CHP'li Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında tanzim olunan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi.

CHP'li Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi
CHP'li Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi
GİRİŞ 14.09.2023 17:55 GÜNCELLEME 14.09.2023 18:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CHP Diyarbakır Milletvekili terör sevici Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatarak alçak açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığı iftirasını attı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini sorgulayacaklarını dile getiren Tanrıkulu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" dedi.

Tanrıkulu'nun skandal açıklamaları ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek, 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' ve 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' suçlarından soruşturma başlatmak için Adalet Bakanlığına izin talebi gönderdi.

Adalet Bakanlığının soruşturma izni vermesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlarından fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığına gönderildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 12
  • Dağdelenoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Benve vatan ve millet aleyhine işlenen suçlarda, ki deliller açık, soruşturmaya ve fezlekeye gerek kalmadan ceza direkt infaz edilmeli.
    Cevapla
  • ben 7 ay önce Şikayet Et
    kim çok devleti askeri ve polisi aşağılarsa CHP onu savunur
    Cevapla
  • DURSUN 7 ay önce Şikayet Et
    Chpkk neden tanrıkulunu kovmuyor Tanju başkanı hemen kovdular
    Cevapla
  • ssk emeklisi 7 ay önce Şikayet Et
    sivil anayasa istiyoruz, reis müslümanların haklarını anayasal güvence altına al
    Cevapla
  • malatya balabanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupanın neresinde hatırlayamadım ermeni tasarısına karşı gelen m vekilini meclisten m vekilliğinden atmışlardı türk dostu diye . Böyle ceza verilmeli dürüncemede kalmamalı , maqşı tüm imkanlar alınmalı ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Hamas'tan ateşkes açıklaması