Karabağ'da oldu bittiye izin yok! Ermenistan'ın hevesi kursağında kaldı

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu hakkında, "Azerbaycan'ın şu anki harekatı bir bozucu taarruzdur." dedi.

GİRİŞ 19.09.2023 16:44 GÜNCELLEME 19.09.2023 16:46
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlattığını bu sabah duyurdu.  Operasyonun detaylarını ve olası gelişmeleri Haber7 muhabiri Yavuz Selvi, Gazeteci, STK başkanı Toğrul Allahverdi  ve  Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer ile konuştu.

"ERMENİSTAN 3 YIL BOYUNCA YAPMASI GEREKENLERİ YAPMADI"

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:

Karabağ'da Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı bir hazırlık içerisinde olduğunu görüyoruz.  Hem siyasi hem de askeri yönden bir hazırlık vardı.  3 yıl boyunca Ermenistan, yapması gerekenleri yapmadı. Bir oyalama içerisinde.  Karabağ'daki etnik ayrılıkçıları finanse ediyor.  Azerbaycan'ın şu anki harekatı bir bozucu taaruzdur.  Harekat alanından aldığımız bilgiler, Ermenistan'ın Karabağ'daki askeri tesislerinin vurulduğu yönünde.  Bu da Ermenistan'ın bölgede askeri varlığının olduğunu göstermesi bakımından önemli.  

"ERMENİSTAN ŞARTLARI UYGULAMAZ İSE BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇİLEBİLİR"

Diğer bir yandan Ermenistan'ın sinsi bir hazırlık peşinde olduğunu gösteriyor.  11 Eylül'de ABD-Ermenistan tatbikatı var.  9 Eylül'de ise sözde Karabağ Cumhuriyeti'nde yasadışı bir seçim yapıldı.  Bu anlamda siyasi bir süreçte yürütülüyor.  Burada defacto bir durum oluşturularak Karabağ topraklarının Azerbaycan'dan tekrar kopartılmasının bir siyasi hazırlığı yapılıyor.  Eğer burada Ermenistan güçleri yok edilmeseydi farklı saldırılar yapabilirlerdi.  Bu operasyon ayrıca 2020 yılında savaş sonrası imzalanan anlatmanın şartları vurgulanması bakımdan da son derece önemli.   Eğer Ermenistan bu seferde bu şartları uygulamazsa bir sonraki aşamaya geçilebilir. 

"ERMENİSTAN, ABD,RUSYA VE İRAN'A GÜVENDİ"

Gazeteci, STK başkanı Toğrul Allahverdi ise operasyon hakkında, "2020 yılında olan savaştan sonra Ermenistan Karabağ topraklarını terk etmeleri lazımdı.  Ama mayınlar döşendi, her gün bir sivilimiz şehit oldu. Bunun bir sonu vardı.  Bu operasyonun bizim Ermenistan sınırı ile hiçbir ilgisi yok.  Kendi sınırlarımız içerisinde başlattık. Biz kendi halkımızı koruyoruz. Bunun sonucu Hankendi'nden çıkacak.

Ermenistan, Rusya'ya, İran'a ve son olarak ABD'ye güvendi. Hepsinde kafası ezildi.  ABD'nin İran'ın bize vereceği beyanatlar bir kağıt parçasından başka bir şey değil.  Onların arkasında ABD var ise  bizim de yanımızda Türkiye var.  Hindistan, İran, Rusya, Fransa Ermenistan'a silah desteği yaptı. Bizim de Bayraktar'ımız, Akıncı'mız var. " diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Arda 7 ay önce Şikayet Et
    Ermeni tohumlari rahat durmuyorlar yunanida aynı ermeniside aynı hepsi aynı bir baskasini arkasına alarak karşısındakine kafa tutan onursuzlar.bir kerede kendi gucunuzle karsimiza çıkın.
    Cevapla
  • Ercan 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ermeniler pkk gibi kiralik katiller. Hic bir zaman adam olamazlar. Er.enistan in alti üstüne cevrilsin.......
    Cevapla
  • Hüseyin- 7 ay önce Şikayet Et
    Ermeni okuyuculari varsa burda : baskalarina güvenmeyin,bilhassa USA,FR onlar sizi köz gibi birakirlar.Türkiye,Azerbaycan la anlasin, isbirligi yapin ,baris icinde yasayin.Cocuklarinizi düsünün.
    Cevapla
  • Metin 7 ay önce Şikayet Et
    Erministan hala şu haliyle duvara işiyor. Amerika burayıda karıştırmaya başladı.
    Cevapla
  • Vatandaş63 7 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun, Toğrul ALLAHVERDİ.. Can Azerbaycan'a Selamlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!
Brezilya'da sel: Porto Alegre Havalimanı sular altında kaldı