CHP Mehmetçik'e atılan iftirayı sahiplendi! Skandal EOKA savunması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısında Mehmetçik'i hedef alan Sezgin Tanrıkulu görmezden gelindi. Faik Öztrak ise EOKA'lı teröristlerin bulunduğu videoyu paylaşan Kılıçdaroğlu'nu savundu.

GİRİŞ 13.09.2023 10:01 GÜNCELLEME 13.09.2023 10:16
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Daha önce de Mehmetçik'i hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken CHP'li Tanrıkulu, bu kez iftira çıtasını daha da yükselterek, "15 köylüyü helikopterden atan, köyleri yakıp bombalayan bu TSK değil mi?" dedi.

Skandal sözler sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılırken, gözler ise CHP'nin MYK'sındaydı.

Toplantının ana gündem maddesinin Tanrıkulu'nun açıklamaları olması beklenirken, MYK üyelerinin bu konuda tek bir söz bile söylemediği ortaya çıktı.

TSK'YA İFTİRAYI SAHİPLENDİLER

Öte yandan Tanrıkulu'nun iftiralarına bir destekte CHP Milletvekili Yüksel Taşkın'dan geldi. Geçmiş dönemde adı sık sık FETÖ ile anılan ve "Kemalizm ırkçılıktır" sözü ile gündem olan Taşkın, Tanrıkulu'nun iftiralarını "ifade özgürlüğü" olarak tanımladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden, "Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu" diyen Taşkın'a vatandaşlardan tepki yağdı.

"DÖRT DÖRTLÜK VİDEO"

TSK'ya yönelik büyük iftirayı MYK'da halı altına süpüren CHP'de bir başka skandala ise Parti Sözcüsü Faik Öztrak imza attı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Öztrak, CHP'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle hazırlanan ve içinde EOKA'lı teröristlerin yer aldığı videoyu savundu.

"Bu videoyu revize edecek misiniz?" sorusunu yanıtlayan Öztrak, "Niye revize edelim? Çok güzel, dört dörtlük video" sözleriyle hayrete düşürdü. Videoda yer alan fotoğrafta EOKA'lı teröristler, Türk bayrağını ele geçirerek zafer pozu veriyordu.

Öztrak, o fotoğraf ile "Türk bayrağının Kıbrıs'a nasıl dikildiğini anlattıklarını" savunarak bir kez daha şaşkınlık yarattı.

CHP'deki pişkin açıklamaya İYİ Parti tepkisi: Utanç vericiCHP'deki pişkin açıklamaya İYİ Parti tepkisi: Utanç verici

Hulusi Akar'dan CHP'li Tanrıkulu'na sert tepkiHulusi Akar'dan CHP'li Tanrıkulu'na sert tepki

MSB'den, TSK'ya dil uzatan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na tokat gibi cevap!MSB'den, TSK'ya dil uzatan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na tokat gibi cevap!

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Mert 7 ay önce Şikayet Et
    Yok bunların birbirinden farkı, kesmece değil seçmece oluşmuş, söylenenler tesadüfi değil. Ayrık otu gibi istenmeyen zamanda çıkar gibi, gündeme kılçık atıyorlar
    Cevapla
  • Motif 7 ay önce Şikayet Et
    Chppkk aynı ikiside ermeni tohumlari niye şaşırıyoruz ki. Bunlara oy veren de ermeni tohumu
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Artık beynim durma noktasına geldi Çıkdırmamak elde değil.... Bu adamlara maaş verip parlemontada besliyoruz....
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bunlar artık açıkça Türkiye'nin aleyhinde çalışıyor ama dini sevmeyenlerin cazibesini kullanıp 25 lik pay la böyle yapıyorlar
    Cevapla
  • Fatih 7 ay önce Şikayet Et
    Libya tezkeresine bile hayır deyip Yunan'ın tarafını tuttu bunlar. Tabi ki Eoka'yı destekleyecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk