İstanbul'da Büyük Filistin Mitingi ile milyonların yüreği Gazze için atacak!

İşgalci İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım ve insanlık suçlarına karşı duran Türkiye'de milyonların yüreği bugün Gazze için İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde atacak.

GİRİŞ 28.10.2023 10:02 GÜNCELLEME 28.10.2023 14:41
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partilerinin cumartesi günü gerçekleştireceği 'Büyük Filistin Mitingi'ne dair yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

28 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'da Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek “Büyük Filistin Mitingi” için hazırlıklar tamamlandı. Milyonlarca vatandaşın yanı sıra özel konukların da ağırlanacağı mitinge pek çok farklı ülkeden devlet adamları, hükümet temsilcileri ve siyasi parti liderleri katılacak. Miting için savaşın yaşandığı bölgede yer alan ülkelerin devlet başkanlarına özel davet gönderildi. Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed bin Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Libya ve Lübnan’a devlet başkanları düzeyinde davet gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek mitingde; Sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, medya, sanat, spor, kültür ve iş dünyasından çok sayıda etkin isimler yer alırken, dünyaca ünlü sanatçılar Yusuf İslam, Maher Zain ve Ömer Karaoğlu sahne alacak.

Mitinge yerli ve yabancı medya kuruluşlarının ilgisi ise büyük. Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde ulusal ve uluslararası yayın yapan çok sayıda medya kuruluşu mitingi takip etmek için akreditasyon yaptırdı.

Ayrıca mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılacak.

BASIN TOPLANTISI

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Mustafa Şen ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partilerinin cumartesi günü gerçekleştireceği "Büyük Filistin Mitingi"ne dair yürütülen çalışmalar hakkında Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

"FİLİSTİN YALNIZ DEĞİLDİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Tüm milletimizin cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum. 7 Ekim'den beri İsrail, Filistin üzerinde bir zulme devam etmektedir. İsrail bir devlet gibi davranmamakta. Gazze'de enkazın altında elinde şekerle kalan çocuklar değil, insanlığın vicdanıdır. Konu Ukrayna olunca duyar kasanlar, konu Gazze olunca elleri ceplerinde ıslık çalarlar. Batı ikiyüzlülüğünü bir kere daha göstermiş ve maskeleri düşmüştür. Filistin sadece bir ülkenin adı değildir, tüm dünyadaki vicdanlı insanların dağlanan yürekleridir. Gazze kutlu direnişin bayraktarıdır. Yarın Türkiye'nin 81 vilayetinden gelecek vatandaşlarımız bu bayraktarlığın ne anlama geldiğini tüm dünyaya göstereceklerdir. Filistin yalnız değildir. Yürüyüşümüzü tüm dünyaya göstermeye davet ediyorum." dedi.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, yaptığı açıklamada, "Yarın İstanbul'umuzda gerçekleştireceğimiz mitingimize katılmalarını bekliyoruz. Sanatçılarımızın sahne aldığı bir mitingi gerçekleştireceğiz. Yarın ve 29 Ekim'de tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Yarın Cumhurbaşkanımız buradan önemli çağrılarda bulunacak. Milletimizin tarih boyunca gördüğüne kör olmadığı, her zaman mazlumun yanında pozisyon aldığı karakterini yarın burada göstereceğine inanıyorum." dedi.

"TÜRKİYE HER TÜRLÜ BARIŞA ÖNCÜLÜK EDECEK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise "Katil İsrail, bizim derdimiz Hamas'ladır diyor. Bu bir yalandır çünkü Hamas'ın olmadığı Batı Şeria'da binlerce Müslümanı öldürmektedir. Türkiye her türlü barış, özgürlük ve hukuk tahakkukuna hazırdır. Türkiye'nin her türlü barışa öncülük edeceğine tüm dünyaya tekrar söylemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

HABER7 MİTİNGDEN DAKİKA DAKİKA AKTARACAK

28 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'da Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecek Büyük Filistin Miting'inde Haber7 ekipleriyle sahada olacak. Milyonların katılması beklenen mitingde tüm detayları dakika dakika okuyucularına aktaracak olan Haber7, mitingden görüntüleri sizlerle buluşturacak.

Devlet başkanları, siyasetçiler, sporcular ve çok sayıda sanatçının katılacağı mitingde Haber7 okuyucuları birçok özel röportajlara da erişme imkanına sahip olacak. 

ÜLKE TV'DEN BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİNDE CANLI YAYIN

Ülke TV,  İsrail'in Filistin'e karşı yaptığı insanlık dışı katliama dikkat çekmek ve Filistin'e destek olmak amacıyla yapılan Büyük Filistin Mitingi'ni canlı olarak ekranlara taşıyacak. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifak'ının liderleri ile siyasetin önde gelen isimlerinin yanısıra medya, spor, sanat ve iş dünyasının öne çıkan isimlerinin de katılımları beklenen Büyük Filistin Mitingi'ni Ülke TV naklen yayınlayacak.
 
Ülke TV ekranlarının başarılı ismi Arzu Yıldırım, alanında uzman isimler olan Taha Ouda, İbrahim Keleş, Coşkun Başbuğ, Mete Sohtaoğlu, Güngör Yavuzaslan, Tevfik Göksu ile birlikte Filistin'de yaşanan insanlık dramını masaya yatıracak. Milyonlarca kişinin katılması beklenen miting alanından canlı yayın gerçekleştirecek olan Ülke TV, değerli konukların yorumlarını da izleyicilerle paylaşacak.

Büyük Filistin Mitingi 28 Ekim saat 13:00'da Ülke TV'de naklen yayınlanacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 160
  • Tarzan 6 ay önce Şikayet Et
    Devleti yönetenlerin boykot veya kınama şekli ordularla olur
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Büyük israf tır bu miting boş iş ten başka bir şey değil milletin parasını çar çır etmek yazık günah
    Cevapla
  • GEWER 6 ay önce Şikayet Et
    Hepsi tiyatro icraat yok maalesef bir avuç yahudi bütün dünya nin gözleri önünde müslümanın kanını akıtırken bizimkiler kalkmış miting. yapacak sanki yapsan ne degişir sahte münafıklar
    Cevapla
  • Bilal 6 ay önce Şikayet Et
    Bu mitingin yeri İskenderun dur orada 2 milyon gazzelinin yerine geçecek 2 milyon Türk evladınin hazır olduğunu mesajı verilmelidir boş işlerle uğraşan boş insanlar
    Cevapla
  • Ümit 6 ay önce Şikayet Et
    Ben olsam utanırım devletin başı olarak.sen israil için hiçbiley yapma.sadece k7namakla yetin israil destekleyen firmalar halen paralarına para katsın hiç bir firmaya yaptırım uygulama sonra millete haz ver miting yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?