Sarıgül'den infaz koruma memurlarıyla ilgili kanun teklifi

CHP Milletvekili Sarıgül, infaz koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınması için hazırladığı kanun teklifini TBMM'ye sunacağını söyledi.

Sarıgül'den infaz koruma memurlarıyla ilgili kanun teklifi
Sarıgül'den infaz koruma memurlarıyla ilgili kanun teklifi
GİRİŞ 17.10.2023 16:38 GÜNCELLEME 17.10.2023 16:38

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 9 Nisan 2022'de af çağrısında bulunduğunu ve 557 gündür bu çağrıyı her fırsatta tekrarladığını belirterek, Türkiye'nin her noktasında basın toplantıları düzenlediğini ve bu konuyu gündeme getirdiğini anlattı.

Adalet ve hakkaniyet için af istediğini belirten Sarıgül, "Haksızlığa uğramışlar için, annelerin hasletini dindirmek, çocukları sevindirmek için affet Türkiye'm. Nasıl ki Cumhuriyet'in 10. yılında, Cumhuriyet'in 50. yılında bir af çıktıysa, benim vicdanlı, merhametli, hakkaniyetli devletim, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılında da bir toplumsal barış affı, kardeşlik hukuku affı çıkararak kader mahkumlarını sevindirecektir." dedi.

Sarıgül, infaz koruma memurlarının zor şartlar altında çalıştığını, hem fiziki hem ruhsal nedenlerle yıprandıklarını ifade etti.

İnfaz koruma memurlarının "genel idari hizmetler sınıfı" adı altında görev yaptığını dile getiren Sarıgül, "Diğer emniyet görevlileri gibi silah taşıyorlar ama emniyet görevlisi sayılmadıkları için yıpranma payı alamıyorlar. Hak kayıpları yaşıyorlar. Bu durum eşitlik ilkesine aykırı. İnfaz koruma memurlarının 'emniyet hizmetleri sınıfına' alınması gerekiyor. İnfaz koruma memurlarının emniyet sınıfına alınmasına dair kanun teklifini bugün sunuyorum. Kanun teklifimin yasalaşması için bütün siyasi partilerle görüşeceğim." diye konuştu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar