CHP kurultayında 2. gün! Özgür Özel'in A Takımı belli oldu

CHP 38. Olağan Kurultayının ilk günü Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle tamamlandı. Kurultayın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim yapılıyor.

GİRİŞ 05.11.2023 21:16 GÜNCELLEME 06.11.2023 04:23
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili Özgür Özel Genel Başkan seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Divan Kurulu (YDK) üye adayları listesi belli oldu. Parti Meclisi için 380, Yüksek Divan Kurulu için 98 kişi başvurdu.

ÖZEL, OYUNU KULLANDI

Özel, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi için oyunu kullandı.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Özel, CHP'de bütün Türkiye'ye örnek olacak bir demokrasi şöleninin yaşandığını söyledi.

'DEVİR TESLİM TÖRENİNİ PARTİMİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ'

Özel, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun yönelttiği, 'Kemal Bey ile bir görüşmeniz oldu mu?' sorusuna, Özel, "Telefonla görüştük, önümüzdeki günlerde, mazbatadan sonra bir devir teslim törenini hep birlikte, bütün Türkiye'nin gözü önünde partimize yakışır bir şekilde yapacağız" yanıtını verdi. Özel, 'Erdoğan'ın size yönelik açıklamalarına değerlendirmeniz olur mu?' sorusuna, "Erdoğan bundan sonra geçen her günün, kendisi açısından daha zor, bizim açımızdan daha moralli olacağını biliyor. Erdoğan'ın stresini, içindeki karabasanı anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden endişe etmeye devam etsin" yanıtını verdi.

NTV canlı yayınında yer alan habere göre, Kurultay'ın ikinci gününde yeni Genel Başkan seçilen Özel'in A Takımı belli oldu.

İŞTE O İSİMLER

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe

Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir

Ankara Üniversitesi’nin eski öğretim üyesi dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel

Andaç Pamuk

Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu

Sanatçı Tolga Sağ

Baran Bozoğlu

UNESCO Türkiye Milli Komite üyesi eğitimci Dr. Armağan Erdoğan

Gülşah Deniz Atalar

Listede olması beklenen diğer isimlerse şöyle: Selin Sayek Böke, Burhanettin Bulut, Suat Özçağdaş, Gamze Taşçıer, Gökçe Gökçen, Murat Bakan, Ahmet Baran Yazgan.

“A TAKIMI” PM ÜYELERİ ARASINDAN SEÇİLECEK

Genel başkanın “A Takımı” olarak bilinen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Divan Kurulu (YDK) üye adayları listesi belli oldu. Parti Meclisi için 380, Yüksek Divan Kurulu için 98 kişi başvurdu.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde PM ve YDK üyelerinin belirlenmesi için başvuru süreci saat 19.00 itibarıyla sona erdi.

OY KULLANMA İŞLEMİNE GEÇİLECEK

PM ve YDK seçimleri için üye adayları listelerinin kesinleşmesinin ardından oy pusulalarının matbaaya gönderilmesi kararı alındı. Oy pusulalarının basımdan gelmesinin ardından ise saat 00.00'da oy kullanma işlemine geçilmesi bekleniyor.

Parti tüzüğü gereği bin 366 delege oy kullanabilecekken, PM için en az 47, en fazla 52 işaretleme yapılabilecek. YDK için ise en az 14, en fazla 15 işaretleme yapacak olan delegeler, Bilim Kültür Sanat Platformu (BKSP) için de 8 işaretleme yapabilecek.

Öte yandan 60 PM ve 15 YDK üyesinin seçileceği seçimler için 380 kişi PM üyeliğine, 98 kişi ise YDK üyeliğine başvuru yaptı.

ANLAŞMAZLIK İDDİASI

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın 2. gününde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapıldı. Ancak aday başvuruları süreleri 5 kez ertelendi.

Özgür Özel genel başkan seçildikten sonraki gün, parti meclisi için yapılacak olan oylamaların 5 kez ertelenmesi tartışmalara neden oldu.



ÖZEL-İMAMOĞLU KRİZİ İDDİASI

Bu ertelemenin, Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı öğrenildi.

PM NASIL SEÇİLECEK?

60 üyeli PM'nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek. CHP PM üyeliği için 400'ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 227
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlara karşı eski partililer başka parti kurmaları kesin ekonun gölgesinde özelin ömrü kısa olur
    Cevapla
  • MAMİKO 5 ay önce Şikayet Et
    demirtaşa selam demesi pkk ile ortağım bilesiniz demektir
    Cevapla
  • Vilayet Akdoğan 5 ay önce Şikayet Et
    hepsi dinazor baskıcı yönetim artıkları. ve din karşıtları. murat bakan dene adamı dinledim. eğer bi iktidara gelsinler ilk yapacakları iş başörtüsünü yasaklamak. Allah fırsat vermesin.
    Cevapla
  • ekrem efendi 5 ay önce Şikayet Et
    bir hiçken istanbul belediye başkanı göster kazanması hatırına hdpkk ve tüm faşistlere eyvallah de sonra beni hancerlediler derken bu kafayı yemiş deyin ekrem efendi senden bir halt olmayacak bilesin...
    Cevapla
  • reis ne derse o 5 ay önce Şikayet Et
    yüzde 25 de takılı kalır. bunların kitlesi belli ne aşağı ne yukarı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü