştı. Birinin bile desteği olmasa kazanamaz.

"6'LI MASA YANLIŞTI"

Keşke kazansaydı da beni atsaydı. Ben o zaman dava bile açmazdım. Masa yanlış mıydı? Yanlıştı. Siz Davutoğlu'nu alarak karşı mahalleden oy alabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu bize eksi oy olarak geri döndüler.

KAYNAK: CNN TÜRK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • yahya 7 ay önce Şikayet Et
    chp zihniyeti ve diğer ortakları hepiniz aynı sarhoşluktasınız. düzelmezsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bunu Türkiye biliyor daha önce aklın nerdeydi
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Aaa Ekrem Hdp sayesinde kazandigini simdi mi soyluyorsunuz.
    Cevapla
  • mete 7 ay önce Şikayet Et
    küçükkaya bile artık KK var ken erdoğan ölünceye kadar başkan olur diyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    CaHilP den vasıfsız muhalefetten çok sıkıldık. iktidar kendi muhalefetini kursun. bunlara kalırsak bi cacık olmaz ülke muhalefetsiz kalır. ki hali hazırda öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti içinde neler oluyor?
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı