Bakan Tunç'tan Özel'e cevap: Sorumsuzca bir hareket

Adalet Bakanı Tunç, AYM ve Yargıtay'ın Can Atalay hakkında verdiği kararlarla ilgili konuştu. Tunç, "Meclis'e yönelik darbe yapıldığı' şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir" dedi.

Bakan Tunç'tan Özel'e cevap: Sorumsuzca bir hareket
Bakan Tunç'tan Özel'e cevap: Sorumsuzca bir hareket
GİRİŞ 09.11.2023 08:47 GÜNCELLEME 09.11.2023 08:59
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye yararının olmadığını belirterek, "Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür." değerlendirmesinde bulundu.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Gezi kalkışması sebebiyle Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesi uyarınca, 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan verilen kesinleşmiş mahkumiyet hükmü sonrasında, bu hükümle ilgili olarak verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde 'Meclis'e yönelik darbe yapıldığı' şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür."

ÖZGÜR ÖZEL: YARGITAY'IN KARARI DARBE GİRİŞİMİDİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın kararının Meclis'e karşı darbe girişimi olduğunu belirterek, "Karar elbette Can Atalay'ı mağdur eden bir karardır. Ancak kararın hedefindekiler Can Atalay'la sınırlı değildir. Can Atalay kararı örneği ile anayasayı hiçe sayma, anayasaya direnme, anayasal düzeni ortadan kaldırma ve doğrudan bir kalkışma girişimidir. Karar Meclis'e karşı darbe girişimidir" demişti.

KAYNAK: AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Vatansever 6 ay önce Şikayet Et
    Ey benim güzel milletim. İyi görün fitne fesat peşinde koşan istikrar ve güvenliğin altına dinamit koyanları. Ve dahi vatan haini terörist sevicileri. Yeter artık. Uyan benim güzel milletim.
    Cevapla
  • Düttürü 6 ay önce Şikayet Et
    dhkp-chpkk bir güvenlik sorunudur
    Cevapla
  • Soner 6 ay önce Şikayet Et
    CHP + AYM + HDP kapatilmalidir fazlada uzatmayin yeter artik bunlardan gina geldi , onlarin hakaretlerinden , tehditlerinden , mahalle baskilarindan , yeter gari
    Cevapla
  • AlpEren 6 ay önce Şikayet Et
    Kahvehanedeki vatandaş kadar vakur ve saygın duruş sergileyemeyen militan ruhlu kişiler devlet yönetmeye talip oluyorlar. Bu zeka seviyesinde ve bu denli nefret biriktirmiş devlet ve millet düşmanlarını arka bahçelerine toplayıp ortalık karıştırma derdindeler. Mahalle çetesi değil, parti yöneteceksiniz. Millete saygı gösterip olgun ve gelecek vaadeden bir siyaset gösterin artık.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    ha chpkk ha itrael
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samet Akaydın, Atatürk paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı!
İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj