AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Bakan Tekin ile görüştü

Adıyaman Milletvekilleri Doç. Dr. Resul Kurt ve Av. Mustafa Alkayış, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ziyaret ederek Adıyaman'da Milli Eğitime ilişkin talepleri iletti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Bakan Tekin ile görüştü
AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Bakan Tekin ile görüştü
GİRİŞ 25.10.2023 21:53 GÜNCELLEME 25.10.2023 21:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milletvekilleri, Bakan Tekin ile yaptıkları görüşmede Adıyaman'daki eğitim ihtiyaçlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Yapılan görüşmede sırasıyla:

  • Besni, Şambayat ÇPAL ağır hasarlı olması nedeniyle yıkılacaktır. Bu nedenle 8 Derslik ÇPAL’nin devlet yatırım programına eklenmesi.
  • Adıyaman Anadolu Lisesi deprem nedeniyle yıkılmıştır. Pansiyon binası hizmet vermeye devam etmektedir. Bulunduğu bölgede 24 derslik Anadolu Lisesi ihtiyaç duyulmaktadır.
  • Merkez Adıyaman Lisesinin binalarından biri yıkılmış olup diğeri tahkiktedir. Tahkikte olan binanın da yıkılması muhtemeldir. 1200 civarı öğrencisi bulunmaktadır. 24 derslikli lisenin inşa edilmesi
  • Merkez Atatürk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi deprem nedeniyle yıkılmıştır. Bu nedenle 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi ihtiyacı bulunmaktadır.
  • Mevcut Öğretmen evi deprem nedeniyle yıkılmıştır, Merkez Sanko Öğretmen evi (100 Yataklı) Hayırsever tarafından belli bir kısmı tamamlanmış geri kalan kısım için İkmal ihalesi Devlet Yatırım Programına eklenmesi.
  • Kahta Akıncılar İlkokulu: Temel Eğitim Yapım Programına 8 Derslikli ilkokul projesinin eklenmesi.
  • Besni İlçemizde TOKİ tarafından yapılan yeni yerleşim yerlerinin eğitim alanlarında bir İlkokul, bir Ortaokul ve bir Lisenin yapılması.

gibi öncelikli önem arz eden ihtiyaçlar talep edildi.

'ADIYAMANIMIZ'IN EĞİTİMLE İLGİLİ TALEPLERİNİ SAYIN BAKANIMIZA İLETTİK'

Milletvekili Resul Kurt, "Asrın felaketinden en fazla etkilenen kadim şehrimiz Adıyaman’ımızın Milli Eğitimle ilgili taleplerimizi sayın Bakanımıza ilettik. Şehrimizi ve eğitim kurumlarımızı yeniden ayağa kaldırmak için yoğun şekilde çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • MUHAMMED 6 ay önce Şikayet Et
    Adıyaman sahipsiz, bunlar vitrin vekilleri, inanmayanlar gelin Adıyamanın halini görün içler acısı
    Cevapla
  • İsmail 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakan ilkokullarda anasınıfı açılacak diyorsunuz ama yeni uapilan okul binasında anasınıfı bölümü yok hemde o okulda iki tane anasınıfı öğretmeni var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı