Özgür Özel'den akla ziyan açıklama: Erdoğan liderliğinde bir kalkışma var!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay önünde akla ziyan açıklamalarda bulunarak, "Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma hazırlandığı anlaşılıyor." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 10.11.2023 16:35 GÜNCELLEME 10.11.2023 16:58
Bu Habere 275 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBB'nin çağrısıyla avkatların Sıhhiye'den başlattığı yürüyüşe destek verdi. Yürüyüşe katılan avukatlara destek veren Özel, Yargıtay binası önüne geldi. 

Burada akla ziyan açıklamalarda bulunan Özel, şunları söyledi:

"Türkiye, anayasa geleneği çok güçlü olan bir ülke ancak AKP ülkeyi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Erdoğan'ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak bunun Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması, halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğiyle bir kalkışma hazırlandığı anlaşılıyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP'nin yeni genel başkanı sıfatıyla Özgür Özel ile ilk kez Anıtkabir'de tokalaştı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Özel'in hadsiz sözlerine sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, "Memlekette yaşanan son darbe girişiminin faillerini yaklaşık 10 yıldır canhıraş bir şekilde savunan CHP'nin acemi genel başkanı, Cumhurbaşkanımıza küstahça bir yakıştırmada bulunmuş. Sayın Özel anlıyoruz; arkasından ağladığın genel başkanından aldığın tavsiyelerle ve yeni olmanın vermiş olduğu heyecanla ağzından çıkanları kulağın duymuyor. Ne dediğini bilmiyorsun ancak haddini bilmelisin! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratlığının zekatı bile size bir ömür yeter. Bir darbeci arıyorsan baktığın ayna sana kılavuz olacaktır!" dedi.

"CHP'YE SAYGILI DAVRANAN HERKES AYNI SAYGIYI GÖRECEKTİR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anıtkabir'deki törenin ardından yaptığı açıklamada, "Ana muhalefet partisi sorumluluğu ve ileri dönemde devleti yönetecek namzet parti olarak da devletin tüm kademeleri ile hak ettikleri saygı ve ilgi çerçevesinde temaslarımız olacak" dedi.



Özel, Atatürk'ün 85'inci ölüm yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katıldı. Özel, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile merhabalaştıklarını söyleyerek, "Onun dışında sadece el sıkıştık. Meral Hanım'ı göremedim. O tarafa doğru dönemedim, ondan dolayı da üzüldüm, tokalaşmak istiyordum. Devlet Bey ile tokalaştık. Tabii 10 Kasım olduğu için bir matem günü ondan yine karşılaştığımız, daha önce birlikte çalıştığımız çok sayıda arkadaş ile burada görüşme imkanı oldu. Ama Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, 10 Kasım'da bu büyük matemde siyasi rekabetlerin olmadığı bir ortamda; Ata'nın huzurunda siyasi rekabet olmaz" dedi.

Özel, yüksek yargı mahkeme başkanları ile törende teması olup olmadığı sorusu üzerine, "Yüksek yargı başkanlarının tümüyle görüştük. Biz CHP olarak muhalefet etmenin sorumluluğu içinde davranacağız. Ancak ana muhalefet partisi sorumluluğu ve ileri dönemde devleti yönetecek namzet parti olarak da devletin tüm kademeleri ile hak ettikleri saygı ve ilgi çerçevesinde temaslarımız olacak. CHP'ye saygılı davranan herkes aynı saygıyı görecektir" dedi.

KAYNAK: DHA, HALK TV
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 275
  • Ben 3 ay önce Şikayet Et
    CHP nin başındaki kayyum başkanı samanlığın köşesine sıkışmış bir kedi gibi cirmaliyor iyi bir lider olamamanın acısıyla sağı solu cirmaliyor
    Cevapla
  • Akılsızlar 3 ay önce Şikayet Et
    Kadir Mısıroğlu (Merhum, Ruhuna fatiha) adam haklı çıktı.
    Cevapla
  • halıl 5 ay önce Şikayet Et
    nursuzlar ordusu..soluk yuzluler..
    Cevapla
  • al birini 5 ay önce Şikayet Et
    adamların değişimi bu kadar. kalkışmanın ne olduğunu bilmeden ülke yönetmeye talip olmak ancak bunlardan çıkar. bunun önden gidenindende belli.
    Cevapla
  • AKHİLAL 5 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan liderliğinde bir kıyam-ayağa kalkma, şahlanış olduğu, 21.yüzyıla Türk mührü vurulmak istendiği bir gerçek. Onu demek istemiştir. Ha kendisi de seçmenine aksini vaad edip, gavura karşı her zaman boyun eğeceğini söyler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cüneyt Özdemir başıboş sokak köpeği çoğaltma lobisini ifşa etti
Merkez Bankası raporunda asgari ücret ayrıntısı