Meral Akşener Hamas'ı hedef gösterdi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar hakkında konuştu. Akşener Hamas'ı hedef göstererek skandal ifadelere başvurdu.

GİRİŞ 01.11.2023 10:38 GÜNCELLEME 01.11.2023 11:37
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları;

Cumhuriyetimiz, bizim için başka hiçbir ülkede olmayan, derin ve çok özel bir anlam taşıyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Cumhuriyetimizin, bu kıymetini, bir an olsun unutturmayacağız. Atamızın, en büyük emanetine, her şart ve koşulda, sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizi, ilelebet payidar kılacağız. Bize, böyle kutlu bir miras bırakan kahramanlarımıza, ne kadar dua etsek, azdır. İşte Filistin’de yaşananları görüyoruz. Bizim kadar kısmetli olmayan, mazlum milletlerin, ne acılar çektiğine, özellikle son dönemde, tüm çıplaklığıyla, şahit oluyoruz.

"BAŞ PSİKOPAT NETENYAHU'DUR'

Gazze’de yaşanan, Netanyahu terörü, hız kesmeden, devam ediyor. Her geçen gün, yüzlerce çocuk, vicdansızca atılan bombaların hedefinde, can vermeye devam ediyor. Ne yazık ki, her yüzyılda İnsanlığın başına bela olmuş, birkaç psikopat çıkıyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılın, baş psikopatı da, hiç şüphesiz ki, Netanyahu’dur. Umuyorum ki Netanyahu son olsun. Umuyorum ki bu teröristin eylemleri, bir an önce son bulsun. Savaş tarihi, bize göstermiştir ki bugüne kadar, büyük savaşlar her seferinde, bir kumpas ve kışkırtmayla tetiklenmiştir. Çünkü bir toplumu, topyekûn bir savaşa ikna etmek için, en elverişli yol toplumdaki, intikam ve korku duygularını tetiklemektir.

HAMAS'I HEDEF GÖSTERDİ

İşte Hamas’ın, terör saldırısı da İsrail toplumuna, korku saldığı gibi Netanyahu’ya da, gözü dönmüş gaddarlığını sergileyeceği bir bahaneyi, hediye etmiştir. Hamas’ın, sivilleri katleden eylemleri Filistin’in, uluslararası hukuktan doğan, haklarını gölgelemiş Netanyahu’nun, kirli ajandasına hizmet ederek en büyük darbeyi, Filistin halkına vurmuştur.

Hamas’ı, Filistin’i temsil eden, meşru bir siyasi yapı olarak tanımlamak Filistin hükûmetini, yok saymaktır. Hamas’ı, Filistin’in yegâne temsilcisi görmek, Filistinli sivilleri, dünyaya terörist olarak göstermeyi hedefleyen, Netanyahu’nun, insanlık dışı tezlerine dolaylı destek vermektir.

Elbette ki topraklarını, İsrail işgaline karşı savunmak Filistinlilerin, en doğal hakkıdır. Ancak, bu haklı direnişin sözcülüğünü, Hamas’a devretmek Filistin’e değil, Netanyahu’ya yapılan bir hizmettir. Ve Netanyahu’ya hizmet eden, bir dış politika da barışı getirmeyeceği gibi hiçbir çocuğun, hiçbir kadının ve hiçbir sivilin, canını kurtarmayacaktır.

Her şeyden önce, şunu söylemek isterim ki Hamas’ın saldırılarının, zamanlaması, her türlü şüpheye açıktır. Kime ve neye hizmet ettikleri de, şüphelidir. Unutmayalım ki, bu saldırılar Netanyahu’nun, toplumsal desteğinin, adeta eridiği bir dönemde gerçekleşti.

İsrail’in yıllardır sürdürdüğü zulmün, bizzat İsrail toplumu tarafından, eleştirildiği bir dönemde gerçekleşti. Kalıcı barıştan yana bir tavrın, İsrail’de iktidara gelmesinin, hemen öncesinde gerçekleşti.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 156
  • Gürbüz 5 ay önce Şikayet Et
    Kısacası, Allah bunu nasıl diliyorsa, öyle yapsın. Amin.
    Cevapla
  • Kartal 5 ay önce Şikayet Et
    Ermeninin muslumani desteklemesi beklenemez
    Cevapla
  • Mert 5 ay önce Şikayet Et
    Allah seni bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • Misafir31 5 ay önce Şikayet Et
    18 yıldan bu yana Gazze'de katliam yapan İsrail Terörist değil. Yaşadığı yeri korumaya çalışan Gazzeliler mi Terörist sayılıyor. Hadi be oradan hadi... Haritalara bakın oralar yıllardır FİLİSTİN toprakları...Allah sizin ferasetinizi bağlamış; Gözünüzde, kalbinizde, vicdanınızda kör olmuş sizin...Prontır edebiyatında bırakında, Korkmadan gerçekleri haykırın artık vicdansızlar...
    Cevapla
  • HAKAN 5 ay önce Şikayet Et
    KADINI GÜNAHIM KADAR SEVMEM ANCAK HAMAS KONUSUNDA SÖYLEDİĞİNE SONUNA KADAR KATILIYORUM (İşte Hamas’ın, terör saldırısı da İsrail toplumuna, korku saldığı gibi Netanyahu’ya da, gözü dönmüş gaddrlığını sergileyeceği bir bahaneyi, hediye etmştir. Hamas’ın, sivilleri katleden eylemleri Filistin’in, uluslararası hukuktn doğan, haklrını gölgelmiş Netnyahu’nun, kirli ajandasına hizmet etmiştir
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Akşener ile aynı yoldasınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...