Özgür Özel'in sokak çağrısına HEDEP'ten destek

Yargıtay'ın Gezi Parkı hükümlüsü Can Atalay için 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusu sonrasında sokak çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ilk destek HEDEP'ten geldi.

Özgür Özel'in sokak çağrısına HEDEP'ten destek
Özgür Özel'in sokak çağrısına HEDEP'ten destek
GİRİŞ 09.11.2023 13:26 GÜNCELLEME 09.11.2023 13:54
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Yargıtay, bir ilke imza atarak Gezi Parkı hükümlüsü Can Atalay için 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Yargıtay'ın kararının Meclis'e karşı darbe girişimi olduğunu belirterek, "CHP üzerine düşeni, sadece Atalay’ın özgürlüğü için değil, bu anayasaya sahip çıkmak için ant içtik. Bu anayasaya sahip çıkmak için, darbe girişimi bastırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkı direnmeye çağırıyoruz. Tüm Meclis gruplarını direnmeye çağırıyoruz. Tüm akademisyenleri, hukukçuları bu meseleye tepkisini dillendirmeye davet ediyoruz. Anayasayı kaldırmaya çalışanlara karşı gün direnme günüdür. Örgütümüzden, sivil toplumdan gelecek her reaksiyonu destekliyoruz. Bundan sonra sivil toplumun yanındayız. Onların direnişine karşı, halkın direnişine karşı CHP milletvekilleri, üyeleri olmaları gereken yerde olacaktır. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız." dedi.

BAKAN TUNÇ: SORUNLAR SOKAKTA DEĞİL HUKUK İÇİNDE ÇÖZÜLÜR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye yararının olmadığını belirterek, "Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Tunç'tan Özel'e cevap: Sorumsuzca bir hareketBakan Tunç'tan Özel'e cevap: Sorumsuzca bir hareket

HEDEP MYK ve Meclis grubu da Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin bir araya geldi. 

Özel'in dün akşam yaptığı açıklamayla ilgili konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "CHP’nin çağrısını duyduk; demokrasi için, barış için bu haksız ve hukuksuz anlayışla mücadele etmek için biz de sokakta, her yerde bu anlayışa karşı çıkan bütün toplumsal kesimlerle, varsa siyasi partilerle dayanışma, direniş içinde olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

 

Yargıtay'dan bir ilk! Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusu!Yargıtay'dan bir ilk! Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusu!

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 90
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    Devlet malına araçlara dükkanlara saldırırlarsa Amerikan polisi yetkisi verilsin polisimize.
    Cevapla
  • Alp 5 ay önce Şikayet Et
    Aym yeniden duzenlenmeli polise sendika hakkını da vermemişti memurun sendikal hakkı yokmus gibi anayasada
    Cevapla
  • Edep Aile 6 ay önce Şikayet Et
    Sokaklar yürümeyle aşınmaz. Bırak cıksınlar desek bunlar yürümeyide bilmez ya agac yıkar yada cadır kurar yakarlar işyerlerine bankalara saldırırlar. Yahu hakikatende iclerinde adam gibi yürüyüp protesto etmeyide biomiyorlar. Birileri bir kaval calıyor hepsi oraya koşuyorlar
    Cevapla
  • Trakyalı 6 ay önce Şikayet Et
    Teröristlere ve ajanlara boşuna selam yollamıyor bunlar, birlikte hareket ediyor beraber yol yürüyorlar görünüşe göre...
    Cevapla
  • Misafir!! 6 ay önce Şikayet Et
    CHP BU SOKAK ÇAĞRILARINI bir kerede halkın yararı için yapsa ne güzel olurdu hep teröristlerin yararı için yapıyor!!! İlk dediğim gibi Kılıçdaroğlu ile özgür özel arasında hiç bir fark yok hatta gölge baskanda diyebilirsiniz
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Filistindeki soykirim için yurusunler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Leverkusen yine kaybetmedi! Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oldu
Bisikletle yolun karşısına geçmek isterken minibüsün çarptığı çocuk öldü!