Fatih Erbakan'dan Akşener'e tepki: Akıl tutulması!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Akşener’in “Hamas ile İsrail terörü aynı şeydir” sözlerine ilişkin, “Ümmetin onurunu kurtarmaya çalışan Hamas ile katil Siyonist rejimi bir tutmak nasıl bir nasıl bir akıl tutulmasıdır” dedi.

Fatih Erbakan'dan Akşener'e tepki: Akıl tutulması!
Fatih Erbakan'dan Akşener'e tepki: Akıl tutulması!
GİRİŞ 04.11.2023 13:14 GÜNCELLEME 04.11.2023 13:24
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin İl Başkanları Eğitim Toplantısı öncesi parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbakan, Yeniden Refah Partisinin ulaştığı 300 bin üye sayısından İsrail’in Gazze’deki sivilleri katletmesine kadar birçok konu başlığına değinirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz hafta TBMM Grup Toplantısı’nda “Hamas ile İsrail terörü aynı şeydir” sözlerine ise sert cevap verdi.

Erbakan, yaptığı konuşmada, partisine Ekim ayında birçok üyenin katıldığını belirterek, “Yeniden Refah Partisi olarak Ekim ayı içerisinde kendi rekorumuzu kırarak 23 bin üye kaydı gerçekleştirdik ve 300 bin üye sayısını aştık” diye konuştu.

ABD ve Avrupa’nın Siyonizm’in emrinde olduğunu vurgulayan Erbakan, bu duruma karşı siyasi, ekonomik ve askeri alanda “Büyük Türkiye” için daima çalışacaklarını vurguladı.

Türkiye’nin zalimlerle mücadele ederek ümmetin her zaman ümidi olmaya devam edeceğini dile getiren Erbakan, “Türkiye’nin büyük olması yetmez bu zalimlerle mücadele için 2 milyar İslam alemini bir araya getirmek gerek. Bu yönde adımlarımızı atmamız lazım. SWAP anlaşması dolayısıyla kapılarında bekliyorsak ve 30 yıl öncesinin teknolojisi F-16 uçakları versinler diye aylardır bekliyorsak onlara bir şey söyleyemiyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail’in saldırıları karşısında Müslüman ülkelerin başkanlarına çağrıda bulunan Erbakan, sadece kınamanın yetmeyeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulun’da Mehmetçiğin Gazze’ye gitmesi gerektiğine dair yaptığı açıklamayı hatırlatan Erbakan, şöyle konuştu:

“Yıllarca abluka altında yaşamaya mahkûm edilen Gazze’deki Filistin halkının İsrail saldırıları nedeniyle maruz kaldığı yoksunlukların hafifletilmesi amacıyla, Türkiye’den ve dünyadan sağlanan insanî yardımların, Türk Kızılayı, Filistin Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesinin işbirliği ile doğrudan mağdur ve muhtaç insanlara ulaştırılması için gerekli olan, karada güvenli bölge, denizde güvenlik koridoru oluşturmak üzere, Anayasa’nın 92’nci maddesi uyarınca, hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bir yıl süreyle Gazze’de görevlendirilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz”

AKŞENER'E TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz hafta TBMM Grup Toplantısı’nda “Hamas ile İsrail terörü aynı şeydir” sözlerine de tepki gösteren Erbakan, “Türkiye’deki bazı akıllılar çıkmış bebek katili İsrail’i Hamas ile bir tutuyor. Ümmetin onurunu kurtarmaya çalışan Hamas ile katil Siyonist rejimi bir akıl tutulmasıdır. Muhalefetin bazı çok önemli isimlerinde bile bu vicdan ve akıl tutulmasını görüyoruz. İğneyi kendinizi çuvaldızı da başkasına batırın. Bin kilometre uzaktan, konforlu mekanlarınızdan ahkam kesmek kolay tabi. 75 senedir Filistin halkına yapılan zulmün 10’da 1’i size yapılsa siz neler yapardınız kim bilir?” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Erbakan, partiye yeni katılan üyelere de rozetlerini taktı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 24
  • Vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Akil tutulmasini sen secimlerde tarafini belli ederek yaptin. Rahmetli Necmettin Erbakan hocanin bütün siyasi hedeflerini ayaklar altina aldin.
    Cevapla
  • İLKER 4 ay önce Şikayet Et
    bırakın bu saadet kafasını
    Cevapla
  • Bilal ERDEM 6 ay önce Şikayet Et
    akşener dedesinin başrolünde oynuyor
    Cevapla
  • Murat76 6 ay önce Şikayet Et
    Osman Kavala haininin kuzeninden, dedesi selaniğe sürülen diyarbakır ermenisi olandan ne beklenir. Yahudi mi, ermeni mi hangi kripto olduğu bile karışık olan bozguncu kadın. Refahyol hükümetini ben yıktım diye fiskosladığın bike ortaya çıktı,halen insan içine çıkabilecek yüzü nereden buluyorsun. Küfürbaz, erkeksi olmak için, ağız dolusu konuşan kadının, sesi ve uslubu midemi bulandırıyor
    Cevapla
  • Murat76 6 ay önce Şikayet Et
    Hamasa terörist demek kuvayı milliyeye de terörist demeyi gerektirir. Ne zamandan beri bir milletin işgalcilere karşı oluşturduğu resmi seçimle başa gelmiş yapının kurduğu resmi askeri birlik izzettin kassam tugayı terörist oluyor. Kıbrısın Kuvayı Milliyesi olan Türk Mukavemet Teşlilatı yani TMT'ye Ayşenur Aslan terörist demişti. Akşenir ondan ne farkı kaldı. Bir de ülkücüyüz derler.
    Cevapla
  • Misa 6 ay önce Şikayet Et
    Askere gitmeye korkanlar , askeri her yere gözü kapalı gönderiyorlar
    Cevapla
  • İLKER 4 ay önce Şikayet Et
    nasıl bur bakıs acınız var pekı gazze sorunu nasıl cozulecek.... zamanında kıbrıs nasıl alındıysa
    Cevapla
  • Ogulcan 6 ay önce Şikayet Et
    Rahatsiz mi oldun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti
CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı