Türk-Yunan heyetleri bir araya gelecek!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk ve Yunan heyetleri Ortak Eylem Planı Toplantısı ve Siyasi İstişareler için 16-17 Ekim'de Atina'da bir araya gelecek.

GİRİŞ 15.10.2023 13:00 GÜNCELLEME 15.10.2023 13:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasında Ortak Eylem Planı Toplantısı ve Siyasi İstişareler, sırasıyla 16-17 Ekim'de Atina'da yapılacak.

Türkiye ve Yunanistan arasında Pozitif Gündem diyaloğu kapsamında Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragogiannis başkanlığındaki heyetler 16 Ekim 2023 tarihinde Atina'da bir toplantı gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda, ikili ticari, ekonomi, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık, çevre ve beşeri ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Ortak Eylem Planı’nda, 22 Mart 2023 tarihinde Ankara’da yapılan son toplantıdan bu yana kaydedilen ilerlemenin gözden geçirilmesi ve sürece dahil edilebilecek yeni işbirliği sahalarının istişare edilmesi, ayrıca sürecin geleceği hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülmektedir.

Öte yandan, 17 Ekim 2023 tarihinde de, Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanlıkları arasındaki düzenli siyasi istişareler çerçevesinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ile Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Aleksandra Papadopoulou başkanlığındaki heyetler arasında Atina’da görüşmeler gerçekleştirilecektir.

Siyasi istişarelerde ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • hHüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    Cevap Veriyorum : BOŞ BOŞ İŞLER, BOŞ. Ağızımızla Kuş tutup versekte Bizden Hoşnut Olmazlar. çünkü : 1071, 1453 'ü Asla Unutmazlar ve Hiç Bir Zaman Sindiremezler.
    Cevapla
  • Kaotik denge 6 ay önce Şikayet Et
    Sahiden mi, gerçekten mi, hiç bir yere varmayacak yeni bir istikşâfî görüşmemi, cidden bıktık bunlardan. Bu tiyatro ne zamana kadar devam edecek. Hadi bakalım oyalanması gereken zaman var anlaşılan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin