Bakan Fidan, Avrupalıların yüzüne söyledi: Yaptığınız çifte standart

Dışişleri Bakanı Fidan AB Genişlemesi ve Reformu toplantısında konuştu. Fidan, "Filistinlilerle dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standart" dedi.

Bakan Fidan, Avrupalıların yüzüne söyledi: Yaptığınız çifte standart
Bakan Fidan, Avrupalıların yüzüne söyledi: Yaptığınız çifte standart
GİRİŞ 02.11.2023 23:30 GÜNCELLEME 02.11.2023 23:30
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Avrupa Birliği (AB) küresel oyuncu olmak istiyorsa genişlemeyi jeostratejik bir mesele olarak algılamalı." dedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanlığınca AB Genişlemesi ve Reformu başlığı altında bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen toplantının kapalı oturumunda, Gazze'deki insanlık dramına değinerek, "Bazı AB ülkelerinde Filistinlilerle dayanışma gösterilerinin engellenmesi çifte standarttır." ifadesini kullandı.

Fidan, AB'nin küresel düzeyde rekabet edebilmesi için farklılıklara saygı esasında daha fazla üyeye sahip olması gerektiğine işaret ederek, "Genişleme politikasının güvenilirliğinin yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Bazı üye ülkelerin müzakere süreçlerini kendi çıkarlarına alet etmeleri önlenmeli. Üyelik müzakerelerinin hiç sonuçlanmayan, ucu açık süreçlere dönüştürülmesi de yanlış." değerlendirmesinde bulundu.

"GÖSTERİLERİN ENGELLENMESİ ÇİFTE STANDART"

Küresel oyuncuların çifte standarttan uzak durması gerektiğini vurgulayan Fidan, bazı AB ülkelerinde Filistinlilere destek gösterilerinin yasaklanmasını da eleştirerek, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara 'ifade özgürlüğü' kisvesi altında izin verenler, Filistin'de sivillerin hunharca katledilmesini protesto etmek isteyenleri ise engelliyorlar. Bu kabul edilemez bir çifte standarttır." diye konuştu.

Muhataplarını "Gazze'de İsrail'in sivilleri katletmesini durduramazsak, Ukrayna'daki sivilleri nasıl koruyabiliriz?" sorusuna yanıt aramaya çağıran Fidan, AB'nin küresel sorunlar karşısında kararlı ve etkin bir tutum sergileyemediğine işaret etti.

Dışişleri Bakanı Fidan'ın, ev sahibi Almanya, Finlandiya, İsveç, Çekya, Ukrayna, Slovenya, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya, Gürcistan ve Kosova dahil yaklaşık 20 ülkenin Dışişleri Bakanlarının katıldığı toplantının sona ermesinin ardından Astana'ya geçmek üzere Berlin'den ayrıldığı bilgisi edinildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Nazım AKÇAY 5 ay önce Şikayet Et
    Batının bütün söylemleri, değer adı altında söylediklerinin koca bir yalandan ve fiyaskodan ibaret olduğunu yüzlerine tükürülerek tokat atılmalı. İki yüzlü ve sahtekar batı. Hâlâ tek dişi kalmış canavar batı. Batsın bu batı batsın.Hem de tüm değer dedikleri yalanlarıyla. Maskeleri düştü ve gerçek yüzleri kapkara olarak ortaya çıktı.Sahtekâr batı.Batsın bu batı.
    Cevapla
  • kamal 5 ay önce Şikayet Et
    sahip oldukları zenginlik ellerinden alındığında kendi evlatlarını yediklerini görürsünüz
    Cevapla
  • Azize 5 ay önce Şikayet Et
    Kim anlayacak yüzlerine tükürsen yağmur yağıyor sanıyorlar
    Cevapla
  • Adamlardan olan 5 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna yı nasıl koruyabiliriz deyip Avrupa'yı ABD'yi İngiltere yı tehdit etmiş. Adamsınız
    Cevapla
  • Bülent 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bu fidan büyüyecek, çınar olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı