Azerbaycan'ın haklı mücadelesi rahatsız etti... Fransa'dan AB ve ABD'ye skandal çağrı

Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonunu 'Kabul edilemez' diye niteleyerek AB ve ABD'ye 'Güçlü bir cevap vermeliyiz" çağrısı yaptı.

Azerbaycan'ın haklı mücadelesi rahatsız etti... Fransa'dan AB ve ABD'ye skandal çağrı
Azerbaycan'ın haklı mücadelesi rahatsız etti... Fransa'dan AB ve ABD'ye skandal çağrı
GİRİŞ 19.09.2023 18:06 GÜNCELLEME 19.09.2023 18:55
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatmasına ilk tepki Fransa'dan geldi. 

AZERBAYCAN'A KARŞI ABD VE AB'YE ÇAĞRI YAPTI

Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı.

"AZERBAYCAN SALDIRILARI DERHAL SONLANDIRMALI"

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair açıklama yaptı. Açıklamada Azerbaycan'ı saldırılarını, “Fransa, derhal durdurmaya ve uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyor. Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi amacıyla Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne konuyu görüşmek üzere acil toplama çağrısında bulunuldu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 151
  • HÖYTORDADUR 7 ay önce Şikayet Et
    Teröre her türlü lojistik desteği sunan devletlerin sesleri yüksek çıkmaya başladığı dönemi yaşıyoruz.Ne mutlu bizlere maskeler düşüyor uzaktaki düşman belli etmez kendisini.Azerbaycan devleti milleti topraklarında teröre karşı mücadele göstermekte fazlaca ses çıkmış belli çadır nerede aşk olsun Fransada diker bir taziye çadırı rezalet söylemler politikalar gözlerönünde.
    Cevapla
  • Kemal Karanlık 7 ay önce Şikayet Et
    İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR.Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. El mi yaman bey mi? Atın ölümü arpadan, Macron Fransa sının ölümü Afrika'dan , Ermenistan dan olsun. Arı yuvasına somak sokma Fransa. Afrika dan zopayı yiyor duruyorsun, şimdi Azerbaycan zopasına kaşınma.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Sevdiğim bir Arap atasözü var. Köpeklerin havlaması bulutlara zarar vermez.
    Cevapla
  • By. Saltık 7 ay önce Şikayet Et
    Vurun gardaşlaş sesin nereden geldiği hiç önemli değil Allah ayağınıza taş degdirmesin
    Cevapla
  • sttr 7 ay önce Şikayet Et
    karabag değil ermenistan topraklarına acilen girilmeli bir kırk senede onlar beklesinler toprakları için hakkımız ve öz malımız olan toprak için ise kimseden izin alacak değiliz Türk devri allahın izniyle yeniden başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi