Resul Kurt: Adıyaman, Kuyulu OSB ile kalkınacak!

AK Parti MKYK Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır'a yapılan ziyareti ve talepleri değerlendirdi.

Resul Kurt: Adıyaman, Kuyulu OSB ile kalkınacak!
Resul Kurt: Adıyaman, Kuyulu OSB ile kalkınacak!
GİRİŞ 07.09.2023 16:44 GÜNCELLEME 07.09.2023 16:44

Adıyaman Milletvekilleri Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan, Av. Mustafa Alkayış, Hüseyin Özhan, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan’dan oluşan heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ziyaret edilerek Adıyaman’la ilgili talep ve beklentiler iletildi.

Görüşmeyle ilgili bilgilendirme açıklaması yapan Milletvekili Resul Kurt, Bakan Kacır’la yapılan istişarelerde şehrin sanayisinin gelişmesi ve yeni yatırımlar için ihtiyaç duyulan Kuyulu Organize Sanayi Bölgesi, Mermer İhtisas OSB, Kahta, Besni Gölbaşı OSB’leri ile Adıyaman OSB’deki ihtiyaçların masaya yatırıldığını bildirdi.

Resul Kurt, "Gölbaşı OSB’ye idari bina yapımı, alt yapının tamamlanması ve bölge çevresinin tel çit ile çevrilmesi için kaynak aktarılması, Kahta OSB 2. etap altyapı çalışmaları devam etmekte olup, artan maliyetler sonucunda çalışmaların aksamaması için ödeneklerin düzenli bir şekilde aktarılması, Merkez OSB’de arıtma tesisinin onarımı, Besni OSB’de 15 parselde kamulaştırma çalışmalarının yapılması talep edildi.

Ayrıca esnaflara yönelik depremden dolayı işyerleri zarar gören küçük sanayi sitesi esnafı, şehir merkezindeki irili ufaklı küçük atölyeler, marangozlar, toptancılar, alım satımcılar, demir, çimento ve inşaat esnaflarının bir arada bulunacağı Karma Sanayi Sitesi oluşturulması, sanayi arsası tahsisi ile ilgili ihtiyaç ve taleplere ilişkin değerlendirmeler yapıldı" dedi.

Görüşme esnasında Bakan Kacır'a iletilen diğer proje, sorun ve talepleri de sıralayan Resul Kurt, şöyle devam etti; 

"Adıyaman’da büyük yatırımların önünün açılması ve katma değerli sektörlerin üretim üssüne dönüştürülmesi için Kuyulu OSB’nin bir an önce devreye alınması gerektiği konusu dile getirildi. Kuyulu OSB, 2022 yılında tescil edilmiş olup, yaklaşık 430 hektar büyüklüğündedir. Burada yüzlerce büyük fabrika açılması ile hem bir yandan istihdamda ciddi bir artış sağlanacak hem de bölgenin gelir düzeyinde büyük artış sağlanacaktır. Heyet tarafından ayrıca;

* İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Adıyaman’da Çalışan Üreten Gençler Programı kapsamında Adıyaman Belediyesi’nce yürütülen ve OSB’de kurulan Ayakkabı Kent Projesi’nin tamamlanması için ilave bir kaynağın proje hesabına aktarılması,

* İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Adıyaman’da Çalışan Üreten Gençler Programı kapsamında Gerger Belediyesi’nce yürütülen Gerger Tekstilkent Projesi inşaat yapım süreci devam etmektedir. Gerger Tekstilkent Projesi’nin tamamlanması için ilave bir kaynağın proje hesabına aktarılması,

* Adıyaman ilinin, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen hibe programı olan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na dahil edilmesi,

* Sosyal Girişimcilik Merkezi 2 Adet,

*  2 Adet Çarşı (25’er dükkan),

*TÜBİTAK tarafından Adıyaman iline bilim merkezi yapılması,

* Türkiye Uzay Ajansı tarafından Nemrut Milli Parkı’na gökyüzü karanlık parkı statüsü kazandırılması,

* Tarım Mükemmeliyet Merkezi Güdümlü Projesi’ni tamamlamak üzere ek kaynağın proje hesabına aktarılması,

Hususlarının önemli olduğu ve şehrin kalkınması için bu yatırımların yapılması talep edildi."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar