CHP'deki pişkin açıklamaya İYİ Parti tepkisi: Utanç verici

CHP'nin Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan skandal sözlerini savunmaya çalışan CHP'li isimlere İYİ Parti'den sert tepki geldi.

GİRİŞ 12.09.2023 17:11 GÜNCELLEME 13.09.2023 09:38
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kavga da skandal da eksik olmadı. CHP'nin Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, her fırsatta teröristleri öven açıklamalara imza attı.

Cuma akşamı katıldığı bir televizyon programında da Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldı. FETÖ ve PKK destekçilerinin alçak propagandalarını canlı yayınla yineleyen Sezgin Tanrıkulu, "15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? Biz eleştirel yaklaşırız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" ifadelerini kullandı.

PİŞKİN SAVUNMA

Tepki çeken sözler üzerine Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı. Tüm Türkiye'yi kızdıran bu açıklamalara CHP destek çıktı. Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere pek çok CHP'li isim Mehmetçik'e iftira atan Sezgin Tanrıkulu'na destek açıklamaları yaptı.

Onlardan birisi de CHP'nin İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'dı…

Yüksel Taşkın'ın paylaşımı

CHP'li vekil Taşkın, sosyal medya hesabından "Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar" diyerek Tanrıkulu'nun iftiralarını aklamaya çalıştı.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ: UTANÇ VERİCİ

İşte bu açıklamalara İYİ Partili isimlerden tepki yağdı. İYİ Partili Meral Akşener'in İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday gösterdiği Ümit Özlale, CHP'li vekil Yüksel Taşkın'ın yaptığı paylaşıma sert çıktı.Ümit Özlale'nin tepkisi

Ümit Özlale, "İzmir'i temsil etmek için seçilen bu vekilin (!) Şanlı Türk Ordusu'na dil uzatanları savunması kabul edilebilir değildir. İzmir halkını mecliste bu kişinin temsil etmesi utanç vericidir" ifadelerini kullandı.

Seçimlerin ardından birbirini suçlayan koalisyon ortakları arasında yerel seçim için üstü kapalı pazarlıklar başlamıştı.

Hatta İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimlerde ittifak olmayacak çıkışı yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Ümit Özlale'yi göstereceklerini açıklamıştı. İstanbul ve Ankara için de "Kendi adayımızı çıkartacağız… Belki bizimki kazanacak" açıklamasını yapmıştı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li Sezgin Tanrıkulu için başlatılan soruşturma hakkında önemli açıklamalar yapmıştı. Bakan Tunç, "Mehmetçiğimize dil uzatmak, ordumuza dil uzatmak kimsenin haddi değil. Konu yargıya intikal etti. Bu noktada soruşturmayla ilgili fezleke TBMM'nin gündemine gelir" ifadesini kullanmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Emekli vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Tribünlere oynamayın siz hala bunlarla yürüyorsunuz yürümeyede devam edeceksiniz.Size verilen oyların kimin işine yaradığını size oy veren seçmen ne zaman farkına varacak?
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    Bu muhalefet amacı belli dğil. Kavgaya tutuştular.. koltuk sevdası hepisi.. Al birini vur ötekine misali..
    Cevapla
  • Yücel 7 ay önce Şikayet Et
    Ne utanç verici...??? Kim terörü teröristleri destekliyorsa kanı bozuk şeref yoksunu kaysiyetsiz ve omurgasizdir.
    Cevapla
  • Kayı boylu 7 ay önce Şikayet Et
    Bu chp nin geçmişide bu günüde geleceğide ihanettir enbüyük yanlışlık mecliste sözüm onlara seçilmiş özgürlükler haklar diyerek orduyu devleti karalayan hakaret edenlerin yaptıkları yanlarına kar kalmasıdır o hainleri TBMM ATAMAYANLARDA O HAİNLERLE BERABERDİR...1980 ve 1987 kadar bu ülkenin ordusuna değerlerine dil uzatan hainlerin dilleri anında kesilirdi şimdi ise demokrasi var
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ey milliyetçiyim diye geçinen iyi partililer kendi gözlerimizle görün kendi kulaklarınız la duyun bakın hangi vatan hainleriyle saf tutuyosunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki