Yargıtay-AYM tartışması... Adalet Bakanı Tunç çözüm için Anayasa'yı işaret etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay-AYM tartışması hakkında konuştu. Tunç, "Yüksek mahkemeler arasında üst-ast ilişkisi yok. Yargı kararları elbette ki tartışılabilir" dedi, TBMM'de grubu bulunan partilere çağrı yaptı.

GİRİŞ 11.11.2023 11:46 GÜNCELLEME 11.11.2023 12:31
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay-AYM tartışması hakkında konuştu. Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yüksek mahkemeler arasında üst-ast ilişkisi yok. Yargı kararları elbette ki tartışılabilir.

TBMM'de grubu bulunan tüm partilerimizin artık bu sorun karşısında duyarlı olacağına yürekten inanıyorum. Oturma eylemine değil, çalışma eylemine ihtiyacımız var. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın görüş ayrılığını fırsat bilerek hakem olma durumunda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ve çirkin ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Sorunu çözecek Meclisimiz var. Türkiye, bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde sorunlar hukuk içerisinde çözülür."

Erdoğan'dan Yargıtay açıklaması: Taraf değil hakem konumundayızErdoğan'dan Yargıtay açıklaması: Taraf değil hakem konumundayız

Yargıtay'dan AYM açıklaması! Tartışmalara noktayı koyduYargıtay'dan AYM açıklaması! Tartışmalara noktayı koydu

ERDOĞAN: GEREKENİ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Yargıtay'ın kararının ardından başlayan tartışmalarla ilgili konuştu. Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözümünün anayasada olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz tartışmada taraf değil, hakemiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Dunya 5 ay önce Şikayet Et
    Ben bireyler biliyorumdaolmuyor söylemek yazmak olmuyor bir vatandaş birazını yazmış dahada ötesi var bu işin içinde. Peki yüksek Seçim kurulu bilmiyormuş bu adamın terörden icerde olduğunu garibanın birinin 45 50 yıl önceki üç ay ceza aldığını görüyor ve yurtdışına izin vermiyor ama terörden içeride yatan bir militanı mv için onay veriyor ne garip bir olay. Bunun altında bireyler var.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Yahu cezaevindeki adami kasitli olarak niye millet vekili adayi gösteriyorsunuz 85 milyonda adammi yok kabul edenlere selam
    Cevapla
  • Vatandaṣ 5 ay önce Şikayet Et
    Tiyatro baṣladı gene. Siz kimsinizki Anayasayi ve Mahkemesini diğerleriyle aynı tutarsınız.
    Cevapla
  • Nerde hukuk 5 ay önce Şikayet Et
    Yargıtay 1 . Hukuk dairesi RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİĞİ onadı ,kime şikayet edelim AYM ye etmeyelim de ,
    Cevapla
  • Vatan namustur 5 ay önce Şikayet Et
    AYM Kapatılsın.teroristleri aklamaya çalışanlar hesap versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı