Son dakika: Erdoğan, Papa ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleri ele alındı.

Son dakika: Erdoğan, Papa ile görüştü
Son dakika: Erdoğan, Papa ile görüştü
GİRİŞ 26.10.2023 11:37 GÜNCELLEME 26.10.2023 12:02
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar ve bölgede giderek ağırlaşan insan hakları ihlalleri ele alındı.

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik hiçbir kutsal metinde yeri olmayan saldırılarının katliam boyutuna ulaştığını, uluslararası toplumun yaşananları görmezden gelmesinin insanlık adına utanç verici olduğunu, tüm devletlerin bu insanlık dramına karşı ses yükseltmesi gerektiğini ifade etti. 

BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı ayrıca, üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran bölgede kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip Filistin Devleti'nin kurulmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Türkiye'nin Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların ulaştırılması için büyük çaba gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, yardımların masum sivillere kesintisiz ulaştırılması konusunda herkesin bu çabalara aktif destek vermesi gerektiğini de belirtti.

Lübnan'daki Gazze zirvesinde İsrail'e ayetle mesajLübnan'daki Gazze zirvesinde İsrail'e ayetle mesaj

İsrail-Filistin savaşından son dakika: Hamas ve İslami Cihad'la ilgili çarpıcı iddiaİsrail-Filistin savaşından son dakika: Hamas ve İslami Cihad'la ilgili çarpıcı iddia

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Kul insan 6 ay önce Şikayet Et
    Hristiyanlar protestan mezhebi oyununa geldiler. Yılanın başı İngiltere. Yahudiler para ticaret ajanlık ile dünyayı yaşanmaz hale getirdiler. Yahudi siyonizmi yeryüzünde bozgunculuk yapıyorlar. Müslümanlar birlik beraberlik olacak inşaAllah. Ehli kitap Iseviler Müslümanlara destek vermeli. İsa as Müslüman zaten.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    eeee papa cvp olarak ne demiş İsrail'i zaten biz yönlendiriyoruz mu demiş boşa uğraşma reis plan çok büyük din savaşları başladı
    Cevapla
  • Kızan 6 ay önce Şikayet Et
    Papa kendi inancına göre Şeytanın aramızda yaşadığını ismi soy ismi olan bir insan kılığında olduğunu söylemişti. Kimmiş bu bir sorun bakalım. Netenyahu mu ? Biden mi ? Yoksa onları yöneten birisi mi ? Cidden bir sorulsun bakalın ne fısıldayacak?
    Cevapla
  • Mgl 6 ay önce Şikayet Et
    Papazın cok da umurundaydı,bir gelir sivrilttikleri kazık kendilerine döner de görürüzcpapaz efendiyi.
    Cevapla
  • Ümit kaynar 6 ay önce Şikayet Et
    Reis son tebliğide yaptı, bu benden günah gitti hepinizi uyardım ama dinlemediniz anlamına geliyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi