Kılıçdaroğlu’nun çekilmesini engelleyen Üküş CHP üyesi bile değilmiş

CHP kongresinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekilmesini engelleyen isimlerden biri olan İmambakır Üküş, CHP üyesi bile olmadığını söyledi. Kurultayla ilgili de konuşan Üküş "Kazanan Özel değil İmamoğlu." dedi.

GİRİŞ 07.11.2023 16:39 GÜNCELLEME 07.11.2023 16:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı'nda ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekilmesine engel olan ekipte yer alan gazeteci İmambakır Üküş'ün Kılıçdaroğlu'na "Çekilemezsiniz" diye bağırdığı görüntüler gündem oldu.

Kılıçdaroğlu'na baskıda bulunan Üküş'ün CHP üyesi bile olmadığı ortaya çıktı.

İLETİŞİM BİLGİLERİ EKSİK YAZILMIŞ

Konuyla ilgili Enver Aysever'e konuşan Üküş, CHP üyesi görünmediğini bunun nedeninin de iletişim bilgilerinin eksik yazılması olduğunu söyledi.

ÖZDAĞ İLE GÖRÜŞMEDE NEDEN YER ALDI?

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile protokol görüşmelerinde de yer alan Üküş, "Neden siz yer aldınız? Sizi kim görevlendirdi?" sorusuna "Ben devrimci gelenekten gelen biriyim. Beni kimse görevlendirmedi" diye yanıt verdi.

“Bir gazetecinin böyle bir görevi var mıdır? CHP parti sözcüsü böyle bir protokol yok demişti. Ümit Özdağ’a verilen bakanlık sözünde etkiniz var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ben her şeyden önce devrimci fikirleri olan bir insanım. Yüzlerce yazı yazdım, toplantı yaptım. Ben sosyal demokratım demedim ki. CHP içinde devrimci fikirlerin, altı okun güncellenerek yeniden ayağa kaldırılması gerektiği için böyle davranıyorum. Protokol görüşmelerinde ve bakanlık sözlerinin yapıldığı görüşmelerde genel başkan yardımcıları da vardı. Üstelik altılı masa liderleri Kılıçdaroğlu’na yetki verdik, istediğiyle görüşebilir dediler. Seçim kaybedilince haberimiz yok diyorlar.”

‘HEPSİNİN HABERİ VARDI’

Aysever’in “Zafer Partisi ile protokol yapıldığı gün odada bulunan genel başkan yardımcıları kimlerdi? Değişimci olanlardan var mıydı?” sorusuna Üküş, “Vardı. Değişimciler de vardı. CHP genel merkezinde herkesin haberi vardı. Altılı masanın da haberi vardı. Kılıçdaroğlu hepsini bilgilendirdi” diye yanıt verdi.

'CHP MEDYASINI İMAMOĞLU YENİDEN DİZAYN ETTİ'

İmamoğlu’nun CHP medyasını yeniden dizayn ettiğini öne süren Üküş,  “Halk TV ve Sözcü TV, masada kriz yaşandığı dönemde Kılıçdaroğlu aleyhine yayın yaptılar. Kurultayın kazananı da Özgür Özel değil İmamoğlu.” ifadelerini kullandı.

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • afacan 5 ay önce Şikayet Et
    adam sanki noel baba gibi masallah noel de hazr olsun ikisi iyi para vururlar bir elbise tam noen baba ogul olur bunlar
    Cevapla
  • ekrem 5 ay önce Şikayet Et
    iki şebek marifet bu kadar ne olacaktı
    Cevapla
  • samimi 5 ay önce Şikayet Et
    Kemal 300 milyar dolar buldum diyordun.Ne oldu paralara ?
    Cevapla
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Belli ki Alevi dedesi. Manevi büyüğü :)))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı