'Aksa Tufanı' operasyonu ile ilgili Bülent Arınç'tan tepki çeken çıkış!

Eski TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail'in okul, yerleşim yeri, hastane cami demeden katliama başlamasının ardından Hamas'ı eleştirerek tepki çeken açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 09.10.2023 10:01 GÜNCELLEME 09.10.2023 16:42
Bu Habere 461 Yorum Yapılmış

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Kocaeli'de gerçekleştirilen 13'üncü Kocaeli Kitap Fuarı'nda "Dünya Liderleriyle Anılar" adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Katılımcılara TBMM başkanlığı ile başbakan yardımcılığı döneminde dünya liderleriyle yaşadıkları anıları anlatan Arınç, yazar Ömer Şahin'in kaleme aldığı "Başkan Arınç - Liderler Olaylar Ülkeler" adlı kitabın içeriğinden de bahsetti.

"SANA OLAN OLUYOR, ONLARA HAKLILIK PAYI KAZANDIRIYORSUN"

Söyleşinin ardından Hamas ile İsrail arasında yaşanan olaylar ile ilgili konuşan Bülent Arınç'ın şu ifadeleri tepki çekti;

"Her defasında da onlara söylüyorum yanlışlık şurada; senin ne gücün var Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz, senin teknik aletlerini, ihtiyaçlarını dışarıdan karşılıyoruz. Sen 2 tane uydurma füze atıyorsun, İsrail'de sinek vızıltısı gibi geliyor ama onlar diyor ki 'Hamas bize hücum etti', senin başına bomba yağdırıyor. Sana olan oluyor ve sen onlara haklılık payı kazandırıyorsun. Niye bunu yapıyorsun Burada çıkarımız ne bizim Dinlemiyorlar...

"BİZİM GÜCÜMÜZ NE? SİZ KİMİNLE MÜCADELE EDİYORSUNUZ?"

Eskiden Katar da, Kuveyt de bunlara kol kanat gererdi. Onlar zaten çektiler ellerini. Bir tek biz kaldık. Bizi de zor durumda bırakıyorsunuz.

Biz bu ülkede elbette sizin haklarınızı gözetiriz ama bunun barış içinde olması lazım. 'Bizim gücümüz ne? Siz kiminle mücadele ediyorsunuz' deme noktasındayız. Attın füzeyi, peki bundan sonra ne olacak diye düşünmez mi insan."

FETÖ ÜYELERİNİN İSRAİL AŞKI

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Today’s Zaman’ın Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın İsrail’e yönelik Aksa Tufanı operasyona destek veren oluşumları adeta fişledi. Bununla yetinmeyen Bozkurt, Hamas ile Erdoğan ilişkisine vurgu yaparak kirli mesajlar da vermişti.

STK'LARI HEDEF GÖSTERDİ

Firari Abdullah Bozkurt, Türkiye’de İHH, AGD, MGV gibi sivil toplum kuruluşlarının İsrail’e tepki eyleminin görüntülerini paylaşarak STK’ları da hedef gösterdi.

Eylemdeki “cenk, cihat, şehadet” şeklindeki sloganları İngilizce’ye çevirerek ABD kamuoyuna servis eden FETÖ’cü Abdullah Bozkurt, bu kuruluşları “Erdoğan hükümetinin desteklediğini” savundu.

Bozkurt, “Cihatçı hayır kurumu İHH, Hamas bağlantılı AGD, MGV ve diğerleri tarafından organize edilen ve harekete geçirilen bir gecede düzenlenen mitingde Türk İslamcı gruplar ilahiler söyledi. Erdoğan hükümetinin desteğine sahipler.” dedi.

ARINÇ'A TEPKİ

Bülent Arınç'ın sözlerine tepki gösteren Gazeteci Yazar İsmail Kılıçarslan, “Bu insanlıktan nasibini almamış herif bana dava açsın diye açıktan yazıyorum. Bunlar, Allah'ın gücüne güvenmeyen gavurların; emperyalist uşagı FETÖ'cülerin cümleleridir. Ahirette bu cümlelerin hesabını verememesini dilerim.” dedi.

Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin ise Arınç hakkında, “Kibir, cehalet,  başa kakma... ne ararsan var.” sözlerini sarf etti.

 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 461
  • Selim 6 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi onlarla haşretsin
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    FETÖ cüler ISRAIL e laf söyleyemez. Onların babaları ABD ve PENSILVANYA..Bulent ARINÇ, babalara gelesin.
    Cevapla
  • Abdullah Aydın 6 ay önce Şikayet Et
    O zaman kurbanlık koyun gibi beklesin dursunlar bu kafa tam bir köleliği,sömürülmeyi ölümü beklemeyi içine sindirmiş bir kafa yapısı zihniyeti veya israil,abd,ing.ajanlarının empoze etmek istediği düşünce.
    Cevapla
  • Direniş Muştucusu 6 ay önce Şikayet Et
    Sen onur denir bilir misin Sen iman nedir bilir misin Sen namus ve vatanı korumak nedir bilir misin "HAKİKİ İMANI ELDE EDEN ADAM KAİNATA MEYDAN OKUYABİLİR" bilir misin.... sen nerden bileceksin... bu millete bu vatana bir gramcık katkın oldumu acaba
    Cevapla
  • Ramo 6 ay önce Şikayet Et
    Esaret altında köle olarak yaşamaktansa savaşmak her zaman doğrudur. Aksini söyleyen düşmanın adamıdır ve haindir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var